Türkiye'de yeşile doyacağınız yerler!

Mekanlar 26.06.2021 - 12:42, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Türkiye'de yeşile doyacağınız yerler!

Güzellikleriyle aklınızı başınızdan alacak Türkiye'den yerler...

Güzellikleriyle aklınızı başınızdan alacak Türkiye'den yerler... Taraklı / Sakarya Sakarya'nın zamanın akmayı unuttuğu yerlerinden biri olan Taraklı, ülkemizde Cittaslow yani 'Sakin Kent' unvanına sahip ilçelerden birisidir. Taraklı'ya geldiğiniz zaman dikkatinizi ilk olarak yemyeşil doğası, sonrasında da Safranbolu'daki tarihi evleri andıran karakteristik evleri dikkatinizi çekecektir. Taraklı'nın merkezindeki meydanda kafeleri de var. Bu kafelerde dinlenebilirsiniz, meydanın yakınındaki yerlerde ise gözleme, tost gibi atıştırmalıklar yapıp satan dükkanlar mevcut. Taraklı turunuzu tamamladıktan sonra hediyelik eşya dükkanlarından hediyelikler alabilirsiniz. Yunus Paşa Cami ve Tarihi Han'a da uğramayı ihmal etmeyin. Şirince / İzmir Güzel İzmir'in tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle öne çıkan yeri Selçuk ilçesine bağlı bir köy Şirince. Üzüm bağları, zeytinlikleri, meyve ağaçları, sıcacık insanları ve yemyeşil doğasıyla bu köy ülkemizde oksijeni bol yerlerden sadece biri. Şirince'nin Arnavut kaldırımlı sokaklarında gezerken karşınıza küçük küçük köz kahvesiyle ünlü kafeler, hediyelik eşya dükkanları ve mutfağında leziz mi leziz yöresel yemekler yapan teyzeler sizi karşılar. Göynük / Bolu Yemyeşil tepelerin arasında bir vadide eski Türk evleriyle sizi karşılayan Göynük, İstanbul'a yakın olduğu kadar Ankara'ya da oldukça yakındır. Buranın en dikkat çekici özelliklerinin başında iki-üç asırdır bu yemyeşil vadi içerisindeki varlığını korumuş olan, geleneksel Osmanlı mimarisini yansıtan, ahşap ağırlıklı tarihi evleridir. Göynük'ün seyir terasına çıkıp, taş kaplı dar sokaklarında gezindikten sonra çarşıda bulunan restoranlarda cevizli ve tereyağlı erişte, mantı, güveçte yaprak sarma yemeden buradan ayrılmayın. Amasra / Bartın Batı Karadeniz'in doğal güzellikleri ve tarihi dokusundan nasibini alan Amasra, Bartın il merkezine sadece 16 km. mesafede yer alır. Merkeze olan yakınlığı, plajları, bol oksijenli yemyeşil doğası, yöresel kahvaltısı ve balık restoranları ile Amasra'ya doyamayacaksınız. Konaklamada ise hem sahilde hem de merkezde yer alan otellerden ya da apart dairelerden birini tercih edebilirsiniz. Yeşilyurt Köyü / Çanakkale Dünya çapında oksijenin en bol olduğu yerlerden biri olan Kazdağları'nın eteklerinde yer alır bu tarihi köy. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Yeşilyurt Köyü, Kuzey Ege'nin en yeşil ve en güzel köylerinden sadece birisidir. Burada ister tüm gününüzü geçirebilir, isterseniz de köyde hizmet veren otellerden birinde konaklamanızı yapabilirsiniz. Gelmişken de meydandaki köy kahvesinde manlama yemeden ayrılmayın.  
Güzellikleriyle aklınızı başınızdan alacak Türkiye'den yerler...

Güzellikleriyle aklınızı başınızdan alacak Türkiye'den yerler...


Taraklı / Sakarya


Sakarya'nın zamanın akmayı unuttuğu yerlerinden biri olan Taraklı, ülkemizde Cittaslow yani 'Sakin Kent' unvanına sahip ilçelerden birisidir. Taraklı'ya geldiğiniz zaman dikkatinizi ilk olarak yemyeşil doğası, sonrasında da Safranbolu'daki tarihi evleri andıran karakteristik evleri dikkatinizi çekecektir. Taraklı'nın merkezindeki meydanda kafeleri de var. Bu kafelerde dinlenebilirsiniz, meydanın yakınındaki yerlerde ise gözleme, tost gibi atıştırmalıklar yapıp satan dükkanlar mevcut. Taraklı turunuzu tamamladıktan sonra hediyelik eşya dükkanlarından hediyelikler alabilirsiniz. Yunus Paşa Cami ve Tarihi Han'a da uğramayı ihmal etmeyin.


Şirince / İzmir


Güzel İzmir'in tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle öne çıkan yeri Selçuk ilçesine bağlı bir köy Şirince. Üzüm bağları, zeytinlikleri, meyve ağaçları, sıcacık insanları ve yemyeşil doğasıyla bu köy ülkemizde oksijeni bol yerlerden sadece biri. Şirince'nin Arnavut kaldırımlı sokaklarında gezerken karşınıza küçük küçük köz kahvesiyle ünlü kafeler, hediyelik eşya dükkanları ve mutfağında leziz mi leziz yöresel yemekler yapan teyzeler sizi karşılar.


Göynük / Bolu


Yemyeşil tepelerin arasında bir vadide eski Türk evleriyle sizi karşılayan Göynük, İstanbul'a yakın olduğu kadar Ankara'ya da oldukça yakındır. Buranın en dikkat çekici özelliklerinin başında iki-üç asırdır bu yemyeşil vadi içerisindeki varlığını korumuş olan, geleneksel Osmanlı mimarisini yansıtan, ahşap ağırlıklı tarihi evleridir. Göynük'ün seyir terasına çıkıp, taş kaplı dar sokaklarında gezindikten sonra çarşıda bulunan restoranlarda cevizli ve tereyağlı erişte, mantı, güveçte yaprak sarma yemeden buradan ayrılmayın.


Amasra / Bartın


Batı Karadeniz'in doğal güzellikleri ve tarihi dokusundan nasibini alan Amasra, Bartın il merkezine sadece 16 km. mesafede yer alır. Merkeze olan yakınlığı, plajları, bol oksijenli yemyeşil doğası, yöresel kahvaltısı ve balık restoranları ile Amasra'ya doyamayacaksınız. Konaklamada ise hem sahilde hem de merkezde yer alan otellerden ya da apart dairelerden birini tercih edebilirsiniz.


Yeşilyurt Köyü / Çanakkale


Dünya çapında oksijenin en bol olduğu yerlerden biri olan Kazdağları'nın eteklerinde yer alır bu tarihi köy. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Yeşilyurt Köyü, Kuzey Ege'nin en yeşil ve en güzel köylerinden sadece birisidir. Burada ister tüm gününüzü geçirebilir, isterseniz de köyde hizmet veren otellerden birinde konaklamanızı yapabilirsiniz. Gelmişken de meydandaki köy kahvesinde manlama yemeden ayrılmayın.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.