Türkiye'de İlk Depremsellik Çalışması Onikişubat Belediyesi'nden!

EĞİTİM 29.03.2021 - 15:56, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Türkiye'de İlk Depremsellik Çalışması Onikişubat Belediyesi'nden!

Onikişubat Belediyesi, KSÜ Deprem Araştırma ve Risk Yönetimi Merkezi Müdürü Dr. Alican Kop ile Türkiye’de bir ilk olan Kahramanmaraş’ın Fay Zonu’nun depremselliğine ilişkin örnek olabilecek nitelikte bir çalışma başlattı.

İlklerin Başkanı Hanefi Mahçiçek, şehrimizde bu çalışmayı KSÜ Jeoloji Mühendisi Dr. Alican Kop ile gerçekleştirerek geleceğe dönük önemli bir adım attı. Onikişubat Belediyesi Hizmet Binası Konferans Salonunda “Kahramanmaraş Fay Zonu (KMFZ)'nun Depremselliği ve Onikişubat İlçesindeki Konumu" başlıklı basın lansmanına; İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, Onikişubat Kadın Kolları Başkanı Nursel Kaçamaz, Onikişubat Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Sinan Ak, KSÜ Rektör Yardımcısı İbrahim Taner Okumuş, Mühendislik ve Mimarlık Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünsal, Jeoloji Mühendisler Odası Başkanı Volkan Dalyan, Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Kaçamaz, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ökkeş Buğra Dalkıran, Meclis Üyeleri katıldı. Başkan Mahçiçek sunum öncesi yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi, “Öncelikle hepinize teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Fay hatlarıyla ve depremsellikle ilgili bir çalışma yapabilmemiz için elimizde veri olması gerekiyordu. KSÜ Öğretim Üyesi Dr. Alican Hoca’nın bize yol göstermesiyle işbirliği içerisinde bir çalışma başlattık. Türkiye’de ilk ve öncü olabilecek bu çalışmayla yeni imara açılan alanlarda fay üzerinde yapılaşmanın engellenmesi ile ilgili ciddi veri ve önlemler alınmış olacak. Önlemlerimizi ve yapabileceklerimizi daha net ve sağlıklı bir şekilde belirleyebileceğiz. 2011 yılında yenilenen Türkiye Diri Fay Haritası’nda ilk defa haritalanan Kahramanmaraş Fay Zonu’nun depremselliği hakkında bugüne kadar yapılmış herhangi bir bilimsel çalışma bulunmuyor.Hepimizin bu konuda ciddi çalışmalar yapması gerekiyor. Deprem olduktan sonra ah vah etmenin bir anlamı olmayacak. Biz de bu konuyu önemsiyoruz ve gerekli çalışmayı yapıyoruz. Umuyorum diğer kamu kurumları da bu çok önemli konu hakkında gerekli çalışmayı başlatırlar.” Dr. Alican Kop, sunum sonrası katılımcılara ve Başkan Mahçiçek’e yaptığı bu özverili çalışmadan dolayı teşekkür etti.   
Onikişubat Belediyesi, KSÜ Deprem Araştırma ve Risk Yönetimi Merkezi Müdürü Dr. Alican Kop ile Türkiye’de bir ilk olan Kahramanmaraş’ın Fay Zonu’nun depremselliğine ilişkin örnek olabilecek nitelikte bir çalışma başlattı.

İlklerin Başkanı Hanefi Mahçiçek, şehrimizde bu çalışmayı KSÜ Jeoloji Mühendisi Dr. Alican Kop ile gerçekleştirerek geleceğe dönük önemli bir adım attı.


Onikişubat Belediyesi Hizmet Binası Konferans Salonunda “Kahramanmaraş Fay Zonu (KMFZ)'nun Depremselliği ve Onikişubat İlçesindeki Konumu" başlıklı basın lansmanına; İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, Onikişubat Kadın Kolları Başkanı Nursel Kaçamaz, Onikişubat Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Sinan Ak, KSÜ Rektör Yardımcısı İbrahim Taner Okumuş, Mühendislik ve Mimarlık Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünsal, Jeoloji Mühendisler Odası Başkanı Volkan Dalyan, Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Kaçamaz, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ökkeş Buğra Dalkıran, Meclis Üyeleri katıldı.


Başkan Mahçiçek sunum öncesi yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi, “Öncelikle hepinize teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Fay hatlarıyla ve depremsellikle ilgili bir çalışma yapabilmemiz için elimizde veri olması gerekiyordu. KSÜ Öğretim Üyesi Dr. Alican Hoca’nın bize yol göstermesiyle işbirliği içerisinde bir çalışma başlattık. Türkiye’de ilk ve öncü olabilecek bu çalışmayla yeni imara açılan alanlarda fay üzerinde yapılaşmanın engellenmesi ile ilgili ciddi veri ve önlemler alınmış olacak. Önlemlerimizi ve yapabileceklerimizi daha net ve sağlıklı bir şekilde belirleyebileceğiz. 2011 yılında yenilenen Türkiye Diri Fay Haritası’nda ilk defa haritalanan Kahramanmaraş Fay Zonu’nun depremselliği hakkında bugüne kadar yapılmış herhangi bir bilimsel çalışma bulunmuyor.Hepimizin bu konuda ciddi çalışmalar yapması gerekiyor. Deprem olduktan sonra ah vah etmenin bir anlamı olmayacak. Biz de bu konuyu önemsiyoruz ve gerekli çalışmayı yapıyoruz. Umuyorum diğer kamu kurumları da bu çok önemli konu hakkında gerekli çalışmayı başlatırlar.”


Dr. Alican Kop, sunum sonrası katılımcılara ve Başkan Mahçiçek’e yaptığı bu özverili çalışmadan dolayı teşekkür etti. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.