Türkiye İşçi Partisi Kaç Milletvekili Çıkarttı?

POLİTİKA 15.05.2023 - 01:21, Güncelleme: 15.05.2023 - 01:21
 

Türkiye İşçi Partisi Kaç Milletvekili Çıkarttı?

Türkiye genelinde açılan sandık sayısı yüzde 90'ları aşarken, Türkiye İşçi Partisi'nin vekil sayısı da netleşmeye başladı. İşte detaylar...

Türkiye genelinde açılan sandık sayısı yüzde 90'ları aşarken, Türkiye İşçi Partisi'nin vekil sayısı da netleşmeye başladı. Açılan sandıklara göre TİP 3 vekil çıkarıyor. İşte detaylar... Türkiye, Cumhuriyet'in 100. yılında 13. Cumhurbaşkanı'nı ve TBMM 28. Dönem Milletvekillerini belirlemek için bugün sandık başına gitti. Oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından sandıklar açılmaya başlandı. Sandıkların açılma oranı yüzde 90'ları aşarken, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) vekil sayısı da netleşmeye başladı. Şu ana kadar açılan sandıklara göre TİP 3 vekil çıkarıyor. İstanbul 1. bölge adayı Sera Kadıgil ve İstanbul 3. bölge adayı Erkan Baş Meclis'e giren TİP'li vekillerden oldu. Bu iki isme Barış Atay'ın yerini verdiği Gezi davasından tutuklu bulunan Can Atalay da dahil oldu. Atalay Hatay'dan Meclis'e girdi.  
Türkiye genelinde açılan sandık sayısı yüzde 90'ları aşarken, Türkiye İşçi Partisi'nin vekil sayısı da netleşmeye başladı. İşte detaylar...

Türkiye genelinde açılan sandık sayısı yüzde 90'ları aşarken, Türkiye İşçi Partisi'nin vekil sayısı da netleşmeye başladı. Açılan sandıklara göre TİP 3 vekil çıkarıyor. İşte detaylar...

Türkiye, Cumhuriyet'in 100. yılında 13. Cumhurbaşkanı'nı ve TBMM 28. Dönem Milletvekillerini belirlemek için bugün sandık başına gitti.

Oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından sandıklar açılmaya başlandı.

Sandıkların açılma oranı yüzde 90'ları aşarken, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) vekil sayısı da netleşmeye başladı. Şu ana kadar açılan sandıklara göre TİP 3 vekil çıkarıyor.

İstanbul 1. bölge adayı Sera Kadıgil ve İstanbul 3. bölge adayı Erkan Baş Meclis'e giren TİP'li vekillerden oldu. Bu iki isme Barış Atay'ın yerini verdiği Gezi davasından tutuklu bulunan Can Atalay da dahil oldu. Atalay Hatay'dan Meclis'e girdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.