Türkiye en son ne zaman dünya kupasına katıldı?

SPOR 28.11.2022 - 21:00, Güncelleme: 01.12.2022 - 21:54
 

Türkiye en son ne zaman dünya kupasına katıldı?

2022 Dünya Kupası turnuvasında Türkiye'nin yer almaması Futbolseverlerin canını sıkıyor. Peki, Türkiye en son ne zaman dünya kupasına katıldı? İşte detaylar...

Kasım 2022 itibariyle düzenlenen 2022 Dünya Kupası turnuvasında Türkiye'nin yer almaması Futbolseverlerin canını sıkıyor. Peki, Türkiye en son ne zaman dünya kupasına katıldı? İşte detaylar… Türkiye milli takımı, Dünya Kupası'na en son 2002 yılında katılmıştır. 2002 Dünya Kupası'nda yer alan Türkiye; Brezilya, Kosta Rika ve Çin ile beraber C grubunda mücadele etmiş ve grubu 4 puan ile 2. olarak tamamlamıştır. Dünya Kupası gruplarından çıkan Türkiye milli takımı, Son 16 Turu'nda Japonya'yı 1 golle eleyerek Çeyrek Finalde Senegal ile karşılaştı. Senegal'i uzatmaların 94. dakikasında İlhan Mansızın attığı gol ile galip geldi. Türkiye'nin 2002 Dünya Kupası macerası ise Yarı Finalde Brezilya'ya karşı aldığı 1-0'lık mağlubiyet ile sona erdi. Üçüncülük için Güney Kore ile mücadele eden Türkiye milli takımı, 3-2'lik skor ile kazanarak 2002 Dünya Kupası'nı 3. olarak tamamladı ve bronz madalya kazandı.
2022 Dünya Kupası turnuvasında Türkiye'nin yer almaması Futbolseverlerin canını sıkıyor. Peki, Türkiye en son ne zaman dünya kupasına katıldı? İşte detaylar...

Kasım 2022 itibariyle düzenlenen 2022 Dünya Kupası turnuvasında Türkiye'nin yer almaması Futbolseverlerin canını sıkıyor. Peki, Türkiye en son ne zaman dünya kupasına katıldı? İşte detaylar…

Türkiye milli takımı, Dünya Kupası'na en son 2002 yılında katılmıştır. 2002 Dünya Kupası'nda yer alan Türkiye; Brezilya, Kosta Rika ve Çin ile beraber C grubunda mücadele etmiş ve grubu 4 puan ile 2. olarak tamamlamıştır.

Dünya Kupası gruplarından çıkan Türkiye milli takımı, Son 16 Turu'nda Japonya'yı 1 golle eleyerek Çeyrek Finalde Senegal ile karşılaştı. Senegal'i uzatmaların 94. dakikasında İlhan Mansızın attığı gol ile galip geldi. Türkiye'nin 2002 Dünya Kupası macerası ise Yarı Finalde Brezilya'ya karşı aldığı 1-0'lık mağlubiyet ile sona erdi. Üçüncülük için Güney Kore ile mücadele eden Türkiye milli takımı, 3-2'lik skor ile kazanarak 2002 Dünya Kupası'nı 3. olarak tamamladı ve bronz madalya kazandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.