Türk Hava Yolları'ndan pilot alımı duyurusu!

AKTÜEL 14.06.2024 - 13:54, Güncelleme: 14.06.2024 - 13:54
 

Türk Hava Yolları'ndan pilot alımı duyurusu!

Türk Hava Yolları (THY) yeni bir duyuru yaparak ikinci pilot alımı başvurularını başlattığını açıkladı. işte detaylar...

Türk Hava Yolları, tecrübesiz adaylar arasından ikinci pilot alımı gerçekleştirecek. Alımlar, Take Off Cadet Programı kapsamında yapılacak. Bu program, yeni mezun veya mezuniyet aşamasındaki lisans mezunlarına, THY'de kariyer yapma şansı tanıyor. Başarılı adaylar, 15-18 ay süren yoğun bir eğitim programının ardından, THY veya iş ortaklarının uçuş eğitim akademilerinde ikinci pilot adayı olarak eğitim alacak. Başvuru Koşulları Nelerdir? Başvuru yapmak isteyen adayların belirli şartları karşılaması gerekmektedir: T.C. vatandaşı olmak veya mavi kart sahibi olmak. En az lisans mezunu olmak (örgün veya açık öğretim). Yurt dışı mezunları için YÖK denklik belgesi istenecektir. Lisans eğitimi bitirme süresi 5 yılı geçmemiş olmalıdır. Doğum tarihleri: 01.01.1994 - 31.12.2003 arası. Boy uzunluğu: 160 cm’den kısa, 195 cm’den uzun olmamak ve beden-kitle endeksi (20-30 arası) uygun olmak. Askerlik durumu: Askerlik hizmetini tamamlamış veya eğitim başlangıç tarihi itibariyle en az 2 yıl tecil ettirebilmek. Adli sicil kaydı temiz olmak. Disiplinsizlik nedeniyle işten ayrılmamış olmak. Türkçe konuşma yeterliliği: Mavi kart sahibi veya birden fazla vatandaşlığı olan adaylar için geçerli. Daha önce herhangi bir pilot eğitim programına katılmamış olmak (PPL, CPL, ATPL vb.) Yabancı Dil (İngilizce) Koşulu Adayların başvuru tarihinden itibaren son 2 yıl içinde aşağıdaki sınavlardan belirtilen minimum puanları almaları gerekmektedir: TOEFL (IBT): 60 (speaking: min. 18) IELTS (Akademik veya Genel): 6 (speaking: min. 6) PTE (Akademik): 46 (speaking: min. 46) Başvuru sırasında dil belgesini sunamayan adaylar, THY’nin online İngilizce testinde başarılı olmaları halinde mülakat öncesine kadar dil belgesini tamamlayabilirler. TOEFL Home Edition, IELTS Online ve PTE Online sınavları kabul edilmemektedir. Belgeler PDF formatında yüklenmelidir. Sağlık Koşulları Adayların sağlık durumu uçuşa elverişli olmalıdır. Seçme süreçlerinde başarılı olan adaylar, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğunu gösterir rapor almalıdır. THY, ek tetkikler isteyerek veya ek sağlık koşullarına bağlı olarak adayın işe başlatılıp başlatılmayacağına karar verme hakkını saklı tutar. başvuru linki: https://careers.turkishairlines.com/acik-pozisyonlar/take-off-cadet-yetistirilmek-uzere-ii-pilot-aday-adayi/147272c5-c44c-4a82-8905-81f143a63181    
Türk Hava Yolları (THY) yeni bir duyuru yaparak ikinci pilot alımı başvurularını başlattığını açıkladı. işte detaylar...

Türk Hava Yolları, tecrübesiz adaylar arasından ikinci pilot alımı gerçekleştirecek. Alımlar, Take Off Cadet Programı kapsamında yapılacak. Bu program, yeni mezun veya mezuniyet aşamasındaki lisans mezunlarına, THY'de kariyer yapma şansı tanıyor.

Başarılı adaylar, 15-18 ay süren yoğun bir eğitim programının ardından, THY veya iş ortaklarının uçuş eğitim akademilerinde ikinci pilot adayı olarak eğitim alacak.

Başvuru Koşulları Nelerdir?

Başvuru yapmak isteyen adayların belirli şartları karşılaması gerekmektedir:

T.C. vatandaşı olmak veya mavi kart sahibi olmak.

En az lisans mezunu olmak (örgün veya açık öğretim).
Yurt dışı mezunları için YÖK denklik belgesi istenecektir.

Lisans eğitimi bitirme süresi 5 yılı geçmemiş olmalıdır.

Doğum tarihleri: 01.01.1994 - 31.12.2003 arası.

Boy uzunluğu: 160 cm’den kısa, 195 cm’den uzun olmamak ve beden-kitle endeksi (20-30 arası) uygun olmak.

Askerlik durumu: Askerlik hizmetini tamamlamış veya eğitim başlangıç tarihi itibariyle en az 2 yıl tecil ettirebilmek.

Adli sicil kaydı temiz olmak.

Disiplinsizlik nedeniyle işten ayrılmamış olmak.

Türkçe konuşma yeterliliği: Mavi kart sahibi veya birden fazla vatandaşlığı olan adaylar için geçerli.

Daha önce herhangi bir pilot eğitim programına katılmamış olmak (PPL, CPL, ATPL vb.)

Yabancı Dil (İngilizce) Koşulu

Adayların başvuru tarihinden itibaren son 2 yıl içinde aşağıdaki sınavlardan belirtilen minimum puanları almaları gerekmektedir:

TOEFL (IBT): 60 (speaking: min. 18)

IELTS (Akademik veya Genel): 6 (speaking: min. 6)

PTE (Akademik): 46 (speaking: min. 46)

Başvuru sırasında dil belgesini sunamayan adaylar, THY’nin online İngilizce testinde başarılı olmaları halinde mülakat öncesine kadar dil belgesini tamamlayabilirler. TOEFL Home Edition, IELTS Online ve PTE Online sınavları kabul edilmemektedir. Belgeler PDF formatında yüklenmelidir.

Sağlık Koşulları

Adayların sağlık durumu uçuşa elverişli olmalıdır. Seçme süreçlerinde başarılı olan adaylar, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğunu gösterir rapor almalıdır.

THY, ek tetkikler isteyerek veya ek sağlık koşullarına bağlı olarak adayın işe başlatılıp başlatılmayacağına karar verme hakkını saklı tutar.


başvuru linki: https://careers.turkishairlines.com/acik-pozisyonlar/take-off-cadet-yetistirilmek-uzere-ii-pilot-aday-adayi/147272c5-c44c-4a82-8905-81f143a63181
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.