Trafik sigortası için yüzde 50 azaltıp yüzde 200 zam yapabilecekler!

AKTÜEL 04.04.2023 - 12:35, Güncelleme: 04.04.2023 - 12:35
 

Trafik sigortası için yüzde 50 azaltıp yüzde 200 zam yapabilecekler!

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte Zorunlu Trafik Sigortası'nda değişikliğe gidildi. işte detaylar...

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte Zorunlu Trafik Sigortası'nda değişikliğe gidildi. Karara göre hasarsızlık indirimi yüzde 50'ye kadar yapılabilecek, hasar nedeniyle primle yüzde 200 artırılabilecek.  Trafik sigortası tavan fiyatları 1 Mayıs'ta yüzde 5 artırımlı olacak. Mayıstan itibaren aylık tavan fiyat artışı ise yüzde 2 olacak. Elektrikli araçlar için ise yüzde 10 zorunlu trafik sigortası prim indirimi uygulanabilecek. Kararla birlikte hasarsızlık ve hasar sebebiyle prim artırım oranları da değişti. Hasarsızlık indirimi yüzde 50'ye kadar yapılabilecek. Buna karşılık hasar nedeniyle primle yüzde 200 artırılabilecek.  
Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte Zorunlu Trafik Sigortası'nda değişikliğe gidildi. işte detaylar...

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte Zorunlu Trafik Sigortası'nda değişikliğe gidildi. Karara göre hasarsızlık indirimi yüzde 50'ye kadar yapılabilecek, hasar nedeniyle primle yüzde 200 artırılabilecek. 

Trafik sigortası tavan fiyatları 1 Mayıs'ta yüzde 5 artırımlı olacak. Mayıstan itibaren aylık tavan fiyat artışı ise yüzde 2 olacak. Elektrikli araçlar için ise yüzde 10 zorunlu trafik sigortası prim indirimi uygulanabilecek.

Kararla birlikte hasarsızlık ve hasar sebebiyle prim artırım oranları da değişti. Hasarsızlık indirimi yüzde 50'ye kadar yapılabilecek.

Buna karşılık hasar nedeniyle primle yüzde 200 artırılabilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.