Tisan’da gezilecek yerler!

SEYAHAT - KİTAP 20.10.2022 - 20:07, Güncelleme: 20.10.2022 - 20:07
 

Tisan’da gezilecek yerler!

Tisan’da nereleri gezmeli? Tisan’nın mutlaka görülmesi gereken yerleri var mı?

Mersin Tisan Adası’nın çokça ziyaretçi almasının en büyük sebeplerinden biri eşsiz güzellikleridir. İşte Tisan Adası’nda gezilecek yerler… Tisan Plajları ve Koyları Tisan Adası ziyaretçilerinin büyük bir kısmı, koy ve plajlar için bu lokasyonu tercih ediyor.  Mersin Tisan ziyaretlerinin popüler duraklarından birisi de Jüpiter Tapınağı. Jüpiter Tapınağı’da yapılan çalışmalar sonucunda yapımı 2. yüzyıla dayandığı düşünülen eşsiz bir mimari olarak karşımıza çıkıyor. Taşucu Liman Kalesi Kale birçok medeniyet tarafından kullanıldığı için tarihin önemli yapılarından biri. Osmanlı, Bizans ve Roma zamanında kullanılmış olan bu kale oldukça büyük bir alan kaplıyor.  Dana Adası Dana Ada’sı bilinen en eski tersanelerden birine sahip.  Tokmar Kalesi Deniz üzerindeki hareketlerin net bir şekilde görülmesine olanak sağlayan kalenin deniz ile bağlantısı da var. Günümüzde kalenin büyük bir kısmını gözlemlemek de mümkün oluyor.  
Tisan’da nereleri gezmeli? Tisan’nın mutlaka görülmesi gereken yerleri var mı?

Mersin Tisan Adası’nın çokça ziyaretçi almasının en büyük sebeplerinden biri eşsiz güzellikleridir. İşte Tisan Adası’nda gezilecek yerler…

Tisan Plajları ve Koyları

Tisan Adası ziyaretçilerinin büyük bir kısmı, koy ve plajlar için bu lokasyonu tercih ediyor. 

Mersin Tisan ziyaretlerinin popüler duraklarından birisi de Jüpiter Tapınağı. Jüpiter Tapınağı’da yapılan çalışmalar sonucunda yapımı 2. yüzyıla dayandığı düşünülen eşsiz bir mimari olarak karşımıza çıkıyor.

Taşucu Liman Kalesi

Kale birçok medeniyet tarafından kullanıldığı için tarihin önemli yapılarından biri. Osmanlı, Bizans ve Roma zamanında kullanılmış olan bu kale oldukça büyük bir alan kaplıyor. 

Dana Adası

Dana Ada’sı bilinen en eski tersanelerden birine sahip. 

Tokmar Kalesi

Deniz üzerindeki hareketlerin net bir şekilde görülmesine olanak sağlayan kalenin deniz ile bağlantısı da var. Günümüzde kalenin büyük bir kısmını gözlemlemek de mümkün oluyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.