Tıp Fakültesine Beyin Cerrahi Mikroskobu Kazandırıldı

SAĞLIK 03.01.2019 - 18:17, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Tıp Fakültesine Beyin Cerrahi Mikroskobu Kazandırıldı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi (KSÜ Tıp), bölge hastanesi olma yolunda emin adımlarla ilerlerken sağlık alanındaki güncel gelişmeler ve teknolojiler de hastanemiz sistemine entegre ediliyor. Bu kapsamda hastanemiz bünyesinde kullanılmaya başlanan son teknoloji ürünü yeni beyin cerrahi mikroskobu ve diğer ekipmanlar, düzenlenen basın toplantısıyla Kahramanmaraş’ta görev yapan basın mensuplarına tanıtıldı.

KSÜ Tıp Konferans Salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı, KSÜ Tıp Başhekimi Doç. Dr. Ökkeş Bilal, Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Zafer Yüksel, Doç. Dr. İdiris Altun, Dr. Öğretim Üyesi Kutsal Devrim Seçinti ve hastane yöneticileri katıldı. Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinin bölge hastanesi olma yolunda önemli bir aşama kaydettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, gelişen teknolojilerin üniversitemiz hastanesine kazandırılması noktasında üniversite yönetimi olarak destek ve teşviklerinin artarak devam edeceğini söyledi. Üniversitenin bütün birimlerinde kalite ve verimliliği esas alarak çalışmalar ortaya koyduklarının altını çizen Rektör Can,  “Eğitimde hizmette kalite en büyük önceliğimizdir. Öğrencilerimizi hayata hazırlarken teori ve pratiği buluşturan yöntemleri kullanıyoruz. Uygulama ağırlıklı eğitimin kariyer yaşamına olumlu katkılar sunacağının bilincindeyiz.” diye konuştu. Beyin ve Sinir Cerrahi alanında yapılan ameliyatlarda büyük katkılar sunan son teknoloji ürünü beyin cerrahi mikroskobu hakkında bilgiler veren Rektör Can, “Hastanemize kazandırdığımız beyin cerrahi mikroskobu sayesinde hasta ve hasta yakınlarımız başka illere gitmek zorunda kalmayacaklar. Bugün hastanemiz, beyin ve sinir cerrahisinde her türlü vakaya müdahale edebilecek teknik yeterliliğe sahip.  Hasta ve hasta yakınlarımızın kendi şehirlerinde bu imkâna sahip olmaları, hem şehrimiz hem de ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır. Üniversitemiz hastanesinin her bakımdan daha donanımlı olması için imkânlarımız ölçüsünde çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz. Unutmayalım ki hepimiz bu hastalıklara yakalanabiliriz, bir yakınımız bu hastalıklarla mücadele edebilir. Bu yatırımlar sadece ülkemize şehrimize değil kendimize de yapılan yatırımlar. Bu teknolojiye hepimiz ihtiyaç duyabiliriz.” şeklinde konuştu.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi (KSÜ Tıp), bölge hastanesi olma yolunda emin adımlarla ilerlerken sağlık alanındaki güncel gelişmeler ve teknolojiler de hastanemiz sistemine entegre ediliyor. Bu kapsamda hastanemiz bünyesinde kullanılmaya başlanan son teknoloji ürünü yeni beyin cerrahi mikroskobu ve diğer ekipmanlar, düzenlenen basın toplantısıyla Kahramanmaraş’ta görev yapan basın mensuplarına tanıtıldı.

KSÜ Tıp Konferans Salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı, KSÜ Tıp Başhekimi Doç. Dr. Ökkeş Bilal, Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Zafer Yüksel, Doç. Dr. İdiris Altun, Dr. Öğretim Üyesi Kutsal Devrim Seçinti ve hastane yöneticileri katıldı.

Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinin bölge hastanesi olma yolunda önemli bir aşama kaydettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, gelişen teknolojilerin üniversitemiz hastanesine kazandırılması noktasında üniversite yönetimi olarak destek ve teşviklerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Üniversitenin bütün birimlerinde kalite ve verimliliği esas alarak çalışmalar ortaya koyduklarının altını çizen Rektör Can,  “Eğitimde hizmette kalite en büyük önceliğimizdir. Öğrencilerimizi hayata hazırlarken teori ve pratiği buluşturan yöntemleri kullanıyoruz. Uygulama ağırlıklı eğitimin kariyer yaşamına olumlu katkılar sunacağının bilincindeyiz.” diye konuştu.

Beyin ve Sinir Cerrahi alanında yapılan ameliyatlarda büyük katkılar sunan son teknoloji ürünü beyin cerrahi mikroskobu hakkında bilgiler veren Rektör Can, “Hastanemize kazandırdığımız beyin cerrahi mikroskobu sayesinde hasta ve hasta yakınlarımız başka illere gitmek zorunda kalmayacaklar. Bugün hastanemiz, beyin ve sinir cerrahisinde her türlü vakaya müdahale edebilecek teknik yeterliliğe sahip.  Hasta ve hasta yakınlarımızın kendi şehirlerinde bu imkâna sahip olmaları, hem şehrimiz hem de ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır. Üniversitemiz hastanesinin her bakımdan daha donanımlı olması için imkânlarımız ölçüsünde çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz. Unutmayalım ki hepimiz bu hastalıklara yakalanabiliriz, bir yakınımız bu hastalıklarla mücadele edebilir. Bu yatırımlar sadece ülkemize şehrimize değil kendimize de yapılan yatırımlar. Bu teknolojiye hepimiz ihtiyaç duyabiliriz.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.