“Ticaretin Erbaplarına Yardımcı Olmamız Lazım”

EKONOMİ 26.09.2019 - 17:11, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

“Ticaretin Erbaplarına Yardımcı Olmamız Lazım”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, KTM 2019 Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarında konuştu.

Özdemir, “İnşallah 2021’de özellikle yerli uçakla artık bizde bu rekabetin içerisinde ayakları sağlam basacak. Belki bu günlerde bununla ilgili ekonomik bir darboğaz yaşıyoruz. Ama yerli otomobilimiz hayata geçtiğinde, yerli uçağımızın üretimine başladığımızda artık o dünya ile rekabet etme gücümüzün çok fazla olacağını sizde göreceksiniz.”dedi.   “İş Adamlarımızla Birlikte Adımlar Atıyoruz”   Şehirde istihdam sağlayan iş dünyasına destek olunması gerektiğini belirten Özdemir,“Şehrimize istihdam sağlayan şehrimizin ekonomisini güçlendiren şehrimizde 113 bin tane vatandaşımıza iş sağlayan bu ticaretin erbaplarına biz milletvekilleri olarak yardımcı olmamız lazım. Bunu yaparken onlardan gelen talepleri onların zenginleşmesi gibi değerlendirmeyiz. Şehrimizin zenginleşmesi gibi değerlendiririz.  Aksu çayı uzun zamandır gündemimizde. Biz şehrimizi kalkındırırken ülkemizi kalkındırırken o şehirde yaşayan insanlarımızın da hem sağlığını hem hukukunu hem sosyolojisini korumamız lazım. Bunun için gerekli adımları yine iş adamlarımızla birlikte atıyoruz. Yapmak istediğimiz şey hangi sorun karşımıza çıkarsa çıksın bunu birlikte istişare ederek ve ortak çözüm üreterek gerçekleştirmek.”diye konuştu.   “Eşit Şartlarda Yarışmak İstiyoruz”   Avrupa ülkeleriyle eşit şartlarda yarışmadıklarına dikkat çeken milletvekili Özdemir şunları söyledi: “Hayal ettiğimiz şey şu; biz güçlü bir ülke olmak istiyoruz. Güçlü bir ülke olmaktan kastımız birilerini sömürmek değil. Türkiye tarihine bakın hiçbir zaman bir ülkeyi sömürmek için kendi gücünü kullanmamıştır. Her zaman mazlum olanların yanında olmuş ve onlara destek olmuştur. Biz Avrupa ile dünya ile ticaret yaparken şunu yapmak istiyoruz; eşit şartlarla onlarında hukukunu koruyarak ama iş adamlarımızı da geliştirerek çalışmak istiyoruz. Bizim iş adamlarımız bir şeyi azmettikleri zaman giderler dünyanın neresinde bunun iyisi varsa onu bulurlar, onunla işini geliştirirler ve bir süre sonra o hizmeti onlara satmaya başlarlar. Nitekim tekstilde de her zaman böyle oldu. Hükümetimiz her zaman üretimi ve istihdamı artırmaya yönelik çalışmıştır. Sorumluluğumuzun farkındayız. Dünyada bizim olaylara bakış açımızın farkında olmalı. Böyle baktıkları zaman karşılıklı iyi ilişkiler kurabiliriz. Bütün dünyada bütün ülkelerin özellikle de ekonomisi belli seviyenin üzerinde ve türbülansa her zaman dayanıklı olan ülkelerin markaları var. O markaları onların destek noktaları. Belirli bir süredir özellikle 20 Mayıs 2013’te IMF’ye borcumuzu ödeyip hesabımızı kapattığımız tarihten sonra kendimize yeni markalar yeni üretim alanları oluşturmaya çalışıyoruz.”
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, KTM 2019 Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarında konuştu.

Özdemir, “İnşallah 2021’de özellikle yerli uçakla artık bizde bu rekabetin içerisinde ayakları sağlam basacak. Belki bu günlerde bununla ilgili ekonomik bir darboğaz yaşıyoruz. Ama yerli otomobilimiz hayata geçtiğinde, yerli uçağımızın üretimine başladığımızda artık o dünya ile rekabet etme gücümüzün çok fazla olacağını sizde göreceksiniz.”dedi.

 

“İş Adamlarımızla Birlikte Adımlar Atıyoruz”

 

Şehirde istihdam sağlayan iş dünyasına destek olunması gerektiğini belirten Özdemir,“Şehrimize istihdam sağlayan şehrimizin ekonomisini güçlendiren şehrimizde 113 bin tane vatandaşımıza iş sağlayan bu ticaretin erbaplarına biz milletvekilleri olarak yardımcı olmamız lazım. Bunu yaparken onlardan gelen talepleri onların zenginleşmesi gibi değerlendirmeyiz. Şehrimizin zenginleşmesi gibi değerlendiririz.  Aksu çayı uzun zamandır gündemimizde. Biz şehrimizi kalkındırırken ülkemizi kalkındırırken o şehirde yaşayan insanlarımızın da hem sağlığını hem hukukunu hem sosyolojisini korumamız lazım. Bunun için gerekli adımları yine iş adamlarımızla birlikte atıyoruz. Yapmak istediğimiz şey hangi sorun karşımıza çıkarsa çıksın bunu birlikte istişare ederek ve ortak çözüm üreterek gerçekleştirmek.”diye konuştu.

 

“Eşit Şartlarda Yarışmak İstiyoruz”

 

Avrupa ülkeleriyle eşit şartlarda yarışmadıklarına dikkat çeken milletvekili Özdemir şunları söyledi: “Hayal ettiğimiz şey şu; biz güçlü bir ülke olmak istiyoruz. Güçlü bir ülke olmaktan kastımız birilerini sömürmek değil. Türkiye tarihine bakın hiçbir zaman bir ülkeyi sömürmek için kendi gücünü kullanmamıştır. Her zaman mazlum olanların yanında olmuş ve onlara destek olmuştur. Biz Avrupa ile dünya ile ticaret yaparken şunu yapmak istiyoruz; eşit şartlarla onlarında hukukunu koruyarak ama iş adamlarımızı da geliştirerek çalışmak istiyoruz. Bizim iş adamlarımız bir şeyi azmettikleri zaman giderler dünyanın neresinde bunun iyisi varsa onu bulurlar, onunla işini geliştirirler ve bir süre sonra o hizmeti onlara satmaya başlarlar. Nitekim tekstilde de her zaman böyle oldu. Hükümetimiz her zaman üretimi ve istihdamı artırmaya yönelik çalışmıştır. Sorumluluğumuzun farkındayız. Dünyada bizim olaylara bakış açımızın farkında olmalı. Böyle baktıkları zaman karşılıklı iyi ilişkiler kurabiliriz. Bütün dünyada bütün ülkelerin özellikle de ekonomisi belli seviyenin üzerinde ve türbülansa her zaman dayanıklı olan ülkelerin markaları var. O markaları onların destek noktaları. Belirli bir süredir özellikle 20 Mayıs 2013’te IMF’ye borcumuzu ödeyip hesabımızı kapattığımız tarihten sonra kendimize yeni markalar yeni üretim alanları oluşturmaya çalışıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.