TBMM'de gündem, KYK borçları!

EKONOMİ 30.09.2022 - 18:39, Güncelleme: 30.09.2022 - 18:39
 

TBMM'de gündem, KYK borçları!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu 3 ay süren tatilin ardından 1 Ekim itibari ile toplanacak.

Genel Kurulun önüne gelecek olan torba yasada uzun zamandır çözümü içim mesai harcanan EYT ve milyonlarca vatandaşı ilgilendiren KYK borçlarının faizlerinin silinmesi gibi konular yer alacak.  Uygulamanın yasalaşması halinde toplam 3 milyon 157 bin gencin öğrenim kredisi sorunu ortadan kalkacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, 3 aylık aranın ardından 1 Ekim'de yoğun bir gündemle toplanacak. Meclise kamuoyu tarafından da merak edilen 2023 yılı bütçe kanun teklifi 17 Ekim'e kadar gelecek. TBMM Başkanlığına sunulacak bütçe, önce TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ardından Genel Kurulda görüşülecek. Genel Kurulun önüne gelecek olan torba yasada uzun zamandır çözümü içim mesai harcanan EYT ve milyonlarca vatandaşı ilgilendiren KYK borçlarının faizlerinin silinmesi gibi konular yer alacak.  
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu 3 ay süren tatilin ardından 1 Ekim itibari ile toplanacak.

Genel Kurulun önüne gelecek olan torba yasada uzun zamandır çözümü içim mesai harcanan EYT ve milyonlarca vatandaşı ilgilendiren KYK borçlarının faizlerinin silinmesi gibi konular yer alacak. 

Uygulamanın yasalaşması halinde toplam 3 milyon 157 bin gencin öğrenim kredisi sorunu ortadan kalkacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, 3 aylık aranın ardından 1 Ekim'de yoğun bir gündemle toplanacak. Meclise kamuoyu tarafından da merak edilen 2023 yılı bütçe kanun teklifi 17 Ekim'e kadar gelecek. TBMM Başkanlığına sunulacak bütçe, önce TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ardından Genel Kurulda görüşülecek. Genel Kurulun önüne gelecek olan torba yasada uzun zamandır çözümü içim mesai harcanan EYT ve milyonlarca vatandaşı ilgilendiren KYK borçlarının faizlerinin silinmesi gibi konular yer alacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.