TBMM gündeminde neler var? Sicil affı geliyor!

AKTÜEL 30.10.2022 - 12:38, Güncelleme: 30.10.2022 - 12:38
 

TBMM gündeminde neler var? Sicil affı geliyor!

TBMM Haftalık çalışmasına 1 Kasım Salı günü başlayacak. Peki, gündemde neler var? Sicil affı TBMM gündemin de mi? işte detaylar…

TBMM Haftalık çalışmasına 1 Kasım Salı günü başlayacak. Peki, gündemde neler var? Sicil affı TBMM gündemin de mi? işte detaylar… TBMM Genel Kurulunda, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren "torba" kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek. Teklifle sicil affı düzenleniyor. Bu kapsamda karşılıksız çıkan çeki protesto edilmiş, senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarını zamanında ödeyemedikleri için Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi'ne bildirilen kişilerin ve kredi müşterilerinin, borçlarının geciken kısmını 1 Temmuz 2023'e kadar ödemesi veya yeniden yapılandırması halinde geçmiş ödeme performanslarına ilişkin olumsuz kayıtları dikkate alınmayacak. Normal öğrenim süresi kadar öğrenim kredisi alan öğrencilerin borcu, bu süre bittikten 2 yıl sonra başlayacak ve borç miktarı ödenen miktarla sınırlandırılacak. Tıp ile diş hekimliği fakültelerinin son sınıf öğrencileri, 12 ayı geçmemek üzere net asgari ücret tutarında aylık ücret alacak. Genel Kurulda, RTÜK'te boşalan bir üyelik için seçim yapılacak. Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Azerbaycan'daki görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, Meclis gündemine gelecek. fisiltihaber.com.tr – aktüel 
TBMM Haftalık çalışmasına 1 Kasım Salı günü başlayacak. Peki, gündemde neler var? Sicil affı TBMM gündemin de mi? işte detaylar…

TBMM Haftalık çalışmasına 1 Kasım Salı günü başlayacak. Peki, gündemde neler var? Sicil affı TBMM gündemin de mi? işte detaylar…

TBMM Genel Kurulunda, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren "torba" kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek.

Teklifle sicil affı düzenleniyor. Bu kapsamda karşılıksız çıkan çeki protesto edilmiş, senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarını zamanında ödeyemedikleri için Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi'ne bildirilen kişilerin ve kredi müşterilerinin, borçlarının geciken kısmını 1 Temmuz 2023'e kadar ödemesi veya yeniden yapılandırması halinde geçmiş ödeme performanslarına ilişkin olumsuz kayıtları dikkate alınmayacak.

Normal öğrenim süresi kadar öğrenim kredisi alan öğrencilerin borcu, bu süre bittikten 2 yıl sonra başlayacak ve borç miktarı ödenen miktarla sınırlandırılacak.

Tıp ile diş hekimliği fakültelerinin son sınıf öğrencileri, 12 ayı geçmemek üzere net asgari ücret tutarında aylık ücret alacak.

Genel Kurulda, RTÜK'te boşalan bir üyelik için seçim yapılacak.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Azerbaycan'daki görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, Meclis gündemine gelecek.

fisiltihaber.com.tr – aktüel 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.