Tatilde Vaktinizi Verimli Geçirmenize Yardımcı Olacak Kitaplar!

KÜLTÜR 06.06.2021 - 22:22, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Tatilde Vaktinizi Verimli Geçirmenize Yardımcı Olacak Kitaplar!

Tatilde vaktinizi verimli bir şekilde geçirmek istiyorsanız önereceğimiz bu kitaplarla bir an önce tanışın. İşte tatilde okunacak kitaplar!

1. Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler – Elena Favilli, Francesca Cavallo Tatilde okunacak kitaplar listemize ilk olarak içinde kısa kısa öykülerin olduğu bir kitapla başlamak istiyoruz. 2017 yılında piyasaya sürülen bu kitap, tarihte iz bırakmış güçlü kadınların öykülerini anlatıyor. 2. Hemen Her Şeyin Kısa Tarihi – Bill Bryson Tatilde deniz, kum, güneş, eğlence derken kitap okumaya pek vaktiniz kalmıyor olabilir. İşte bu kitap, tam da böyle zamanlar için önerebileceğimiz cinsten. Bilim dünyasıyla ilgili daha önce duymadığınız bilgileri içeren kitap, anlatmak istediklerini sürükleyici bir şekilde ele aldığı için tatilde rahatlıkla okunabilir. 3. Bir Ömür Nasıl Yaşanır? – İlber Ortaylı Tarihçi İlber Ortaylı’nın yaşamımızın bir köşesinde hep yer edinen anlam arayışı ve bu arayışın tadını çıkarmak üzerine verdiği ipuçlarını anlatıyor. Kişisel gelişimine önem veren kişiler için bu kitap sadece tatilde değil her zaman okunacak cinsten! 4. Kayıp Tanrılar Ülkesi – Ahmet Ümit Bu listeyi hazırladığımızda henüz yayımlanmamıştı ancak yine de Kayıp Tanrılar Ülkesi’ne tatilde okunacak kitaplar listemizde yer vermek istedik. 15 Haziran’da okurlarla buluşacak olan kitap; Berlin’de cinayetler işleyen becerikli bir katilin Anadolu’daki antik Pergamon kentinin surlarında son bulan hikayesini anlatıyor. Kitap polisiyeyi, mitolojiyi ve arkeolojiyi eşsiz bir şekilde harmanlıyor. 5. Geekerella – Ashley Poston Sindirella masalının daha eğlenceli ve komik bir uyarlaması niteliğindeki kitap, özellikle yaz tatillerinde okunacak kitaplar arasında vereceğimiz öneriler arasında yer alıyor. Babasını kaybeden Elle Wittimer isimli bir geek, düştüğü cehennemden sadece Yıldızalanı ile kaçabilmektedir. Elle, bir filmin tanıtımı için duyurulan kostüm yarışmasına katılmak için can atar. Bu esnada genç aktör Darien Freeman ile yolları kesişir. Elle, Darien’ın kendisiyle ilgili olumsuz algılarını yok etmesine yardım edecektir. Kitabın sorduğu sorulardan biri ise şudur: Gerçek hayatta saatler gece yarısını gösterdiğinde, masallar mutlu son ile biter mi? 6. Balıkçı ve Oğlu – Zülfü Livaneli Hemen her kitabıyla büyük bir okur kitlesine hitap etmeyi başaran Zülfü Livaneli, 25 Mayıs’ta ön siparişe çıkan bu kitabında göçmenlik ve ekolojik yıkım temalarına değiniyor. Kitapta hikaye, Ege kıyılarında balıkçılık yapan Mustafa, Mesude ve Samir bebek üzerinden ilerliyor. 7. Bulantı – Jean Paul Sartre Tatilde okunacak kitaplar listemize bir de geniş vakitte okuması daha zevkli olan bir kitap eklemek istedik. Varoluşçu düşüncenin en önemli kitapları arasında yer alan Bulantı, Roquentin’in dünyaya ve kendi bedenine karşı duyduğu tiksintiyi anlatıyor. Sartre’ın günlük tarzında yazdığı kitap, varoluşla yüz yüze gelen Roquentin’in yaşadığı değişimi ele alıyor.  
Tatilde vaktinizi verimli bir şekilde geçirmek istiyorsanız önereceğimiz bu kitaplarla bir an önce tanışın. İşte tatilde okunacak kitaplar!

1. Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler – Elena Favilli, Francesca Cavallo


Tatilde okunacak kitaplar listemize ilk olarak içinde kısa kısa öykülerin olduğu bir kitapla başlamak istiyoruz. 2017 yılında piyasaya sürülen bu kitap, tarihte iz bırakmış güçlü kadınların öykülerini anlatıyor.


2. Hemen Her Şeyin Kısa Tarihi – Bill Bryson


Tatilde deniz, kum, güneş, eğlence derken kitap okumaya pek vaktiniz kalmıyor olabilir. İşte bu kitap, tam da böyle zamanlar için önerebileceğimiz cinsten. Bilim dünyasıyla ilgili daha önce duymadığınız bilgileri içeren kitap, anlatmak istediklerini sürükleyici bir şekilde ele aldığı için tatilde rahatlıkla okunabilir.


3. Bir Ömür Nasıl Yaşanır? – İlber Ortaylı


Tarihçi İlber Ortaylı’nın yaşamımızın bir köşesinde hep yer edinen anlam arayışı ve bu arayışın tadını çıkarmak üzerine verdiği ipuçlarını anlatıyor. Kişisel gelişimine önem veren kişiler için bu kitap sadece tatilde değil her zaman okunacak cinsten!


4. Kayıp Tanrılar Ülkesi – Ahmet Ümit


Bu listeyi hazırladığımızda henüz yayımlanmamıştı ancak yine de Kayıp Tanrılar Ülkesi’ne tatilde okunacak kitaplar listemizde yer vermek istedik. 15 Haziran’da okurlarla buluşacak olan kitap; Berlin’de cinayetler işleyen becerikli bir katilin Anadolu’daki antik Pergamon kentinin surlarında son bulan hikayesini anlatıyor. Kitap polisiyeyi, mitolojiyi ve arkeolojiyi eşsiz bir şekilde harmanlıyor.


5. Geekerella – Ashley Poston


Sindirella masalının daha eğlenceli ve komik bir uyarlaması niteliğindeki kitap, özellikle yaz tatillerinde okunacak kitaplar arasında vereceğimiz öneriler arasında yer alıyor.


Babasını kaybeden Elle Wittimer isimli bir geek, düştüğü cehennemden sadece Yıldızalanı ile kaçabilmektedir. Elle, bir filmin tanıtımı için duyurulan kostüm yarışmasına katılmak için can atar. Bu esnada genç aktör Darien Freeman ile yolları kesişir. Elle, Darien’ın kendisiyle ilgili olumsuz algılarını yok etmesine yardım edecektir.


Kitabın sorduğu sorulardan biri ise şudur: Gerçek hayatta saatler gece yarısını gösterdiğinde, masallar mutlu son ile biter mi?


6. Balıkçı ve Oğlu – Zülfü Livaneli


Hemen her kitabıyla büyük bir okur kitlesine hitap etmeyi başaran Zülfü Livaneli, 25 Mayıs’ta ön siparişe çıkan bu kitabında göçmenlik ve ekolojik yıkım temalarına değiniyor. Kitapta hikaye, Ege kıyılarında balıkçılık yapan Mustafa, Mesude ve Samir bebek üzerinden ilerliyor.


7. Bulantı – Jean Paul Sartre


Tatilde okunacak kitaplar listemize bir de geniş vakitte okuması daha zevkli olan bir kitap eklemek istedik. Varoluşçu düşüncenin en önemli kitapları arasında yer alan Bulantı, Roquentin’in dünyaya ve kendi bedenine karşı duyduğu tiksintiyi anlatıyor. Sartre’ın günlük tarzında yazdığı kitap, varoluşla yüz yüze gelen Roquentin’in yaşadığı değişimi ele alıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.