Taş, Gastronomi sokağı projesi hayata geçmeli!

YEREL HABERLER 09.08.2024 - 16:28, Güncelleme: 09.08.2024 - 16:28
 

Taş, Gastronomi sokağı projesi hayata geçmeli!

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından turist sayısında büyük bir düşüş yaşanırken gastronomi ile şehrin turizmine katkı sağlanması kaçınılmaz oldu.

Ak Parti Dulkadiroğlu Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Taş’ın projeleri arasında bulunan Gastronomi Sokağı bir kez daha gündeme geldi. Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından bölgede turizm bitme noktasına geldi. Deprem nedeniyle yerlerinden olan kent esnafı can çekişirken, turizmin bitme noktaya gelmesiyle esnaflar kepenk kapatmaya başladı. Coğrafi konumu ve eşsiz güzelliğiyle eko, sağlık ve kültür turizminin merkezlerinden biri olan Kahramanmaraş, deprem nedeniyle turizm gelirlerinde büyük bir gerilemeye gitti. Bölgede yaşanan irili ufaklı artçı depremler ise turizm sektörünü yakından etkilemeye devam ediyor. Bölgede alternatif turizmle şehirde bir hareketlilik yaşanmasını isteyen esnaflar gastronominin ön planda tutulmasını istedi. Gerekirse günlük ziyaretlerde gastronomi nedeniyle şehre gelen turistlerin esnaflara da katkı sağlayabilecekleri görüşü benimsendi. Gastronomi sokağı projesiyle gündeme gelen Ak Parti Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mustafa Taş, projeleri arasında şehre turist akışının sağlanması için Dulkadiroğlu’nda gastronomi sokağı oluşturmak için proje hazırlamıştı. Kahramanmaraş’ın turizmdeki en büyük anahtarlarından bir olan Gastronomi sokağıyla ilgili bundan sonra bir gelişme olup olmayacağı merakla bekleniyor. Ayrıca özel eğitim kurumlarında verdikleri eğitimle sosyal hayata özel çocukları hazırlayan iki özel okulunda sahipliğini yürüten Taş’ın projelerinden mutlaka yararlanılmasını isteyen vatandaşlar, şehrin menfaatine olan projelerin hayata geçmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini de söylediler.
Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından turist sayısında büyük bir düşüş yaşanırken gastronomi ile şehrin turizmine katkı sağlanması kaçınılmaz oldu.

Ak Parti Dulkadiroğlu Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Taş’ın projeleri arasında bulunan Gastronomi Sokağı bir kez daha gündeme geldi.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından bölgede turizm bitme noktasına geldi. Deprem nedeniyle yerlerinden olan kent esnafı can çekişirken, turizmin bitme noktaya gelmesiyle esnaflar kepenk kapatmaya başladı.

Coğrafi konumu ve eşsiz güzelliğiyle eko, sağlık ve kültür turizminin merkezlerinden biri olan Kahramanmaraş, deprem nedeniyle turizm gelirlerinde büyük bir gerilemeye gitti. Bölgede yaşanan irili ufaklı artçı depremler ise turizm sektörünü yakından etkilemeye devam ediyor.

Bölgede alternatif turizmle şehirde bir hareketlilik yaşanmasını isteyen esnaflar gastronominin ön planda tutulmasını istedi. Gerekirse günlük ziyaretlerde gastronomi nedeniyle şehre gelen turistlerin esnaflara da katkı sağlayabilecekleri görüşü benimsendi.

Gastronomi sokağı projesiyle gündeme gelen Ak Parti Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mustafa Taş, projeleri arasında şehre turist akışının sağlanması için Dulkadiroğlu’nda gastronomi sokağı oluşturmak için proje hazırlamıştı.

Kahramanmaraş’ın turizmdeki en büyük anahtarlarından bir olan Gastronomi sokağıyla ilgili bundan sonra bir gelişme olup olmayacağı merakla bekleniyor.

Ayrıca özel eğitim kurumlarında verdikleri eğitimle sosyal hayata özel çocukları hazırlayan iki özel okulunda sahipliğini yürüten Taş’ın projelerinden mutlaka yararlanılmasını isteyen vatandaşlar, şehrin menfaatine olan projelerin hayata geçmesi için çaba gösterilmesi gerektiğini de söylediler.

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.