Tarım İçin Kötü Bir Yıl Oldu!

EKONOMİ 31.10.2019 - 17:49, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Tarım İçin Kötü Bir Yıl Oldu!

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, KMTSO, Hanefi Öksüz, Turizm Komitesi Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Meclisi 15. Olağan Toplantısını gerçekleştirdi.

KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ve Yönetim Kurulu Başkan V. Şahin Balcıoğlu’nun yanı sıra Meclis üyeleri katıldı. Toplantıda, Ekim ayında geçekleştirilen çalışmalar değerlendirildi. KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nazlı Ceylan Balduk Kurtul, Turizm Komitesi çalışmaları hakkında Meclis üyelerine bilgi verdi.   Açılış konuşmasını yapan KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, Kahramanmaraş Tarım Fuarı’na dikkat çekerek “Sanayiden öce bizler sermayemizi tarımla oluşturduk. Yani bugünkü sanayinin finansman kaynağı, sermaye kaynağı aşağı yukarı 1990’lara kadar tarım olmuştur. Ama maalesef tarımı geliştiremedik, tabi sanayileşmemiz şarttı ama bunun yanı sıra tarımı da geliştirmemiz gerekirdi. Tabi aslında yapılacak çok şey var. Şuan da konumuz tarım değil ama bir meclis toplantımızı da inşallah bu sektör üzerine yapalım. Tarımda özellikle topraklar bir gayrimenkul gibi algılanıyor, ayrıca bu sene çok kötü bir yıl yaşandı. Çok az verim alındı. Devlet’in desteğini küçümsememek lazım ama verim düşük olduğu için maalesef çiftçilerimiz zor anlar yaşıyor. Ben birkaç şey eklemek istiyorum. Son zamanlarda Çevre Bakanımız geldi, çevre ilimiz için çok önemli bizler para kazanmak için yaptığımız fabrikaların parasını kazanırken çevreye de mümkün olduğunca az zarar vermek zorundayız. Çevreyi kirletmeyen hiçbir olay olmaz sanayi tesisi olmaz. Ama burada en azından Bakanlık bize çevre ile ilgili bir sınır koymuş demiş ki,‘şu sektörde suyu şu kadar kirletebilirsin, havayı şu kadar kirletebilirsin.’ Bizler sanayi yatırımlarımız da bunlara çok dikkat etmeliyiz. Bugün Kahramanmaraş, Allah vermiş çok şükür su bakımından zenginiz ama gittikçe yeraltı suyu kaynakları azalıyor, kullanımımız artıyor.” şeklinde konuştu.   KMTSO Başkanı Serdar Zabun Yönetim Kurulu çalışmaları konusunda konuştu. Zabun, “Türkiye, bugün, 2023 ve 2071 vizyonu ile dünyada söz sahibi lider ülkeler olma hedefiyle yoluna devam etmektedir. Ve bugün, engin devlet tecrübesini, gücünü ve iradesini ortaya koyarak, emperyalist güçlerin Suriye’nin kuzeyinde kurmayı hayal ettikleri terör devleti planlarına karşı yeni bir istiklal mücadelesi vermektedir. Allah, devletimizin, ordumuzun, askerimizin yanında olsun diyorum. Operasyonda şehadete yürüyen kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bizler de, iş dünyasının temsilcileri ve ilimiz sivil toplum kuruluşları olarak devletimizin yanında, en güçlü desteği sağlamaya devam ediyoruz. Yaptığımız basın açıklamaları ile bunu kamuoyuna da deklare ettik.” şeklinde konuştu.            
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, KMTSO, Hanefi Öksüz, Turizm Komitesi Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Meclisi 15. Olağan Toplantısını gerçekleştirdi.

KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun ve Yönetim Kurulu Başkan V. Şahin Balcıoğlu’nun yanı sıra Meclis üyeleri katıldı. Toplantıda, Ekim ayında geçekleştirilen çalışmalar değerlendirildi. KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nazlı Ceylan Balduk Kurtul, Turizm Komitesi çalışmaları hakkında Meclis üyelerine bilgi verdi.

 

Açılış konuşmasını yapan KMTSO Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz, Kahramanmaraş Tarım Fuarı’na dikkat çekerek “Sanayiden öce bizler sermayemizi tarımla oluşturduk. Yani bugünkü sanayinin finansman kaynağı, sermaye kaynağı aşağı yukarı 1990’lara kadar tarım olmuştur. Ama maalesef tarımı geliştiremedik, tabi sanayileşmemiz şarttı ama bunun yanı sıra tarımı da geliştirmemiz gerekirdi. Tabi aslında yapılacak çok şey var. Şuan da konumuz tarım değil ama bir meclis toplantımızı da inşallah bu sektör üzerine yapalım. Tarımda özellikle topraklar bir gayrimenkul gibi algılanıyor, ayrıca bu sene çok kötü bir yıl yaşandı. Çok az verim alındı. Devlet’in desteğini küçümsememek lazım ama verim düşük olduğu için maalesef çiftçilerimiz zor anlar yaşıyor. Ben birkaç şey eklemek istiyorum. Son zamanlarda Çevre Bakanımız geldi, çevre ilimiz için çok önemli bizler para kazanmak için yaptığımız fabrikaların parasını kazanırken çevreye de mümkün olduğunca az zarar vermek zorundayız. Çevreyi kirletmeyen hiçbir olay olmaz sanayi tesisi olmaz. Ama burada en azından Bakanlık bize çevre ile ilgili bir sınır koymuş demiş ki,‘şu sektörde suyu şu kadar kirletebilirsin, havayı şu kadar kirletebilirsin.’ Bizler sanayi yatırımlarımız da bunlara çok dikkat etmeliyiz. Bugün Kahramanmaraş, Allah vermiş çok şükür su bakımından zenginiz ama gittikçe yeraltı suyu kaynakları azalıyor, kullanımımız artıyor.” şeklinde konuştu.

 

KMTSO Başkanı Serdar Zabun Yönetim Kurulu çalışmaları konusunda konuştu. Zabun, “Türkiye, bugün, 2023 ve 2071 vizyonu ile dünyada söz sahibi lider ülkeler olma hedefiyle yoluna devam etmektedir. Ve bugün, engin devlet tecrübesini, gücünü ve iradesini ortaya koyarak, emperyalist güçlerin Suriye’nin kuzeyinde kurmayı hayal ettikleri terör devleti planlarına karşı yeni bir istiklal mücadelesi vermektedir. Allah, devletimizin, ordumuzun, askerimizin yanında olsun diyorum. Operasyonda şehadete yürüyen kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bizler de, iş dünyasının temsilcileri ve ilimiz sivil toplum kuruluşları olarak devletimizin yanında, en güçlü desteği sağlamaya devam ediyoruz. Yaptığımız basın açıklamaları ile bunu kamuoyuna da deklare ettik.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.