Tarihin en büyük uçak kazaları!

AKTÜEL 23.10.2021 - 17:20, Güncelleme: 23.10.2021 - 17:20
 

Tarihin en büyük uçak kazaları!

Tarihin en büyük uçak kazaları!

Ukrayna Hava Yolları 2006 yılında Ukrayna hava yollarına ait bir TU-154 uçağından keskin bir türbülans nedeniyle birkaç sefer yardım sinyali gönderildi. Fakat yardım sinyalleri bir işe yaramadı ve uçak yaklaşık 3000 metreden hızlı bir şekilde yere çakıldı. Düşüş sebebi mürettebatın yetersiz eğitim almış olması gösterildi. Toplam 170 kişi can verdi. Tam Hava Yolları Airbus A320-233 tipi uçak Brezilya San Paul, Congonhas Uluslararası Havaalanı inişi sırasında teknik bir arıza sebebiyle düşmüştü. 2007 yılında meydana gelen bu kazada, uçakta yer alan 187 kişi ile birlikte uçağın düştüğü yerdeki 12 kişi hayatını kaybetmiştir. Fransa Hava Yolları Fransız Hava Yolları şirketi Air France'a ait Airbus-330 Brezilya ile Fransa arasında yıldırım çarpması sonucu oluşan elektrik arızası nedeniyle okyanusa düştü. 2009 yılında meydana gelen kazada biri Türk olmak üzere toplam 228 kişi hayatını kaybetti. Yeni Zelanda Hava Yolları Yeni Zelanda Havaalanı'ndan kalkan uçak Antarktika üzerinden geçerken görüş mesafesinde yaşanan sorun nedeniyle Erabus dağına çarptı. 1971 yılında gerçekleşen 901 nolu uçuştaki bu kazada, uçakta bulunan 257 kişi hayatını kaybetti. Amerikan Hava Yolları 1979 yılında Chicago O'hare havalimanından Los Angelas'a sefer yapan uçak, bir parçasının eksik olmasından dolayı düşmüştür. Bu eksiklik uçak kalktıktan sonra fark edilmişti, fakat iş işten geçmişti. Uçak kalkışa geçtikten kısa bir süre sonra 13 mürettebat ve 258 yolcu hayatını kaybetmiştir. Kore Hava Yolları 1983 yılında Alaska'dan Güney Kore'ye giden uçak rotasından çıktı ve iki kez Sovyet sahasına girdi. İkinci girişinden Rus Hava Kuvvetleri tarafından vurularak düşürüldü. Vurulduktan hemen sonra Japon Denizi'ne düşen uçaktaki mürettebatla birlikte 269 kişi hayatını kaybetti.
Tarihin en büyük uçak kazaları!

Ukrayna Hava Yolları

2006 yılında Ukrayna hava yollarına ait bir TU-154 uçağından keskin bir türbülans nedeniyle birkaç sefer yardım sinyali gönderildi. Fakat yardım sinyalleri bir işe yaramadı ve uçak yaklaşık 3000 metreden hızlı bir şekilde yere çakıldı. Düşüş sebebi mürettebatın yetersiz eğitim almış olması gösterildi. Toplam 170 kişi can verdi.

Tam Hava Yolları

Airbus A320-233 tipi uçak Brezilya San Paul, Congonhas Uluslararası Havaalanı inişi sırasında teknik bir arıza sebebiyle düşmüştü. 2007 yılında meydana gelen bu kazada, uçakta yer alan 187 kişi ile birlikte uçağın düştüğü yerdeki 12 kişi hayatını kaybetmiştir.

Fransa Hava Yolları

Fransız Hava Yolları şirketi Air France'a ait Airbus-330 Brezilya ile Fransa arasında yıldırım çarpması sonucu oluşan elektrik arızası nedeniyle okyanusa düştü. 2009 yılında meydana gelen kazada biri Türk olmak üzere toplam 228 kişi hayatını kaybetti.

Yeni Zelanda Hava Yolları

Yeni Zelanda Havaalanı'ndan kalkan uçak Antarktika üzerinden geçerken görüş mesafesinde yaşanan sorun nedeniyle Erabus dağına çarptı. 1971 yılında gerçekleşen 901 nolu uçuştaki bu kazada, uçakta bulunan 257 kişi hayatını kaybetti.

Amerikan Hava Yolları

1979 yılında Chicago O'hare havalimanından Los Angelas'a sefer yapan uçak, bir parçasının eksik olmasından dolayı düşmüştür. Bu eksiklik uçak kalktıktan sonra fark edilmişti, fakat iş işten geçmişti. Uçak kalkışa geçtikten kısa bir süre sonra 13 mürettebat ve 258 yolcu hayatını kaybetmiştir.

Kore Hava Yolları

1983 yılında Alaska'dan Güney Kore'ye giden uçak rotasından çıktı ve iki kez Sovyet sahasına girdi. İkinci girişinden Rus Hava Kuvvetleri tarafından vurularak düşürüldü. Vurulduktan hemen sonra Japon Denizi'ne düşen uçaktaki mürettebatla birlikte 269 kişi hayatını kaybetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.