Tarihi Konaklar Kahramanmaraş Turizminin Alt Yapısı Oldu!

YEREL HABERLER 16.01.2023 - 18:12, Güncelleme: 16.01.2023 - 18:12
 

Tarihi Konaklar Kahramanmaraş Turizminin Alt Yapısı Oldu!

Okay, “Ortaya koyduğumuz çalışmalarla tarihimizi gün yüzüne çıkardık. Bu tarihi değerlerimiz Kahramanmaraş turizminin alt yapısı oldu.”dedi.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, özellikle tarihi konak restorasyonlarıyla ilçenin turizm pastasından pay almasına vesile oldu.  Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, tarihi konak restorasyonu çalışmalarıyla şehrin turizm alt yapısının oluştuğunu ifade ederek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İlçemizin turizm anlamında gelişmesi ve kendisine düşen payı alması adına göreve geldiğimiz günden bu yana birçok çalışma yaptık. Bu çalışmaların başında da tarihi sokak sağlıklaştırma projeleri gelmektedir. Tarihimizi ve kültürümüzü yansıtan konaklarımızı bir bir restore ederek turizme kazandırdık. Bu konaklarımızın içerisini de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek şekilde donattık. Mutfak Müzesi, Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, Dulkadiroğlu Konağı ve Maraş Araştırmalar Konağı bunların başında gelmektedir. Ayrıca Bahtiyar Yokuşu projemizin üçüncü etap çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Birinci ve ikinci etabını tamamladığımız bu projemizde üçüncü etap çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu alanda toplamda 50 adet restorasyon ve cephe yenileme projesi gerçekleştirdik.”
Okay, “Ortaya koyduğumuz çalışmalarla tarihimizi gün yüzüne çıkardık. Bu tarihi değerlerimiz Kahramanmaraş turizminin alt yapısı oldu.”dedi.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, özellikle tarihi konak restorasyonlarıyla ilçenin turizm pastasından pay almasına vesile oldu. 

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, tarihi konak restorasyonu çalışmalarıyla şehrin turizm alt yapısının oluştuğunu ifade ederek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İlçemizin turizm anlamında gelişmesi ve kendisine düşen payı alması adına göreve geldiğimiz günden bu yana birçok çalışma yaptık. Bu çalışmaların başında da tarihi sokak sağlıklaştırma projeleri gelmektedir.

Tarihimizi ve kültürümüzü yansıtan konaklarımızı bir bir restore ederek turizme kazandırdık. Bu konaklarımızın içerisini de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek şekilde donattık. Mutfak Müzesi, Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, Dulkadiroğlu Konağı ve Maraş Araştırmalar Konağı bunların başında gelmektedir.

Ayrıca Bahtiyar Yokuşu projemizin üçüncü etap çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Birinci ve ikinci etabını tamamladığımız bu projemizde üçüncü etap çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu alanda toplamda 50 adet restorasyon ve cephe yenileme projesi gerçekleştirdik.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.