Tabutları Uçurumun Kenarına Asıyorlar!

YAŞAM 26.09.2019 - 08:57, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Tabutları Uçurumun Kenarına Asıyorlar!

Filipinler‘in Sagada halkı cenazelerini gömmek yerine ahşap tabutlara koyup uçuruma asarak defnediyor.

Filipinler'in en kalabalık ve en büyük Luzon adasındaki Cordillera Dağları'nın uzak bir köşesindeki, başkent Manila'dan 8,5 saat uzaklıktaki Sagada köyünde eski bir gelenek hala yaşatılıyor.     Igorot kabilesinin 2000 yıldır sürdürdüğü bu geleneğe göre, ölüler el oyması tabutlara konarak uçurumun kenarında asılı tutuluyor. Igorotlar ölülerin bu şekilde atalarının ruhuna daha yakın olduklarını düşünüyor.  
Filipinler‘in Sagada halkı cenazelerini gömmek yerine ahşap tabutlara koyup uçuruma asarak defnediyor.

Filipinler'in en kalabalık ve en büyük Luzon adasındaki Cordillera Dağları'nın uzak bir köşesindeki, başkent Manila'dan 8,5 saat uzaklıktaki Sagada köyünde eski bir gelenek hala yaşatılıyor.

 

 

Igorot kabilesinin 2000 yıldır sürdürdüğü bu geleneğe göre, ölüler el oyması tabutlara konarak uçurumun kenarında asılı tutuluyor. Igorotlar ölülerin bu şekilde atalarının ruhuna daha yakın olduklarını düşünüyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.