Stuttgart’ın Tarihi!

Mekanlar 25.12.2021 - 20:46, Güncelleme: 25.12.2021 - 20:46
 

Stuttgart’ın Tarihi!

Stuttgart’ın MS 950’li yıllarda Swabia Dükü Liudolf tarafından bir çiftlik olarak kurulduğuna inanılmaktadır. Yıllar içinde genişleyen çiftliğin büyük bir yerleşim yerine ve daha sonra da Stuttgart şehrine dönüştüğü düşünülmektedir.

Şehirde zanaat ve üzüm bağlarının yaygın olarak yapılması şehrin büyümesinde büyük rol oynamıştır. Şehrin mimari açıdan zirve noktasına ulaşması ise Württemberg Dükü Charles Eugene döneminde gerçekleşmiştir. Kendisi, Avrupa’nın en büyük imparatorluklarından birini yapmak istedi ve bunun için çok gösterişli saraylar yaptırdı. Bu durum ekonomik anlamda kendisini iflasa sürüklemiş olsa da bırakmış olduğu mimari mücevherler sayesinde Stuttgart günümüzde pek çok ziyaretçiyi kendisine çekmektedir. 2. Dünya Savaşı’nda en fazla hasar gören şehirlerden biri olan Stuttgart, hızlı bir şekilde toparlanarak modern bir görünüme kavuşmuştur. Stuttgart’ın en ünlüleri; Dünyanın betondan yapılan ilk binası olan TV Kulesi, Eski Kale, Shillerplatz Meydanı, Barok tarzdaki Yeni Şato şehre gelenlerin özellikle görmesi gereken Stuttgart’ın en ünlü tarihi yerleri arasında bulunuyor. Stuttgart gezi tavsiyesi; Shillerplatz Meydanı etrafında şekillenen tarihi bölgeyi genellikle yürüyerek gezmeniz mümkün. Toplu taşıma ağı da gelişmiş olan Stuttgart’ta ulaşım anlamında da sorun yaşamayacaksınız. Kış mevsimi gezmek için biraz soğuk olabilir, bu nedenle ziyaretinizi planlamak için temmuz ve ağustos aylarını tercih etmek daha mantıklı olacaktır. Özellikle temmuz aylarında şehirde farklı festivallerin olması bu ayı daha cazip kılıyor.  
Stuttgart’ın MS 950’li yıllarda Swabia Dükü Liudolf tarafından bir çiftlik olarak kurulduğuna inanılmaktadır. Yıllar içinde genişleyen çiftliğin büyük bir yerleşim yerine ve daha sonra da Stuttgart şehrine dönüştüğü düşünülmektedir.

Şehirde zanaat ve üzüm bağlarının yaygın olarak yapılması şehrin büyümesinde büyük rol oynamıştır. Şehrin mimari açıdan zirve noktasına ulaşması ise Württemberg Dükü Charles Eugene döneminde gerçekleşmiştir. Kendisi, Avrupa’nın en büyük imparatorluklarından birini yapmak istedi ve bunun için çok gösterişli saraylar yaptırdı. Bu durum ekonomik anlamda kendisini iflasa sürüklemiş olsa da bırakmış olduğu mimari mücevherler sayesinde Stuttgart günümüzde pek çok ziyaretçiyi kendisine çekmektedir.

2. Dünya Savaşı’nda en fazla hasar gören şehirlerden biri olan Stuttgart, hızlı bir şekilde toparlanarak modern bir görünüme kavuşmuştur. Stuttgart’ın en ünlüleri; Dünyanın betondan yapılan ilk binası olan TV Kulesi, Eski Kale, Shillerplatz Meydanı, Barok tarzdaki Yeni Şato şehre gelenlerin özellikle görmesi gereken Stuttgart’ın en ünlü tarihi yerleri arasında bulunuyor.

Stuttgart gezi tavsiyesi; Shillerplatz Meydanı etrafında şekillenen tarihi bölgeyi genellikle yürüyerek gezmeniz mümkün. Toplu taşıma ağı da gelişmiş olan Stuttgart’ta ulaşım anlamında da sorun yaşamayacaksınız. Kış mevsimi gezmek için biraz soğuk olabilir, bu nedenle ziyaretinizi planlamak için temmuz ve ağustos aylarını tercih etmek daha mantıklı olacaktır. Özellikle temmuz aylarında şehirde farklı festivallerin olması bu ayı daha cazip kılıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.