Sözlü ve fiili saldırılarda bulunulması hiçbir şekilde kabul edilemez!

POLİTİKA 07.07.2022 - 23:42, Güncelleme: 07.07.2022 - 23:42
 

Sözlü ve fiili saldırılarda bulunulması hiçbir şekilde kabul edilemez!

Kahramanmaraş Barosu, meslektaşları Av. Servet Bakırtaş’ın öldürülmesi sebebiyle bir basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Kahramanmaraş Baro Başkanı Av. Muhammed Burak Gül,“İstanbul Barosu üyesi meslektaşımız Av. Servet Bakırtaş’ı bürosunda uğradığı silahlı saldırı sonucu kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Meslektaşımız, davacı vekili olarak mesleğini icra etmekte olduğu bir dava nedeniyle davalı şahıs tarafından bürosunda katledilmiştir. Bağımsız savunmanın temsilcisi, vatandaşın hak arama özgürlüğü ve adalete erişimindeki ilk durağı avukatlara; duruşma salonlarında, keşifte, haciz mahallinde, bürolarında sözlü ve fiili saldırılar maalesef devam etmektedir. Bu tür sözlü ve fiili saldırılar sıradanlaşmış ve toplumda maalesef kabul gören bir hal almıştır.”dedi. İşte başkan Gül’ün o açıklaması: “Avukat üstlendikleri davların ve uyuşmazlığın tarafı değildir. Avukatların dava ve uyuşmazlık ile özdeşleştirilerek, “taraf gibi” görülüp, sözlü ve fiili saldırılarda bulunulması hiçbir şekilde kabul edilemez! Bugüne kadar Türkiye'nin birçok yerinde görevlerini yaparken meslektaşlarımız uğradıkları saldırılar sonucu yaralanmış ve öldürülmüştür. Bir kez daha bilinmesini isteriz ki; Avukat kimsenin davasının sebebi değildir! Avukat kimsenin borcunun ve bu borcun ödenememesinin sebebi değildir! Avukat paylaşılamayan miras mallarının taraflar arasında yarattığı mal paylaşma sorununun sebebi değildir! Avukat boşanan ya da boşanmak isteyen tarafların kavgalarının sebebi değildir! Avukat kanunların verdiği yetki ve görevler doğrultusunda görevini icra eden adalet savunucularıdır. Avukat taraf değil vekildir! Avukat herkesin bir gün mutlaka ihtiyaç duyacağı, haksızlığa uğradığında sığınacağı, canı yandığında gecenin bir yarısı da olsa çekinmeden aradığı, morali bozuk olduğunda psikolog yerine saatlerce derdini anlatabildiği, yeri geldiğinde müvekkiline avukatlıktan öte arkadaş ve sırdaşlık yapan dert ortaklarıdır.”  
Kahramanmaraş Barosu, meslektaşları Av. Servet Bakırtaş’ın öldürülmesi sebebiyle bir basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Kahramanmaraş Baro Başkanı Av. Muhammed Burak Gül,“İstanbul Barosu üyesi meslektaşımız Av. Servet Bakırtaş’ı bürosunda uğradığı silahlı saldırı sonucu kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Meslektaşımız, davacı vekili olarak mesleğini icra etmekte olduğu bir dava nedeniyle davalı şahıs tarafından bürosunda katledilmiştir. Bağımsız savunmanın temsilcisi, vatandaşın hak arama özgürlüğü ve adalete erişimindeki ilk durağı avukatlara; duruşma salonlarında, keşifte, haciz mahallinde, bürolarında sözlü ve fiili saldırılar maalesef devam etmektedir. Bu tür sözlü ve fiili saldırılar sıradanlaşmış ve toplumda maalesef kabul gören bir hal almıştır.”dedi.

İşte başkan Gül’ün o açıklaması: “Avukat üstlendikleri davların ve uyuşmazlığın tarafı değildir. Avukatların dava ve uyuşmazlık ile özdeşleştirilerek, “taraf gibi” görülüp, sözlü ve fiili saldırılarda bulunulması hiçbir şekilde kabul edilemez! Bugüne kadar Türkiye'nin birçok yerinde görevlerini yaparken meslektaşlarımız uğradıkları saldırılar sonucu yaralanmış ve öldürülmüştür. Bir kez daha bilinmesini isteriz ki; Avukat kimsenin davasının sebebi değildir! Avukat kimsenin borcunun ve bu borcun ödenememesinin sebebi değildir! Avukat paylaşılamayan miras mallarının taraflar arasında yarattığı mal paylaşma sorununun sebebi değildir! Avukat boşanan ya da boşanmak isteyen tarafların kavgalarının sebebi değildir! Avukat kanunların verdiği yetki ve görevler doğrultusunda görevini icra eden adalet savunucularıdır. Avukat taraf değil vekildir! Avukat herkesin bir gün mutlaka ihtiyaç duyacağı, haksızlığa uğradığında sığınacağı, canı yandığında gecenin bir yarısı da olsa çekinmeden aradığı, morali bozuk olduğunda psikolog yerine saatlerce derdini anlatabildiği, yeri geldiğinde müvekkiline avukatlıktan öte arkadaş ve sırdaşlık yapan dert ortaklarıdır.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.