Sonbahar rotaları!

SEYAHAT - KİTAP 27.09.2022 - 23:35, Güncelleme: 27.09.2022 - 23:35
 

Sonbahar rotaları!

Sonbaharda görmeniz gereken rotalar…

Abant Sonbaharın görülmeye değer rotalarından Abant, her mevsim güzelliğiyle ziyaretçilerini büyülüyor. Abant; eşsiz manzaraları, tertemiz göl ve dağ havasıyla, Bolu kent merkezinin 35 km güneybatısında yer alıyor. İstanbul ve Ankara’ya yakınlığıyla da bilinen ve hafta sonu şehirden uzaklaşmak isteyenlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri. Doğal güzellikleriyle ünlü Abant Gölü Tabiat Parkı’nda yürüyüş ve piknik yapabilir, ata ve faytona binebilirsiniz. Kapadokya Kapadokya sonbaharda bir başka güzel. Peri bacalarıyla öne çıkan Kapadokya, tarihi görünümü, kültürel zenginlikleri ve göz alıcı manzaralarıyla bölgeyi sonbaharda gezilecek en iyi yerlerden biri haline getiriyor. Peri bacalarını görebilir, tarihi taş evleri ziyaret edebilirsiniz. Şanlıurfa Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Şanlıurfa’da görmeniz gereken yerlerin başında Göbeklitepe geliyor. Halfeti, Balıklıgöl ve Harran Evleri’ni de görmeden gitmeyin. Şanlıurfa’nın sonbaharla daha da ortaya çıkan doğal güzelliği ve tarihi yerleri gerçekten görmeye değer.  Hasankeyf Batman’ın yaklaşık 12 bin yıl geçmişi bulunan tarihi Hasankeyf ilçesi, sonbaharda görülmesi gereken yerlerden bir diğeri. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Hasankeyf, tarihi, doğası ve yöresel yemekleriyle de öne çıkıyor.  Mardin Mardin’in tarihi yapısı her mevsim görülmeye değer olsa da sonbaharda bir başka güzel. Kendine özgü mimari yapısı, tarihi evleri, kiliseleri ve sanatı görülmesi gereken değerler arasında.  
Sonbaharda görmeniz gereken rotalar…

Abant

Sonbaharın görülmeye değer rotalarından Abant, her mevsim güzelliğiyle ziyaretçilerini büyülüyor. Abant; eşsiz manzaraları, tertemiz göl ve dağ havasıyla, Bolu kent merkezinin 35 km güneybatısında yer alıyor. İstanbul ve Ankara’ya yakınlığıyla da bilinen ve hafta sonu şehirden uzaklaşmak isteyenlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri. Doğal güzellikleriyle ünlü Abant Gölü Tabiat Parkı’nda yürüyüş ve piknik yapabilir, ata ve faytona binebilirsiniz.

Kapadokya

Kapadokya sonbaharda bir başka güzel. Peri bacalarıyla öne çıkan Kapadokya, tarihi görünümü, kültürel zenginlikleri ve göz alıcı manzaralarıyla bölgeyi sonbaharda gezilecek en iyi yerlerden biri haline getiriyor. Peri bacalarını görebilir, tarihi taş evleri ziyaret edebilirsiniz.

Şanlıurfa

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Şanlıurfa’da görmeniz gereken yerlerin başında Göbeklitepe geliyor. Halfeti, Balıklıgöl ve Harran Evleri’ni de görmeden gitmeyin. Şanlıurfa’nın sonbaharla daha da ortaya çıkan doğal güzelliği ve tarihi yerleri gerçekten görmeye değer. 

Hasankeyf

Batman’ın yaklaşık 12 bin yıl geçmişi bulunan tarihi Hasankeyf ilçesi, sonbaharda görülmesi gereken yerlerden bir diğeri. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Hasankeyf, tarihi, doğası ve yöresel yemekleriyle de öne çıkıyor. 

Mardin

Mardin’in tarihi yapısı her mevsim görülmeye değer olsa da sonbaharda bir başka güzel. Kendine özgü mimari yapısı, tarihi evleri, kiliseleri ve sanatı görülmesi gereken değerler arasında.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.