Sim kartlar artık tarih oluyor!

AKTÜEL 04.03.2023 - 11:27, Güncelleme: 04.03.2023 - 11:28
 

Sim kartlar artık tarih oluyor!

Hat alınması ile kullanıcılara verilen ve akıllı cihazların içerisine yerleştirilen sim kartların yerini, ‘iSIM’ isimli teknoloji alacak.

Yıllardır akıllı telefonlarda kullanılan sim kartlar tarihe karışıyor. Hat alınması ile kullanıcılara verilen ve akıllı cihazların içerisine yerleştirilen sim kartların yerini, ‘iSIM’ isimli teknoloji alacak. Qualcomm tarafından tanıtılan Snapdragon 8 gen 1 işlemcisi sayesinde artık sim kartların kalkacağı duyuruldu. Cep telefonlarının insanların hayatına dahil olduğu tarihten bu yana kullanılan sim kartlar, kişilerin hat alması ile teslim edilmekte ve cep telefonlarına yerleştirilmektedir. Bu sistemin gelişen teknoloji ile artık tarihe karışacağı duyuruldu. Qualcomm’un yeni işlemcisi Snapdragon 8 Gen 2’de kullandığı teknoloji sayesinde artık SIM kartlarına ihtiyaç duyulmayacağı açıklandı. Intergrated sim (iSIM) olarak tanıtılan teknoloji, ana işlemcinin sim kart görevi görmesine olanak sağlandığı açıklandı. Bu sayede, hali hazırda kullanılan sim kartlara da ihtiyaç kalmamış olacak.  
Hat alınması ile kullanıcılara verilen ve akıllı cihazların içerisine yerleştirilen sim kartların yerini, ‘iSIM’ isimli teknoloji alacak.

Yıllardır akıllı telefonlarda kullanılan sim kartlar tarihe karışıyor. Hat alınması ile kullanıcılara verilen ve akıllı cihazların içerisine yerleştirilen sim kartların yerini, ‘iSIM’ isimli teknoloji alacak.

Qualcomm tarafından tanıtılan Snapdragon 8 gen 1 işlemcisi sayesinde artık sim kartların kalkacağı duyuruldu. Cep telefonlarının insanların hayatına dahil olduğu tarihten bu yana kullanılan sim kartlar, kişilerin hat alması ile teslim edilmekte ve cep telefonlarına yerleştirilmektedir. Bu sistemin gelişen teknoloji ile artık tarihe karışacağı duyuruldu.

Qualcomm’un yeni işlemcisi Snapdragon 8 Gen 2’de kullandığı teknoloji sayesinde artık SIM kartlarına ihtiyaç duyulmayacağı açıklandı. Intergrated sim (iSIM) olarak tanıtılan teknoloji, ana işlemcinin sim kart görevi görmesine olanak sağlandığı açıklandı. Bu sayede, hali hazırda kullanılan sim kartlara da ihtiyaç kalmamış olacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.