Sıfır faiz, 2 yıl erteleme imkanıyla konut kredisi desteği!

EKONOMİ 05.03.2023 - 10:57, Güncelleme: 05.03.2023 - 10:57
 

Sıfır faiz, 2 yıl erteleme imkanıyla konut kredisi desteği!

Depremden etkilenen illerde yaşayan depremzedelere yönelik konut kredisi desteği duyuruldu. İşte detaylar…

Deprem sonrasında yıkım yaşanmış şehirlerde hasar tespit çalışmaları hız kesmeden devam ederken, hükümet de yaraların en kısa sürede sarılması için çözüm yolları arıyor. Bu doğrultuda, depremzedelerin uygun koşullarda konut sahibi olabilmeleri için çeşitli kolaylıkların sağlanması için çalışmalar yürütüyor. Konutları hasar gören vatandaşlara, uygun koşullarda yeni bir ev alabilmeleri için kredi desteği sağlanacak ve ödemeleri 2 yıl ertelenecek. Kredi desteği kapsamında, 18 yıl vadeye sahip olacak ve faiz oranları sıfır olarak uygulanacak. Sabah gazetesinde yer alan habere göre, nakdi yardımın yanı sıra geçici barınma imkânı da sunulacak, orta hasarlı konutlar için de güçlendirme çalışması yapılmazsa oturulmasına izin verilmeyecek. 
Depremden etkilenen illerde yaşayan depremzedelere yönelik konut kredisi desteği duyuruldu. İşte detaylar…

Deprem sonrasında yıkım yaşanmış şehirlerde hasar tespit çalışmaları hız kesmeden devam ederken, hükümet de yaraların en kısa sürede sarılması için çözüm yolları arıyor.

Bu doğrultuda, depremzedelerin uygun koşullarda konut sahibi olabilmeleri için çeşitli kolaylıkların sağlanması için çalışmalar yürütüyor.

Konutları hasar gören vatandaşlara, uygun koşullarda yeni bir ev alabilmeleri için kredi desteği sağlanacak ve ödemeleri 2 yıl ertelenecek. Kredi desteği kapsamında, 18 yıl vadeye sahip olacak ve faiz oranları sıfır olarak uygulanacak.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, nakdi yardımın yanı sıra geçici barınma imkânı da sunulacak, orta hasarlı konutlar için de güçlendirme çalışması yapılmazsa oturulmasına izin verilmeyecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.