SGK geriye dönük prim ödeme var mı? İşte detaylar…

AKTÜEL 02.01.2023 - 18:09, Güncelleme: 02.01.2023 - 18:09
 

SGK geriye dönük prim ödeme var mı? İşte detaylar…

Emeklilikte yaşa takılanların heyecanla beklediği düzenlemenin ayrıntıları belli oldu. Peki, Sigortasız gecen süreler borçlanabilir mi? İşte detaylar…

Düzenlemeden yararlanabilmek için sigorta girişinin 8 Eylül 1999 öncesinde yapılmış ve 5 bin prim gününün doldurulmuş olması gerekiyor. Ayrıca kadınlar için 20 yıl, erkekler için 25 yıl hizmet şartı aranıyor. Peki, SGK geriye dönük prim ödeme var mı? Geriye dönük sigorta parası nasıl alınır? İşte detaylar… Sigortasız gecen süreler borçlanabilir mi? Bu nedenle biz de bu yazımızda 5510 sayılı Kanun kapsamında borçlanılabilecek süreleri ele alacağız. Kadın sigortalıların ücretsiz doğum ya da analık izni süreleri ile 3 defa ile sınırlı olmak üzere doğum tarihinden sonra sigortasız geçen 2 yıllık süreyi borçlanabilirler. SGK geriye dönük prim ödeme var mı? Prim gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş sınırı şartını sağlayarak emeklilik hakkını elde eden sigortalı çalışanlar, prim günlerinde yaşanan eksikliği çözümleyebiliyor. Prim günlerinde eksiklik olan sigortalılar, eksik prim günlerini geriye dönük borçlanma ile tamamlayarak emekli olabilirler.  
Emeklilikte yaşa takılanların heyecanla beklediği düzenlemenin ayrıntıları belli oldu. Peki, Sigortasız gecen süreler borçlanabilir mi? İşte detaylar…

Düzenlemeden yararlanabilmek için sigorta girişinin 8 Eylül 1999 öncesinde yapılmış ve 5 bin prim gününün doldurulmuş olması gerekiyor. Ayrıca kadınlar için 20 yıl, erkekler için 25 yıl hizmet şartı aranıyor.

Peki, SGK geriye dönük prim ödeme var mı? Geriye dönük sigorta parası nasıl alınır? İşte detaylar…

Sigortasız gecen süreler borçlanabilir mi?

Bu nedenle biz de bu yazımızda 5510 sayılı Kanun kapsamında borçlanılabilecek süreleri ele alacağız. Kadın sigortalıların ücretsiz doğum ya da analık izni süreleri ile 3 defa ile sınırlı olmak üzere doğum tarihinden sonra sigortasız geçen 2 yıllık süreyi borçlanabilirler.

SGK geriye dönük prim ödeme var mı?

Prim gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş sınırı şartını sağlayarak emeklilik hakkını elde eden sigortalı çalışanlar, prim günlerinde yaşanan eksikliği çözümleyebiliyor. Prim günlerinde eksiklik olan sigortalılar, eksik prim günlerini geriye dönük borçlanma ile tamamlayarak emekli olabilirler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.