Seyahat acentaları kısıtlamalardan muaf mı?

TURİZM 15.04.2021 - 18:22, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Seyahat acentaları kısıtlamalardan muaf mı?

Seyahat acentaları, profesyonel turist taşıma araçları ile profesyonel turist rehberleri Genelge ile hafta sonları belirli saatler için getirilen kısıtlamalardan muaf mıdır? İçişleri Bakanlığı kısıtlamayla ilgili en çok merak edilen soruları yanıtladı.

İçişleri Bakanlığı, yeni kısıtlama tedbirleri hakkında sıkça sorulan 9 soruyu cevapladı. Turizm sektörünü ilgilendiren soru ve cevap sekizince maddede yer aldı. Seyahat acentaları, profesyonel turist taşıma araçları ile profesyonel turist rehberleri Genelge ile hafta sonları belirli saatler için getirilen kısıtlamalardan muaf mıdır? Cevap Turistik faaliyetler kapsamında geçici/kısa bir süreyle Ülkemizde bulunan yabancı turistler hafta sonları uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulduklarından ülkemize gelen yabancı turistlere yönelik tur ve transfer hizmetlerini sağlayacak seyahat acentaları, profesyonel turist taşıma araçları (turist taşıma aracı belgesi olanlar) sürücüleri ile turistlere yönelik rehberlik faaliyetlerini yürütecek profesyonel turist rehberleri (turist rehberi kokartı ve kimlik kartı sahibi olanlar) sadece yabancı turistlere hizmet sunmak ve yetkili seyahat acentasından görev bölgesi, görevin amacı ve yolculuk güzergâhını veya tur programını içerecek şekilde bir belge almak kaydıyla belirli süre ve günlerde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarından muaftır.
Seyahat acentaları, profesyonel turist taşıma araçları ile profesyonel turist rehberleri Genelge ile hafta sonları belirli saatler için getirilen kısıtlamalardan muaf mıdır? İçişleri Bakanlığı kısıtlamayla ilgili en çok merak edilen soruları yanıtladı.

İçişleri Bakanlığı, yeni kısıtlama tedbirleri hakkında sıkça sorulan 9 soruyu cevapladı. Turizm sektörünü ilgilendiren soru ve cevap sekizince maddede yer aldı.


Seyahat acentaları, profesyonel turist taşıma araçları ile profesyonel turist rehberleri Genelge ile hafta sonları belirli saatler için getirilen kısıtlamalardan muaf mıdır?


Cevap Turistik faaliyetler kapsamında geçici/kısa bir süreyle Ülkemizde bulunan yabancı turistler hafta sonları uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulduklarından ülkemize gelen yabancı turistlere yönelik tur ve transfer hizmetlerini sağlayacak seyahat acentaları, profesyonel turist taşıma araçları (turist taşıma aracı belgesi olanlar) sürücüleri ile turistlere yönelik rehberlik faaliyetlerini yürütecek profesyonel turist rehberleri (turist rehberi kokartı ve kimlik kartı sahibi olanlar) sadece yabancı turistlere hizmet sunmak ve yetkili seyahat acentasından görev bölgesi, görevin amacı ve yolculuk güzergâhını veya tur programını içerecek şekilde bir belge almak kaydıyla belirli süre ve günlerde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarından muaftır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.