Selanikli, Memleketim Insanı Mülteci, Suriyeli Ev Sahibi Oldu!

POLİTİKA 24.07.2024 - 19:01, Güncelleme: 24.07.2024 - 19:01
 

Selanikli, Memleketim Insanı Mülteci, Suriyeli Ev Sahibi Oldu!

Yerli ve Milli Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Aytekin Selanikli, 6 Şubat depremlerinin yıktığı Kahramanmaraş’ta mültecilerin yarattığı sorunlara dikkat çekti.

Selanikli,  “Memleketim insanı mülteci, Suriyeli ev sahibi konumuna geldi. Çok sayıda Suriyeli işyeri açtı. Kahramanmaraş esnafının ekmeği ile oynayanlar var” dedi. Yerli ve Milli Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Aytekin Selanikli, Türkiye’nin ve Kahramanmaraş’ın yaşadığı sorunlara değindi. Vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntılara değinen Selanikli, depremzedeler için yapılan binaların anahtarlarının hala hak sahiplerine teslim edilmediğini anımsattı. Kahramanmaraş’ı yaşadığı deprem acısından kurtarmak gerektiğine vurgu yapan Başkan Selanikli, “Kahramanmaraş’ı bir an önce ayağa kaldırmak lazım. Kahramanmaraş şu an harabe gibi. Yeniden binalar dikiliyor. Ama daha çok gerideyiz” dedi. Belediye Reklam Yapmak Peşinde Kahramanmaraş’ta yıkım kararı verilen binalara dikkat çeken İl Başkanı Selanikli, daha enkazlar kaldırılmadan esnafın dükkanlarını boşaltmasını istediklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı yıkım kararını eleştiren Başkan Selanikli, esnafın yaşadığı sıkıntılara işaret ederek, “Sizler enkazları temizlerken, esnafımız da evine ekmek götürsün. Herkes bir maddi sıkıntı içerisinde. Evi yıkılan vatandaşımız ev bulma derdinde. Kahramanmaraş nasıl bunun altından kalkacak?” diye sordu.  Belediyenin çalışmalarını “fiyasko” olarak tanımlayan İl Başkanı, şöyle devam etti: “Belediye iş yapmak değil, reklam yapmak peşinde. Tüm ilçelerde dahil. Depremzedenin ihtiyacı görülmüyor.” Çok Sayıda İşyeri Açan Suriyeli Var 6 Şubat depremlerinin yıktığı Kahramanmaraş’ın da mülteci sorunu yaşadığını ifade eden Başkan Aytekin Selanikli, “Memleketim insanı mülteci, Suriyeli ev sahibi konumuna geldi. Kahramanmaraş’ta çok sayıda işyeri açan Suriyeli var. Kahramanmaraş esnafının ekmeği ile oynayanlar var. Güvenlik açığı var. Hırsızlık olayları çok fazla. Sıkıntılarımız çok fazla” diye konuştu.
Yerli ve Milli Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Aytekin Selanikli, 6 Şubat depremlerinin yıktığı Kahramanmaraş’ta mültecilerin yarattığı sorunlara dikkat çekti.

Selanikli,  “Memleketim insanı mülteci, Suriyeli ev sahibi konumuna geldi. Çok sayıda Suriyeli işyeri açtı. Kahramanmaraş esnafının ekmeği ile oynayanlar var” dedi.

Yerli ve Milli Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Aytekin Selanikli, Türkiye’nin ve Kahramanmaraş’ın yaşadığı sorunlara değindi.

Vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntılara değinen Selanikli, depremzedeler için yapılan binaların anahtarlarının hala hak sahiplerine teslim edilmediğini anımsattı.

Kahramanmaraş’ı yaşadığı deprem acısından kurtarmak gerektiğine vurgu yapan Başkan Selanikli, “Kahramanmaraş’ı bir an önce ayağa kaldırmak lazım. Kahramanmaraş şu an harabe gibi. Yeniden binalar dikiliyor. Ama daha çok gerideyiz” dedi.

Belediye Reklam Yapmak Peşinde

Kahramanmaraş’ta yıkım kararı verilen binalara dikkat çeken İl Başkanı Selanikli, daha enkazlar kaldırılmadan esnafın dükkanlarını boşaltmasını istediklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı yıkım kararını eleştiren Başkan Selanikli, esnafın yaşadığı sıkıntılara işaret ederek, “Sizler enkazları temizlerken, esnafımız da evine ekmek götürsün. Herkes bir maddi sıkıntı içerisinde. Evi yıkılan vatandaşımız ev bulma derdinde. Kahramanmaraş nasıl bunun altından kalkacak?” diye sordu. 
Belediyenin çalışmalarını “fiyasko” olarak tanımlayan İl Başkanı, şöyle devam etti: “Belediye iş yapmak değil, reklam yapmak peşinde. Tüm ilçelerde dahil. Depremzedenin ihtiyacı görülmüyor.”

Çok Sayıda İşyeri Açan Suriyeli Var

6 Şubat depremlerinin yıktığı Kahramanmaraş’ın da mülteci sorunu yaşadığını ifade eden Başkan Aytekin Selanikli, “Memleketim insanı mülteci, Suriyeli ev sahibi konumuna geldi. Kahramanmaraş’ta çok sayıda işyeri açan Suriyeli var. Kahramanmaraş esnafının ekmeği ile oynayanlar var. Güvenlik açığı var. Hırsızlık olayları çok fazla. Sıkıntılarımız çok fazla” diye konuştu.

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.