Şeker yerine bunları kullanabilirsiniz?

SAĞLIK 11.09.2022 - 12:10, Güncelleme: 11.09.2022 - 12:10
 

Şeker yerine bunları kullanabilirsiniz?

Şeker yerine bunları kullanabilirsiniz?

Hindistan cevizi şekeri Yapısındaki yüksek enerji değerine rağmen, hindistancevizi şekerinin glisemik endeksi düşüktür (yani daha kolay özümsenir) ve birçok faydası bulunur. Aynı zamanda da çok lezzetlidir – sıradan şekerden çok daha fazla. Arpa maltı Ne kadar şaşırtıcı da olsa arpa maltı, şeker yerine kullanılabilecek harika bir besin maddesidir. Metabolizma hızını artırır, bağışıklık sistemini güçlendirir ve hatta görüşü iyileştirir. Agave şurubu Agave şurubu bol kalorili olsa da şekerden daha tatlı olduğu için az miktarlarda kullanılabilir. Potasyum, kalsiyum ve demir bakımından zengin olduğu için de çok daha sağlıklıdır tabii ki. Melas pekmezi Yoğun ve tatlı olan melas pekmezi mineraller ve B vitamini açısından oldukça zengindir ve tadı şekere o kadar benzer ki farkı anlamayabilirsiniz bile. Hurma Hurma, besleyici ve sağlıklı bir meyvedir; sağlıklı bir atıştırmalık olarak tavsiye edilir. Görünen o ki şeker yerine de tüketilebiliyor. Dut şurubu Doğu kültürlerinde, iyileştirme özellikleri yüzünden duta “yemişlerin kraliçesi” denir. Dut şurubu da bu özelliğe sahiptir ve artı olarak yiyeceğe özgün bir tat verir.  
Şeker yerine bunları kullanabilirsiniz?

Hindistan cevizi şekeri

Yapısındaki yüksek enerji değerine rağmen, hindistancevizi şekerinin glisemik endeksi düşüktür (yani daha kolay özümsenir) ve birçok faydası bulunur. Aynı zamanda da çok lezzetlidir – sıradan şekerden çok daha fazla.

Arpa maltı

Ne kadar şaşırtıcı da olsa arpa maltı, şeker yerine kullanılabilecek harika bir besin maddesidir. Metabolizma hızını artırır, bağışıklık sistemini güçlendirir ve hatta görüşü iyileştirir.

Agave şurubu

Agave şurubu bol kalorili olsa da şekerden daha tatlı olduğu için az miktarlarda kullanılabilir. Potasyum, kalsiyum ve demir bakımından zengin olduğu için de çok daha sağlıklıdır tabii ki.

Melas pekmezi

Yoğun ve tatlı olan melas pekmezi mineraller ve B vitamini açısından oldukça zengindir ve tadı şekere o kadar benzer ki farkı anlamayabilirsiniz bile.

Hurma

Hurma, besleyici ve sağlıklı bir meyvedir; sağlıklı bir atıştırmalık olarak tavsiye edilir. Görünen o ki şeker yerine de tüketilebiliyor.

Dut şurubu

Doğu kültürlerinde, iyileştirme özellikleri yüzünden duta “yemişlerin kraliçesi” denir. Dut şurubu da bu özelliğe sahiptir ve artı olarak yiyeceğe özgün bir tat verir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.