Şehrin Ufkunu Açacak Projede Sona Gelindi!

EKONOMİ 10.07.2019 - 09:58, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Şehrin Ufkunu Açacak Projede Sona Gelindi!

Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz, 150 milyon TL değerindeki kuyumcu kenttin son durumu hakkında bilgiler verdi.

Başkan Öz, “2016 yılında başladığımızda altın şehir küçük sanayi sitesi bugün itibaren yüzde 80 oranında bitirmiş durumdayız.Ülkemizin birçokbadireden geçtiği günlerde birler biran olsun kuyumcu kentin inşaatını durdurmayı düşünmedik. Projemiz tamamlandığında şehir için büyük istihdam alanı olacak. Şehir kuyumculuğunun ufkunu açacak.” dedi . “Kuyumcu sektörü çıta atlayacak Altın şehrin 10 bin civarından istihdam kapasitesi olduğuna dikkat çeken Öz şunları söyledi: “Altınşehir biliyorsunuzşehrimiz için çok önemli.Nasılki tekstil, çeliktencere bakırcılık ne kadar şehir için hayati bir sektör ise kuyumculukta Kahramanmaraş için hayatisektördür. Bugün 4 bin kişinin istihdam edildiği kuyumculuksektöründe biz altın şehri bitirdiğimizde 7 bin hatta10 bin kişinin istihdam edilebileceği fiziki mekanları hazırladık.Biz burada kuyumcularımızı son teknolojiyle tanıştırıp çıta atlatmak istiyoruz. Üniversite sanayi iş birliğini önemsiyoruz. Burada kuyumcularımıza çeşitli eğitimler vereceğiz.  Burada Dünya ile yarışır hale geleceğiz. Şehrimizde geleneksel teknolojiyle kuyumculuk sektörü bir yere kadar gidebiliyor. Sektörün gelişmesi için teknoloji şart oluyor. Ben bu bina tamamlandığında hızlı bir şekilde sektörümüzün değişeceğine inanıyorum. Kuyumcu kent komple bir yaşam alanı olacak. Kapsamlı bir tesis olacak. Burada kaliteyi üst düzeye çıkartacağız. Binamızın katma değeri 150 milyon TL değerindeki dev yaşam alanını bu yılsonunda hizmete açmaya düşünüyoruz.”  
Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Öz, 150 milyon TL değerindeki kuyumcu kenttin son durumu hakkında bilgiler verdi.

Başkan Öz, “2016 yılında başladığımızda altın şehir küçük sanayi sitesi bugün itibaren yüzde 80 oranında bitirmiş durumdayız.Ülkemizin birçokbadireden geçtiği günlerde birler biran olsun kuyumcu kentin inşaatını durdurmayı düşünmedik. Projemiz tamamlandığında şehir için büyük istihdam alanı olacak. Şehir kuyumculuğunun ufkunu açacak.” dedi

.

“Kuyumcu sektörü çıta atlayacak

Altın şehrin 10 bin civarından istihdam kapasitesi olduğuna dikkat çeken Öz şunları söyledi: “Altınşehir biliyorsunuzşehrimiz için çok önemli.Nasılki tekstil, çeliktencere bakırcılık ne kadar şehir için hayati bir sektör ise kuyumculukta Kahramanmaraş için hayatisektördür. Bugün 4 bin kişinin istihdam edildiği kuyumculuksektöründe biz altın şehri bitirdiğimizde 7 bin hatta10 bin kişinin istihdam edilebileceği fiziki mekanları hazırladık.Biz burada kuyumcularımızı son teknolojiyle tanıştırıp çıta atlatmak istiyoruz.

Üniversite sanayi iş birliğini önemsiyoruz. Burada kuyumcularımıza çeşitli eğitimler vereceğiz.  Burada Dünya ile yarışır hale geleceğiz. Şehrimizde geleneksel teknolojiyle kuyumculuk sektörü bir yere kadar gidebiliyor. Sektörün gelişmesi için teknoloji şart oluyor. Ben bu bina tamamlandığında hızlı bir şekilde sektörümüzün değişeceğine inanıyorum. Kuyumcu kent komple bir yaşam alanı olacak. Kapsamlı bir tesis olacak.

Burada kaliteyi üst düzeye çıkartacağız. Binamızın katma değeri 150 milyon TL değerindeki dev yaşam alanını bu yılsonunda hizmete açmaya düşünüyoruz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.