Şehirden kaçış rotalarını sizler için derledik!

SEYAHAT - KİTAP 21.10.2023 - 20:02, Güncelleme: 21.10.2023 - 20:02
 

Şehirden kaçış rotalarını sizler için derledik!

İstanbul’dan kaçıp doğaya sığınmak için iyi bir fırsat olabilir. Sizler için birkaç öneri listesi sıraladık…

İstanbul’dan kaçıp doğaya sığınmak için iyi bir fırsat olabilir. Sizler için birkaç öneri listesi sıraladık… Menekşe Yaylası Havalar ısındıkça kamplı ve yürüyüş turlarına ilgi artıyor. Mart'ta başlayan doğa gezileri, Nisan ve Mayıs'ta devam ediyor. Bukla Tur, Keramet Geçidi, Sülüklügöl, İğneada Longoz Ormanları, Kapıdağ Yarımadası, Kayaüstü Yaylası, Erikli Yaylası ve Şelalesi, Babadağ Kerpe, Belgrad Ormanı bendleri, Sultanpınar Yaylası ve Suiçti Şelalesi’ne günübirlik ya da bir gün konaklamalı turlar düzenliyor. Belgrad Ormanı ve bendleri İstanbul’a yakın yerlere düzenlenen turlar için sabah erken saatlerde uyanmak şart. Florya, İncirli, Mecidiyeköy, Kadıköy, Kozyatağı ve Bostancı gibi duraklardan hareket ediliyor.  Aytepe Küçük sırt çantası: Yürüyüş esnasında sık kullanacağınız polar, matara, şapka, güneş kremi, kumanya ve suyunuzu koyabileceğiniz 20-30 litre kapasiteli, bel kolonu olan sırt çantası. Yürüyüş sırasında eliniz boş olursa daha kolay yürürsünüz. Deniz-Göl: Günübirlik gezilerin bazılarında şelale, göl veya doğal termal havuza girme fırsatı bulabilirsiniz. Yanınızda mayo-şort ve ince havlu bulundurmanızda fayda var.  
İstanbul’dan kaçıp doğaya sığınmak için iyi bir fırsat olabilir. Sizler için birkaç öneri listesi sıraladık…

İstanbul’dan kaçıp doğaya sığınmak için iyi bir fırsat olabilir. Sizler için birkaç öneri listesi sıraladık…

Menekşe Yaylası

Havalar ısındıkça kamplı ve yürüyüş turlarına ilgi artıyor. Mart'ta başlayan doğa gezileri, Nisan ve Mayıs'ta devam ediyor. Bukla Tur, Keramet Geçidi, Sülüklügöl, İğneada Longoz Ormanları, Kapıdağ Yarımadası, Kayaüstü Yaylası, Erikli Yaylası ve Şelalesi, Babadağ Kerpe, Belgrad Ormanı bendleri, Sultanpınar Yaylası ve Suiçti Şelalesi’ne günübirlik ya da bir gün konaklamalı turlar düzenliyor.

Belgrad Ormanı ve bendleri

İstanbul’a yakın yerlere düzenlenen turlar için sabah erken saatlerde uyanmak şart. Florya, İncirli, Mecidiyeköy, Kadıköy, Kozyatağı ve Bostancı gibi duraklardan hareket ediliyor. 

Aytepe

Küçük sırt çantası: Yürüyüş esnasında sık kullanacağınız polar, matara, şapka, güneş kremi, kumanya ve suyunuzu koyabileceğiniz 20-30 litre kapasiteli, bel kolonu olan sırt çantası. Yürüyüş sırasında eliniz boş olursa daha kolay yürürsünüz.

Deniz-Göl: Günübirlik gezilerin bazılarında şelale, göl veya doğal termal havuza girme fırsatı bulabilirsiniz. Yanınızda mayo-şort ve ince havlu bulundurmanızda fayda var.

 

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.