Şehirdeki Tarım Arazileri Verimli Kullanılıyor!

25.11.2019 - 09:25, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Şehirdeki Tarım Arazileri Verimli Kullanılıyor!

Dulladiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, şehirdeki tarım arazilerinin yüzde 90’lara yakının verimli kullanıldığını söyledi.

“Çiftçimiz desteklenmelidir”   Çiftçinin toprağı rahat bir şekilde kullanabilmesi için bir takım desteklerin verilmesi gerektiğini belirten Çetinkaya, “Kahramanmaraş’taki araziler yüzde 90’lara yakını verimli bir şekilde kullanılıyor. Tabi ki bunun yanında girdi maliyetlerinin ciddi anlamda yüksek oluşu ve ürünlerin getirisinin düşük olduğu arazilerin ekilip biçilmemesi gibi bir gerçeği var. Bu arazilerin ekilip biçilebilmesi için çiftçilerimize ekstra desteklerin verilmesi, çiftçiye sadece araziyi boş bırakma ekip biçilsin demeyle değil de, çiftçiye desteği attırılarak gübre, mazot gibi destekleri attırılarak, çiftçinin arazisinin ekmesini sağlamak son derece önemlidir.”dedi.   “Tarım arazileri korumaya alındı”   Tarım ve hayvancılık ve orman bakanlığı tarafından tarım arazilerinin korumaya alındığını kaydeden Başkan Çetinkaya şunları söyledi: “Şehrimizde geçmişte yapılan bir takım imar hataları var. Tarım arazileri yerleşime açılmanın yanında bu bölgelerde fabrikalaşma olmuş. Bakanlığımız tarım arazilerini koruma adına artık bölge bölge sit ilan etti. Böylelikle tarım arazileri korunmuş oldu. Geçmişte bir takım yanlışlar yapılmış ama şuanda tarım arazilerimi sit alanı ilan edildiği için hiç bir şekilde imara ve yapılanmaya müsaade edilmiyor. Bu tarım için toprak için üretim için son derece önemli.”  
Dulladiroğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, şehirdeki tarım arazilerinin yüzde 90’lara yakının verimli kullanıldığını söyledi.

“Çiftçimiz desteklenmelidir”

 

Çiftçinin toprağı rahat bir şekilde kullanabilmesi için bir takım desteklerin verilmesi gerektiğini belirten Çetinkaya, “Kahramanmaraş’taki araziler yüzde 90’lara yakını verimli bir şekilde kullanılıyor. Tabi ki bunun yanında girdi maliyetlerinin ciddi anlamda yüksek oluşu ve ürünlerin getirisinin düşük olduğu arazilerin ekilip biçilmemesi gibi bir gerçeği var. Bu arazilerin ekilip biçilebilmesi için çiftçilerimize ekstra desteklerin verilmesi, çiftçiye sadece araziyi boş bırakma ekip biçilsin demeyle değil de, çiftçiye desteği attırılarak gübre, mazot gibi destekleri attırılarak, çiftçinin arazisinin ekmesini sağlamak son derece önemlidir.”dedi.

 

“Tarım arazileri korumaya alındı”

 

Tarım ve hayvancılık ve orman bakanlığı tarafından tarım arazilerinin korumaya alındığını kaydeden Başkan Çetinkaya şunları söyledi: “Şehrimizde geçmişte yapılan bir takım imar hataları var. Tarım arazileri yerleşime açılmanın yanında bu bölgelerde fabrikalaşma olmuş. Bakanlığımız tarım arazilerini koruma adına artık bölge bölge sit ilan etti. Böylelikle tarım arazileri korunmuş oldu. Geçmişte bir takım yanlışlar yapılmış ama şuanda tarım arazilerimi sit alanı ilan edildiği için hiç bir şekilde imara ve yapılanmaya müsaade edilmiyor. Bu tarım için toprak için üretim için son derece önemli.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.