“Sarımsağı Kölelere Yediriyorlardı”
(İHA) - İhlas Haber Ajansı |
14.12.2017 - 09:10, Güncelleme:
30.06.2021 - 18:34
“Sarımsağı Kölelere Yediriyorlardı”
Kahramanmaraş’ta sarımsak satıcısı Mustafa Karataş, sarımsağın birçok faydası olduğunu ve yapılan bir çalışmada sütle birlikte tüketiminin ağız kokusunu azalttığını söyledi.
Sarımsak en fazla tüketilen besin öğelerinin arasında yerini almaktadır. Sarımsağın sülfür içeren bileşenleri antioksidan ve anti inflamatuvar etkiye sahip olduğundan çoğu kişi sarımsağı “süper besin” olarak kabul etmektedir.
Sarımsağın tarihi geçmişi ve faydaları hakkında açıklamalarda bulunan Karataş, sarımsağın Kırgızistan bozkırlarından Dünya’nın diğer ülkelerine yayıldığını kaydetti.
“Sarımsak Kanserse Karşı Savaşır”
Sarımsağın insan vücudu üzerindeki etkilerini hakkında bilgilerde veren Karataş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sarımsak tüketimi, kanseri önler, Çalışmalar sarımsak yemenin göğüs kanseri riskini azaltmaya yardımcı olduğunu göstermiş. Çin popülasyonunda yapılan bir çalışmada haftada 2 kez çiğ sarımsak yiyenlerin kansere yakalanma riskleri yarı yarıya azalmış. Kan şekerini düşürür, Klinik bir çalışmada, Metformin ve sarımsak özü alan hastalarda tek başına metformin alanlara göre daha iyi bir glisemik kontrol sağlanmış. Besin zehirlenmelerine karşı savaşır, Bilim adamları besin zehirlenmelerinde sıklıkla karşılaşılan Campylobacter jejuni bakterisine karşı geleneksel antibiyotiklerden ziyade sarımsağın yüz kat daha etkili olduğunu saptamışlardır. Düzenli sarımsak tüketmek hem sindirime hem de besinlerin emilmesine yardımcı olur. Sarımsağın, salgın hastalıkların yayılmasını engelleyen en önemli faktördür.”
“Sarımsak Kırgızistan’dan Dünya’ya Yayıldı”
Mısır’da kölelerin hastalanmamaları için sarımsak yedirildiğine dikkat çeken Karataş şunları söyledi: “Sarımsağın Kırgızistan bozkırlarından Dünya’nın diğer ülkelerine yayıldığı kabul edilmektedir. Mısır’da piramitlerin inşasında çalıştırılan kölelere hastalanmamaları için sarımsak yedirildiğine dair belgeler bulunmuştur. Sarımsak, Haçlı seferleri sırasında Avrupa ülkelerine taşınmış ve bugün dünyanın her tarafında yetiştirilmektedir. Sarımsak; vücudumuzu, kanser dahil, bütün yabancı saldırılardan korumada vazifelendirilmiş, bağışıklık sisteminin de güçlenmesine destek olan bileşiklerle donatılmıştır. Sarımsak, harika bir doğal antibiyotik, Bu güçlü antibiyotik çok uzun süredir kullanılmaktadır ve her gün bir diş sarımsak yemek sağlığınız için çeşitli şekillerde faydalı olacaktır. Sinüzit rahatsızlığınız veya kötü bir öksürüğünüz varsa, sarımsak ile basit bir şurup veya sprey hazırlayabilirsiniz. Hayatınızın bir noktasında demir yetersizliği çekebilirsiniz. Bu durumla baş etmek için günlük beslenme düzeninize biraz sarımsak ekleyebilirsiniz. Bağışıklık sisteminizi güçlendirip sizi hastalıklara karşı korur”
Kahramanmaraş’ta sarımsak satıcısı Mustafa Karataş, sarımsağın birçok faydası olduğunu ve yapılan bir çalışmada sütle birlikte tüketiminin ağız kokusunu azalttığını söyledi.
Sarımsak en fazla tüketilen besin öğelerinin arasında yerini almaktadır. Sarımsağın sülfür içeren bileşenleri antioksidan ve anti inflamatuvar etkiye sahip olduğundan çoğu kişi sarımsağı “süper besin” olarak kabul etmektedir.
Sarımsağın tarihi geçmişi ve faydaları hakkında açıklamalarda bulunan Karataş, sarımsağın Kırgızistan bozkırlarından Dünya’nın diğer ülkelerine yayıldığını kaydetti.
“Sarımsak Kanserse Karşı Savaşır”
Sarımsağın insan vücudu üzerindeki etkilerini hakkında bilgilerde veren Karataş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sarımsak tüketimi, kanseri önler, Çalışmalar sarımsak yemenin göğüs kanseri riskini azaltmaya yardımcı olduğunu göstermiş. Çin popülasyonunda yapılan bir çalışmada haftada 2 kez çiğ sarımsak yiyenlerin kansere yakalanma riskleri yarı yarıya azalmış. Kan şekerini düşürür, Klinik bir çalışmada, Metformin ve sarımsak özü alan hastalarda tek başına metformin alanlara göre daha iyi bir glisemik kontrol sağlanmış. Besin zehirlenmelerine karşı savaşır, Bilim adamları besin zehirlenmelerinde sıklıkla karşılaşılan Campylobacter jejuni bakterisine karşı geleneksel antibiyotiklerden ziyade sarımsağın yüz kat daha etkili olduğunu saptamışlardır. Düzenli sarımsak tüketmek hem sindirime hem de besinlerin emilmesine yardımcı olur. Sarımsağın, salgın hastalıkların yayılmasını engelleyen en önemli faktördür.”
“Sarımsak Kırgızistan’dan Dünya’ya Yayıldı”
Mısır’da kölelerin hastalanmamaları için sarımsak yedirildiğine dikkat çeken Karataş şunları söyledi: “Sarımsağın Kırgızistan bozkırlarından Dünya’nın diğer ülkelerine yayıldığı kabul edilmektedir. Mısır’da piramitlerin inşasında çalıştırılan kölelere hastalanmamaları için sarımsak yedirildiğine dair belgeler bulunmuştur. Sarımsak, Haçlı seferleri sırasında Avrupa ülkelerine taşınmış ve bugün dünyanın her tarafında yetiştirilmektedir. Sarımsak; vücudumuzu, kanser dahil, bütün yabancı saldırılardan korumada vazifelendirilmiş, bağışıklık sisteminin de güçlenmesine destek olan bileşiklerle donatılmıştır. Sarımsak, harika bir doğal antibiyotik, Bu güçlü antibiyotik çok uzun süredir kullanılmaktadır ve her gün bir diş sarımsak yemek sağlığınız için çeşitli şekillerde faydalı olacaktır. Sinüzit rahatsızlığınız veya kötü bir öksürüğünüz varsa, sarımsak ile basit bir şurup veya sprey hazırlayabilirsiniz. Hayatınızın bir noktasında demir yetersizliği çekebilirsiniz. Bu durumla baş etmek için günlük beslenme düzeninize biraz sarımsak ekleyebilirsiniz. Bağışıklık sisteminizi güçlendirip sizi hastalıklara karşı korur”
Habere ifade bırak !
Bu habere hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları
(0)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.