Saray Sarması tarifi!

TARİFLER 10.06.2023 - 18:29, Güncelleme: 10.06.2023 - 18:29
 

Saray Sarması tarifi!

Saray Sarması tarifini merak edenler için araştırdık. Saray Sarması için gereki malzemelr neler? işte detaylar...

Saray Sarması tarifini merak edenler için araştırdık. Saray Sarması için gereki malzemelr neler? işte detaylar... Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler: 2 paket kakaolu petibör bisküvi 3 çay bardağı toz şeker 3 çay bardağı un 1 litre süt 1 paket vanilya 150 gram tereyağı Arası için; 1 çay bardağı süt 1 poşet kremşanti Saray Sarması Yapılışı: Bisküviler robota alınıp kum kıvamı alana kadar iyice ezilir. Fırın tepsisinin tabanına yayılarak üzeri bardak ile sıkıca bastırılıp düzeltilir. Tencereye toz şeker, un ve süt alınır. Karıştırılıp ocağa koyulur. Sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra ocaktan alınıp üzerine vanilya ve tereyağı eklenip 4-5 dakika mikser ile çırpılır. İpek gibi kıvamıyla tatlımızın muhallebisi hazır. Bisküvilerin üzerine dikkatlice dökülüp yaydırılır. Bu şekilde 1 gece dolapta dinlendirilir. Ertesi günü tatlı kare eşit dilimlere kesilir. Süt ile kremşanti çırpılarak hazırlanır. Kare parçaların köşe kısımlarına kremşantiden sıkılıp dikkatlice spatula ile kaldırıp üçgen olacak şekilde kapatılır.  
Saray Sarması tarifini merak edenler için araştırdık. Saray Sarması için gereki malzemelr neler? işte detaylar...

Saray Sarması tarifini merak edenler için araştırdık. Saray Sarması için gereki malzemelr neler? işte detaylar...

Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler:

2 paket kakaolu petibör bisküvi

3 çay bardağı toz şeker

3 çay bardağı un

1 litre süt

1 paket vanilya

150 gram tereyağı

Arası için;

1 çay bardağı süt

1 poşet kremşanti

Saray Sarması Yapılışı:

Bisküviler robota alınıp kum kıvamı alana kadar iyice ezilir.
Fırın tepsisinin tabanına yayılarak üzeri bardak ile sıkıca bastırılıp düzeltilir.

Tencereye toz şeker, un ve süt alınır.

Karıştırılıp ocağa koyulur.

Sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir.

Kaynadıktan sonra ocaktan alınıp üzerine vanilya ve tereyağı eklenip 4-5 dakika mikser ile çırpılır.

İpek gibi kıvamıyla tatlımızın muhallebisi hazır.

Bisküvilerin üzerine dikkatlice dökülüp yaydırılır.

Bu şekilde 1 gece dolapta dinlendirilir.

Ertesi günü tatlı kare eşit dilimlere kesilir.

Süt ile kremşanti çırpılarak hazırlanır.

Kare parçaların köşe kısımlarına kremşantiden sıkılıp dikkatlice spatula ile kaldırıp üçgen olacak şekilde kapatılır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.