Saray Sarması tarifi!
Saray Sarması tarifi!
Saray Sarması tarifini merak edenler için araştırdık. Saray Sarması için gereki malzemelr neler? işte detaylar...
Saray Sarması tarifini merak edenler için araştırdık. Saray Sarması için gereki malzemelr neler? işte detaylar...
Saray Sarması tarifini merak edenler için araştırdık. Saray Sarması için gereki malzemelr neler? işte detaylar...
Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler:
2 paket kakaolu petibör bisküvi
3 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı un
1 litre süt
1 paket vanilya
150 gram tereyağı
Arası için;
1 çay bardağı süt
1 poşet kremşanti
Saray Sarması Yapılışı:
Bisküviler robota alınıp kum kıvamı alana kadar iyice ezilir.
Fırın tepsisinin tabanına yayılarak üzeri bardak ile sıkıca bastırılıp düzeltilir.
Tencereye toz şeker, un ve süt alınır.
Karıştırılıp ocağa koyulur.
Sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir.
Kaynadıktan sonra ocaktan alınıp üzerine vanilya ve tereyağı eklenip 4-5 dakika mikser ile çırpılır.
İpek gibi kıvamıyla tatlımızın muhallebisi hazır.
Bisküvilerin üzerine dikkatlice dökülüp yaydırılır.
Bu şekilde 1 gece dolapta dinlendirilir.
Ertesi günü tatlı kare eşit dilimlere kesilir.
Süt ile kremşanti çırpılarak hazırlanır.
Kare parçaların köşe kısımlarına kremşantiden sıkılıp dikkatlice spatula ile kaldırıp üçgen olacak şekilde kapatılır.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.