Sanko Okulları Öğrencilerinin İnovasyon Yarışması Başarısı!

YEREL HABERLER 25.12.2022 - 19:47, Güncelleme: 25.12.2022 - 19:47
 

Sanko Okulları Öğrencilerinin İnovasyon Yarışması Başarısı!

SANKO Okulları öğrencileri, “BaşakşehirLivingLab 9. İnovasyon Yarışması”ndaTürkiye üçüncüsü oldu.

SANKO Okulları öğrencileriZeynep Mihrimah Şahin ve Defne Yalçın, iki aşamalı yapılan yarışmanın finaline üç proje ile katıldı. Şahin ve Yalçın’ın proje danışman öğretmenleri Aslı Karagüzel ve Fatih Mehmet Günaydın rehberliğinde hazırladıkları ve ödüle değer görülen “Oksiüreteç” projesi büyük ilgi gördü.  Kendi kendine otomatik çalışan ve tüm durgun sularda, çözünmüş oksijen miktarının azalmasıyla oluşan kirliliğin giderilmesini hedefleyen ödüllü proje Oksiüreteç, tamamen yenilenebilir enerji ile çalışan biçimde ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin 6, 7, 11, 12, 13, 14 ve 15. maddeleri göz önüne alarak tasarlandı.  SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğrencilerini ve emeği geçen öğretmenlerini kutlayarak, başarılarının devamını diledi.
SANKO Okulları öğrencileri, “BaşakşehirLivingLab 9. İnovasyon Yarışması”ndaTürkiye üçüncüsü oldu.

SANKO Okulları öğrencileriZeynep Mihrimah Şahin ve Defne Yalçın, iki aşamalı yapılan yarışmanın finaline üç proje ile katıldı. Şahin ve Yalçın’ın proje danışman öğretmenleri Aslı Karagüzel ve Fatih Mehmet Günaydın rehberliğinde hazırladıkları ve ödüle değer görülen “Oksiüreteç” projesi büyük ilgi gördü. 

Kendi kendine otomatik çalışan ve tüm durgun sularda, çözünmüş oksijen miktarının azalmasıyla oluşan kirliliğin giderilmesini hedefleyen ödüllü proje Oksiüreteç, tamamen yenilenebilir enerji ile çalışan biçimde ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin 6, 7, 11, 12, 13, 14 ve 15. maddeleri göz önüne alarak tasarlandı. 

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğrencilerini ve emeği geçen öğretmenlerini kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.