Samsun’da Denize Girilecek Yerler Listesi...

SEYAHAT - KİTAP 12.06.2024 - 16:18, Güncelleme: 12.06.2024 - 16:18
 

Samsun’da Denize Girilecek Yerler Listesi...

Karadeniz Bölgesi’nin Orta Karadeniz Bölümü’nde yer alan Samsun, Karadeniz’in Başkenti ve Atatürk’ün Şehri olarak da anılmaktadır. İşte Samsun’da Denize Girilecek Yerler Listesi...

Saklı Tatil Köyü Saklı Tatil Köyü tesisinde; kavak ve çam ağaçları arasında denize sıfır keyifle tatil yapabileceğiniz gibi; deniz de yüzme ve plaj alanında da güneşlenme imkanlarına sahip olabilirsiniz. Miliç Tesisleri Terme’de yer alan Miliç Tesisleri’ne giriş ortalama 40 TL civarındadır. Araç ile gelenler için otopark bulunmaktadır. İskelesi var ancak tadilat döneminde kapalı olabiliyor. Denizi hafif dalgalı ve bu yüzden yüzerken dikkat etmek gerekiyor. Orman ile çevrili ferah bir ortamda, kum yapısına sahip plaj eşliğinde güzel bir tatil yapabilirsiniz. Amazon Tabiat Parkı Samsun’un Terme ilçesinde yer alan Amazon Tabiat Parkı, eşsiz bir orman ve sulak arazi yapısına sahiptir. Sulak arazi olması bakımından sinekler oldukça fazladır. Tabiat Parkı içerisinde toprak yol mevcuttur ve kış aylarında gidilmesi durumunda yağış nedeniyle çamurlaşma meydana gelebilmektedir.  Hürriyet Sahili Duş ve tuvalet var ancak sayısının az olması ve kullanım tahribatından dolayı mağdur olabilirsiniz. Yakın zamanda tesis yapılacağı da belirtiliyor ancak net bir durum henüz yoktur.  Çaltı Plajı Çarşamba ilçesine bağlı Çaltı Köyü mevkiinde yer alan Çaltı Plajı’nda herhangi bir işletme ve tesis bulunmamaktadır. Ücretsiz ziyaret edebileceğiniz Çaltı Plajı’nda plaj alanı kum yapısına sahiptir. Çaltı Plajı’na giderken Çaltı Köyü içerisinde; market, kahvehane ve fırın bulunuyor. Costal Sahili Çarşamba’da yer alan son plajımız Costal Sahili’dir. Ücretsiz bir plaj alanına sahip olan Costal Sahili’ne giderken yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürmeniz gerekmektedir.  Tekkeköy Sahili Tekkeköy Sahili yer almaktadır. Plaj alanı kum yapısına sahip olan Tekkeköy Sahili’nin sağ ve sol bölümlerinde büyük taşlar da görülebilir ancak plajın orta kısımlarında taş olmaması nedeniyle güzel vakit geçirilebilir. Samsun Karavan Kamp Denize girmek için değil ancak deniz manzaralı kamp yapmak için Samsun Karavan Kamp’ı tercih edebilirsiniz. 25 karavan kapasitesine ve 40 çadır kapasitesine sahip olan Samsun Karavan Kamp tesisinde; mangal, mini dolap, televizyon, spor sahası, internet, elektrik, tuvalet, banyo, restoran, çamaşırhane ve daha pek çok imkan ile güzel bir kamp yapmanıza imkan sunmaktadır. 
Karadeniz Bölgesi’nin Orta Karadeniz Bölümü’nde yer alan Samsun, Karadeniz’in Başkenti ve Atatürk’ün Şehri olarak da anılmaktadır. İşte Samsun’da Denize Girilecek Yerler Listesi...

Saklı Tatil Köyü

Saklı Tatil Köyü tesisinde; kavak ve çam ağaçları arasında denize sıfır keyifle tatil yapabileceğiniz gibi; deniz de yüzme ve plaj alanında da güneşlenme imkanlarına sahip olabilirsiniz.

Miliç Tesisleri

Terme’de yer alan Miliç Tesisleri’ne giriş ortalama 40 TL civarındadır. Araç ile gelenler için otopark bulunmaktadır. İskelesi var ancak tadilat döneminde kapalı olabiliyor. Denizi hafif dalgalı ve bu yüzden yüzerken dikkat etmek gerekiyor. Orman ile çevrili ferah bir ortamda, kum yapısına sahip plaj eşliğinde güzel bir tatil yapabilirsiniz.

Amazon Tabiat Parkı

Samsun’un Terme ilçesinde yer alan Amazon Tabiat Parkı, eşsiz bir orman ve sulak arazi yapısına sahiptir. Sulak arazi olması bakımından sinekler oldukça fazladır. Tabiat Parkı içerisinde toprak yol mevcuttur ve kış aylarında gidilmesi durumunda yağış nedeniyle çamurlaşma meydana gelebilmektedir. 

Hürriyet Sahili

Duş ve tuvalet var ancak sayısının az olması ve kullanım tahribatından dolayı mağdur olabilirsiniz. Yakın zamanda tesis yapılacağı da belirtiliyor ancak net bir durum henüz yoktur. 

Çaltı Plajı

Çarşamba ilçesine bağlı Çaltı Köyü mevkiinde yer alan Çaltı Plajı’nda herhangi bir işletme ve tesis bulunmamaktadır. Ücretsiz ziyaret edebileceğiniz Çaltı Plajı’nda plaj alanı kum yapısına sahiptir. Çaltı Plajı’na giderken Çaltı Köyü içerisinde; market, kahvehane ve fırın bulunuyor.

Costal Sahili

Çarşamba’da yer alan son plajımız Costal Sahili’dir. Ücretsiz bir plaj alanına sahip olan Costal Sahili’ne giderken yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürmeniz gerekmektedir. 

Tekkeköy Sahili

Tekkeköy Sahili yer almaktadır. Plaj alanı kum yapısına sahip olan Tekkeköy Sahili’nin sağ ve sol bölümlerinde büyük taşlar da görülebilir ancak plajın orta kısımlarında taş olmaması nedeniyle güzel vakit geçirilebilir.

Samsun Karavan Kamp

Denize girmek için değil ancak deniz manzaralı kamp yapmak için Samsun Karavan Kamp’ı tercih edebilirsiniz. 25 karavan kapasitesine ve 40 çadır kapasitesine sahip olan Samsun Karavan Kamp tesisinde; mangal, mini dolap, televizyon, spor sahası, internet, elektrik, tuvalet, banyo, restoran, çamaşırhane ve daha pek çok imkan ile güzel bir kamp yapmanıza imkan sunmaktadır. 

Samsun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.