Samandağ’da Denize Girilecek Yerler...

SEYAHAT - KİTAP 23.05.2024 - 20:48, Güncelleme: 23.05.2024 - 20:48
 

Samandağ’da Denize Girilecek Yerler...

Hatay ilinin bir ilçesi olan Samandağ, 446 kilometrelik yüzölçümü ile Hatay’ın en büyük ilçelerinden bir tanesidir.

Hatay ilinin bir ilçesi olan Samandağ, 446 kilometrelik yüzölçümü ile Hatay’ın en büyük ilçelerinden bir tanesidir. Musa Dağı, Saman Dağı ve Kel Dağı arasında yer alan Samandağ; Asi Nehri’nin Akdeniz’e döküldüğü noktada oluşnuş delta üzerine kuruludur.  işte Samandağ plajları... Yaşar Plajı Mantra Dağı eteğinde yer alan Yaşar Plajı, sığ bir denize sahiptir.  Saydak Plajı Saydak Plajı, ücretsiz bir plajdır. Dik bir yamaç üzerinden yürüyüş yapılarak zorlu şartlar altında inilebilir veya Samandağ ile Çevlik üzerinden tekne turu ile ziyaret edilebilir. Meydan Plajı Samandağ’ın Meydan Köyü lokasyonunda yer alan Meydan Plajı ücretsiz bir plajdır. Restoran, kafe, tuvalet, çeşme ve duş gibi sosyal donatıların bulunmadığı bakir bir plaj olan Meydan Plajı’na giderken yiyecek, temel ihtiyaç malzemeleri ve ekipman anlamında hazırlıklı gitmek gerekmektedir.  Samandağ Plajı (Samandağ Sahil) Samandağ Plajı; 14 kilometrelik uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun sahillerinden bir tanesidir.  Asi Boğazı Asi Boğazı, Asi Nehri’nin Akdeniz’e döküldüğü yer olarak bilinmektedir.   
Hatay ilinin bir ilçesi olan Samandağ, 446 kilometrelik yüzölçümü ile Hatay’ın en büyük ilçelerinden bir tanesidir.

Hatay ilinin bir ilçesi olan Samandağ, 446 kilometrelik yüzölçümü ile Hatay’ın en büyük ilçelerinden bir tanesidir.

Musa Dağı, Saman Dağı ve Kel Dağı arasında yer alan Samandağ; Asi Nehri’nin Akdeniz’e döküldüğü noktada oluşnuş delta üzerine kuruludur. 

işte Samandağ plajları...

Yaşar Plajı

Mantra Dağı eteğinde yer alan Yaşar Plajı, sığ bir denize sahiptir. 

Saydak Plajı

Saydak Plajı, ücretsiz bir plajdır. Dik bir yamaç üzerinden yürüyüş yapılarak zorlu şartlar altında inilebilir veya Samandağ ile Çevlik üzerinden tekne turu ile ziyaret edilebilir.

Meydan Plajı

Samandağ’ın Meydan Köyü lokasyonunda yer alan Meydan Plajı ücretsiz bir plajdır. Restoran, kafe, tuvalet, çeşme ve duş gibi sosyal donatıların bulunmadığı bakir bir plaj olan Meydan Plajı’na giderken yiyecek, temel ihtiyaç malzemeleri ve ekipman anlamında hazırlıklı gitmek gerekmektedir. 

Samandağ Plajı (Samandağ Sahil)

Samandağ Plajı; 14 kilometrelik uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun sahillerinden bir tanesidir. 

Asi Boğazı

Asi Boğazı, Asi Nehri’nin Akdeniz’e döküldüğü yer olarak bilinmektedir. 

 

Hatay HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.