Saklı Cennet Amasra!

Mekanlar 21.08.2020 - 16:00, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Saklı Cennet Amasra!

Batı Karadeniz’in en güzel yerlerinden biri Amasra. Güzel manzara, Ege, Akdeniz’e nispet eden plajlar, Amasra tarihi, kültürü ve lezzetleri gibi gezginin kanına girecek çok şey var.

Yaz başı ve bahar ayları ideal gidilecek tarihler olarak görünüyor. Yazın günübirlikçiler ve deniz severler yoğun talep gösteriyor. Piknikçilerin burada da kendine bir kapsama alanı yarattığını görebilirsiniz.    Helen, Roma, Bizans ve Osmanlı izlerini bulacağınız, ihtişamını koruyan surlarla çevrili kent sokaklarında gezerken; küçük bir adayı ana karaya bağlayan Kemere Köprüsü, Fatih Kilise Camii, Şapel, Sormagir Kapısı, Zindanlar, Ceneviz Kabartmaları ve Çekiciler Çarşısı başlıca göreceğiniz eserler olacak.      Gezilecek yerler Batı Karadeniz’in görülecek yerleri arasında yer alan bu güzel coğrafya kent merkezi, koyları, tarihi ve turistik mekanları ile dikkat çekiyor. Amasra’ya yapacağınız seyahatte görülecek yerler arasında ilk sırasında Amasra Kalesi olmalı. UNESCO Geçici Dünya Mirası Listesine de girmeyi başaran kale hem Ceneviz ve Bizans döneminde hem de Osmanlı İmparatorluğu zamanında kentin savunmasında önemli misyon üstlenmiş. Kalenin içinde yer alan Fatih Camii de Bizanslılar döneminde yapılan kilisenin camiye dönüştürülmesi ile 1460 yılında hizmet vermeye başlamış. Boztepe’nin bağlantı noktasında yer alan Kemere Köprüsü ise Roma dönemi eserlerinden biri. Amasra Müzesi ise hem 19. Yüzyıldan kalma binası hem farklı medeniyetlerden kalan eserleri ile gezilecek yerler listenizde olmalı. Manzarası ile büyüleyen Ağlayan Ağaç, ahşap oyma eserler, yöresel eşyalar ve hediyelikler bulabileceğiniz Çekiciler Çarşısı gidilecek yerler arasında.   Amasra Plajları Halkın büyük kısmı ve gelen ziyaretçiler merkezde bulunan Büyük Liman Plajı’nda denize giriyorlar. Burası merkezde olduğu için çarşıya, pazara ve marketlere yakın. Yine merkezde yer alan Küçük Liman Plajı da kayalıklardan denize girebileceğiniz bir nokta. Merkeze 40 dakika uzaklıkta olan Akkonak Plajı, günbatımı ile hafızalara kazınan İnkumu Plajı en çok tercih edilenler arasında. Yine Bozköy Plajı ve kumsalı ile ünlü Çakraz Plajı da en bilindik olanlar arasında. Plajları, sahili, lezzetleri ile 2-3 gün vakit geçirebileceğiniz bu güzel tatil kasabası sizi bekliyor.
Batı Karadeniz’in en güzel yerlerinden biri Amasra. Güzel manzara, Ege, Akdeniz’e nispet eden plajlar, Amasra tarihi, kültürü ve lezzetleri gibi gezginin kanına girecek çok şey var.

Yaz başı ve bahar ayları ideal gidilecek tarihler olarak görünüyor. Yazın günübirlikçiler ve deniz severler yoğun talep gösteriyor. Piknikçilerin burada da kendine bir kapsama alanı yarattığını görebilirsiniz. 

 

Helen, Roma, Bizans ve Osmanlı izlerini bulacağınız, ihtişamını koruyan surlarla çevrili kent sokaklarında gezerken; küçük bir adayı ana karaya bağlayan Kemere Köprüsü, Fatih Kilise Camii, Şapel, Sormagir Kapısı, Zindanlar, Ceneviz Kabartmaları ve Çekiciler Çarşısı başlıca göreceğiniz eserler olacak. 

 

 

Gezilecek yerler


Batı Karadeniz’in görülecek yerleri arasında yer alan bu güzel coğrafya kent merkezi, koyları, tarihi ve turistik mekanları ile dikkat çekiyor. Amasra’ya yapacağınız seyahatte görülecek yerler arasında ilk sırasında Amasra Kalesi olmalı. UNESCO Geçici Dünya Mirası Listesine de girmeyi başaran kale hem Ceneviz ve Bizans döneminde hem de Osmanlı İmparatorluğu zamanında kentin savunmasında önemli misyon üstlenmiş. Kalenin içinde yer alan Fatih Camii de Bizanslılar döneminde yapılan kilisenin camiye dönüştürülmesi ile 1460 yılında hizmet vermeye başlamış. Boztepe’nin bağlantı noktasında yer alan Kemere Köprüsü ise Roma dönemi eserlerinden biri. Amasra Müzesi ise hem 19. Yüzyıldan kalma binası hem farklı medeniyetlerden kalan eserleri ile gezilecek yerler listenizde olmalı. Manzarası ile büyüleyen Ağlayan Ağaç, ahşap oyma eserler, yöresel eşyalar ve hediyelikler bulabileceğiniz Çekiciler Çarşısı gidilecek yerler arasında.

 


Amasra Plajları


Halkın büyük kısmı ve gelen ziyaretçiler merkezde bulunan Büyük Liman Plajı’nda denize giriyorlar. Burası merkezde olduğu için çarşıya, pazara ve marketlere yakın. Yine merkezde yer alan Küçük Liman Plajı da kayalıklardan denize girebileceğiniz bir nokta. Merkeze 40 dakika uzaklıkta olan Akkonak Plajı, günbatımı ile hafızalara kazınan İnkumu Plajı en çok tercih edilenler arasında. Yine Bozköy Plajı ve kumsalı ile ünlü Çakraz Plajı da en bilindik olanlar arasında. Plajları, sahili, lezzetleri ile 2-3 gün vakit geçirebileceğiniz bu güzel tatil kasabası sizi bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.