Ramazan'da susuzluğu azaltan yiyecekler!

SAĞLIK 25.04.2020 - 12:00, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Ramazan'da susuzluğu azaltan yiyecekler!

Ramazan ayının yaz ayına denk gelmesiyle birlikte insanların en büyük sorunu susuzluk olmaktadır. Peki, Ramazan ayında susuzluğu engellemek için neler yapılmadır? İşte, Ramazan Ayı içerisinde susamamak için tüketilmesi gereken besinler...

1. Hurma   Hurma bol miktarda içerdiği potasyum, magnezyum ve demir sayesinde bol mineralli bir üründür. Spor yapanların harcadıkları enerjiyi hızlı bir şekilde yeniden almaları, şeker oranını dengelemek  için kullanılan hurmanın, Ramazan Ayında iftarda olduğu kadar, sahurda da tüketilmesi tavsiye ediliyor. Çöl meyvesi olan hurma, gün boyunca susuzluğu gidermekte büyük  öneme sahip olan bir yemiş.   2. Meyan Şerbeti   Meyan şerbeti yapımı oldukça basit; istenilen miktarda lif halindeki meyan kökü normal içme suyu içerisine konur ve bir süre bekletilir. kökün suya renk vermesiyle birlikte Meyan şerbeti hazır hale gelir. Meyan kökü baharatçılarda soyulmamış bütün kök olarak, ya da soyulup liflendirilmiş olarak satılıyor. Meyan şerbetine fazladan koku ve tat vermek için çubuk tarçın ve tane karanfili isteğiniz doğrultusunda ekleyebilirsiniz.   3. Domates   Yüzde 95 oranında su içeren domates, Ramazan ayında susuzluğu gideren besinlerin başında geliyor. Domateste bol miktarda magnezyum, potasyum ve kalsiyum ve lif bulunuyor. Bunun yanı sıra evde yapılmış olan doğal yoğurt da susuzluğu giderir.. Yulaf ezmesi de hem doyurucu hem de susuzluğu giderici olarak kullanılıyor. Yulaf, yoğurt, kefir veya süt ile karıştırılarak tüketilirse daha da doyurucu ve besleyici oluyor.   4. Yulaf Ezmesi   Yulaf ezmesi içindeki vitaminler ve sağlıklı yağlar nedeniyle doktorlar tarafından sabah kahvaltısında tüketilmesi öneriliyor. Ramazan ayında ise uzmanlar sahurda da yulaf ezmesi yenmesini öneriyor. Doyurucu ve tok tutma özelliğinin yanı sıra yulaf ezmesinin; yoğurt, süt ya da kefirle karıştırıldığında susuzluğa da iyi geleceği ifade edildi.   5. Yoğurt   Yoğurdun sağlığa yararı saymakla bitmez. Ramazan ayında susuzluğa karşı kurtarıcımız olarak da yoğurt karşımıza çıkıyor. Evinizde mayalayacağınız tuzsuz yoğurttan sahurda bir kase yemeniz durumunda gün boyu susamanız engellenir. Yoğurt aynı zamanda acıkmanızın da önüne geçer.   6. Yumurtanın Beyazı   Yumurta beyazı genellikle içerisinde bulunan protein ile konuşulur. Yumurta beyazının açlığa ve susuzluğa da iyi geldiği kanıtlanmıştır. Sahurda yiyeceğiniz bir tuzsuz yumurta beyazı orucu rahat tutmanızı sağlayacaktır.   7. Salatalık   Salataların vazgeçilmezi olan ve içeriğinin büyük bir kısmı sudan oluşan salatalık, sizleri susuzluktan kurtaracak yiyeceklerin başında yer alıyor. Sahurda bir adet salatalık yemeniz gün boyunca suyu vücudunuzda tutmanızı sağlar.    8. Marul   Marul da tıpkı salatalık gibi salata türlerimizin vazgeçilmezi arasında yer alıyor. Salatalıktaki kadar olmasa da marulun içerisinde de su bulunuyor. Sahurda bir kase tüketmeniz ise gün boyu susuzlukla mücadele etmenizin önüne geçecektir.   9. Nar Ekşisi   Nar ekşisi normalde şeker ve tansiyon hastalıklarına iyi gelmesiyle biliniyor. Ramazan aylarında ise sahurda yiyeceğiniz bir kaşık nar ekşisi susuzluğa karşı direnç oluşturuyor. 
Ramazan ayının yaz ayına denk gelmesiyle birlikte insanların en büyük sorunu susuzluk olmaktadır. Peki, Ramazan ayında susuzluğu engellemek için neler yapılmadır? İşte, Ramazan Ayı içerisinde susamamak için tüketilmesi gereken besinler...

1. Hurma

 

Hurma bol miktarda içerdiği potasyum, magnezyum ve demir sayesinde bol mineralli bir üründür. Spor yapanların harcadıkları enerjiyi hızlı bir şekilde yeniden almaları, şeker oranını dengelemek  için kullanılan hurmanın, Ramazan Ayında iftarda olduğu kadar, sahurda da tüketilmesi tavsiye ediliyor. Çöl meyvesi olan hurma, gün boyunca susuzluğu gidermekte büyük  öneme sahip olan bir yemiş.

 

2. Meyan Şerbeti

 

Meyan şerbeti yapımı oldukça basit; istenilen miktarda lif halindeki meyan kökü normal içme suyu içerisine konur ve bir süre bekletilir. kökün suya renk vermesiyle birlikte Meyan şerbeti hazır hale gelir. Meyan kökü baharatçılarda soyulmamış bütün kök olarak, ya da soyulup liflendirilmiş olarak satılıyor. Meyan şerbetine fazladan koku ve tat vermek için çubuk tarçın ve tane karanfili isteğiniz doğrultusunda ekleyebilirsiniz.

 

3. Domates

 

Yüzde 95 oranında su içeren domates, Ramazan ayında susuzluğu gideren besinlerin başında geliyor. Domateste bol miktarda magnezyum, potasyum ve kalsiyum ve lif bulunuyor. Bunun yanı sıra evde yapılmış olan doğal yoğurt da susuzluğu giderir.. Yulaf ezmesi de hem doyurucu hem de susuzluğu giderici olarak kullanılıyor. Yulaf, yoğurt, kefir veya süt ile karıştırılarak tüketilirse daha da doyurucu ve besleyici oluyor.

 

4. Yulaf Ezmesi

 

Yulaf ezmesi içindeki vitaminler ve sağlıklı yağlar nedeniyle doktorlar tarafından sabah kahvaltısında tüketilmesi öneriliyor. Ramazan ayında ise uzmanlar sahurda da yulaf ezmesi yenmesini öneriyor. Doyurucu ve tok tutma özelliğinin yanı sıra yulaf ezmesinin; yoğurt, süt ya da kefirle karıştırıldığında susuzluğa da iyi geleceği ifade edildi.

 

5. Yoğurt

 

Yoğurdun sağlığa yararı saymakla bitmez. Ramazan ayında susuzluğa karşı kurtarıcımız olarak da yoğurt karşımıza çıkıyor. Evinizde mayalayacağınız tuzsuz yoğurttan sahurda bir kase yemeniz durumunda gün boyu susamanız engellenir. Yoğurt aynı zamanda acıkmanızın da önüne geçer.

 

6. Yumurtanın Beyazı

 

Yumurta beyazı genellikle içerisinde bulunan protein ile konuşulur. Yumurta beyazının açlığa ve susuzluğa da iyi geldiği kanıtlanmıştır. Sahurda yiyeceğiniz bir tuzsuz yumurta beyazı orucu rahat tutmanızı sağlayacaktır.

 

7. Salatalık

 

Salataların vazgeçilmezi olan ve içeriğinin büyük bir kısmı sudan oluşan salatalık, sizleri susuzluktan kurtaracak yiyeceklerin başında yer alıyor. Sahurda bir adet salatalık yemeniz gün boyunca suyu vücudunuzda tutmanızı sağlar. 

 

8. Marul

 

Marul da tıpkı salatalık gibi salata türlerimizin vazgeçilmezi arasında yer alıyor. Salatalıktaki kadar olmasa da marulun içerisinde de su bulunuyor. Sahurda bir kase tüketmeniz ise gün boyu susuzlukla mücadele etmenizin önüne geçecektir.

 

9. Nar Ekşisi

 

Nar ekşisi normalde şeker ve tansiyon hastalıklarına iyi gelmesiyle biliniyor. Ramazan aylarında ise sahurda yiyeceğiniz bir kaşık nar ekşisi susuzluğa karşı direnç oluşturuyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.