PTT’den çocuğu olan Ailelere destek!

AKTÜEL 09.03.2023 - 14:22, Güncelleme: 10.03.2023 - 19:58
 

PTT’den çocuğu olan Ailelere destek!

Bir bebeğin ilk aylarının zorlu sürecinden geçen ailelere maddi ve manevi destek olmak için sunulan bu ödeme hizmetinden çoğu aile habersiz.

PTT ve Kaymakamlık tarafından sağlanan bu hizmet, bebekli ailelerin maddi sıkıntı yaşamaması için hayata geçirildi. Bu hizmet sayesinde ailenin bebeğinin masraflarının bir kısmı karşılanıyor. Ödeme miktarı, ailenin gelir düzeyine göre belirlenir. Bu nedenle, ödeme miktarı her aile için farklı olabilir. Ancak genel olarak, ödeme miktarı aylık 200 TL civarındadır. Bu miktar, 0-2 yaş bebeklere 2 ayda bir aileye ödenir. Ödeme hizmetinden, doğum yapan anneler faydalanabilir. Ancak bu hizmet, annenin çalışmaması veya çalışıyor olsa bile düşük gelirli olması durumunda sunulur. Aynı zamanda, anne ve babanın her ikisinin de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir. Başvuru Nasıl Yapılır? Ödeme hizmetinden faydalanmak isteyen ailelerin, doğum yaptıktan sonra en yakın PTT şubesine başvurmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında, gerekli belgelerin yanı sıra ailenin gelir durumunu gösterir belgeler de sunulmalıdır. Başvuru işlemi sonrasında, PTT tarafından ödeme yapılacaktır.  
Bir bebeğin ilk aylarının zorlu sürecinden geçen ailelere maddi ve manevi destek olmak için sunulan bu ödeme hizmetinden çoğu aile habersiz.

PTT ve Kaymakamlık tarafından sağlanan bu hizmet, bebekli ailelerin maddi sıkıntı yaşamaması için hayata geçirildi. Bu hizmet sayesinde ailenin bebeğinin masraflarının bir kısmı karşılanıyor.

Ödeme miktarı, ailenin gelir düzeyine göre belirlenir. Bu nedenle, ödeme miktarı her aile için farklı olabilir. Ancak genel olarak, ödeme miktarı aylık 200 TL civarındadır. Bu miktar, 0-2 yaş bebeklere 2 ayda bir aileye ödenir.

Ödeme hizmetinden, doğum yapan anneler faydalanabilir. Ancak bu hizmet, annenin çalışmaması veya çalışıyor olsa bile düşük gelirli olması durumunda sunulur. Aynı zamanda, anne ve babanın her ikisinin de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.

Başvuru Nasıl Yapılır? Ödeme hizmetinden faydalanmak isteyen ailelerin, doğum yaptıktan sonra en yakın PTT şubesine başvurmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında, gerekli belgelerin yanı sıra ailenin gelir durumunu gösterir belgeler de sunulmalıdır. Başvuru işlemi sonrasında, PTT tarafından ödeme yapılacaktır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.