Pirinç pilavının püf noktaları!
Pirinç pilavının püf noktaları!
En iyi pirinç pilavı nasıl yapılır? Pirinç pilavının püf noktaları neler?
En iyi pirinç pilavı nasıl yapılır? Pirinç pilavının püf noktaları neler?
2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pirinci su ile yıkayın. Birazda tuz ilave edip karıştırın ve 15-20 dakika bekletin. Daha sonra yıkayarak suyunu süzün.
Tencerede tereyağını eritip suyu süzülmüş pirinci ekleyin ve 4-5 dakika kadar kavurun.
Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak su veya sıcak et suyunu ekleyin.
Son olarak tuzu ekleyin.
Pilavımızı kapağı kapalı bir şekilde yüksek ateşte pişmeye bırakın.
Pirinçler yumuşayıp suyu tamamen çekene kadar pişirin.
Pişen pilavını ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatın.
Pilavı 10-15 dakika dinlendirin.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.