Öztunç’tan Dikkat Çeken Aşık Mahzuni Şerif Sözleri!

POLİTİKA 22.05.2019 - 12:09, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Öztunç’tan Dikkat Çeken Aşık Mahzuni Şerif Sözleri!

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, TBMM’de yerinden söz alarak yaptığı konuşmada milyonların gönlünde halen yaşamaya devam eden ünlü halk ozanı AşıkMahzuni Şerif’i andı.

CHP’li Ali Öztunç yazdığı sözler, yaktığı türküler ve insana verdiği değerle Anadolu’da milyonların gönlünde taht kuran Kahramanmaraşlı hemşerisi AşıkMahzuni Şerif’i ölümünün 17. yılında Meclis’te yaptığı konuşmada andı ve ünlü ozanın bugünlerimizi de ışık tuttuğunu belirtti. Öztunç şunları söyledi;  “AşıkMahzuni Şerif halkın ozanı, Anadolu’nun ozanı, asrımızın da Pir Sultan’ıdır. Benim de hemşerimdir. Geçtiğimiz günlerde 17. ölüm yıl dönümünde kendisini Hacıbektaş’taki mezarının başında andık. AşıkMahzuni Şerif’i iyi anlamak gerekir. AşıkMahzuni Şerif o kadar öngörü sahibiymiş ki yiğidin kuru soğana muhtaç olacağını yıllar önce görmüş. AşıkMahzuni Şerif, zevzekleri, fırıldakları, yıllar önce görmüş ve eserlerine yazmıştır.  Bakın bir anısı var. Denizlerin idamından sonra AşıkMahzuni Şerif ‘Erim erim eriyesin/ Sürüm sürüm sürünesin’ diye türkü yazdığı için cezaevine girmiştir. Mahkemeye çıktığında Nihat Erim’in mahkemedeki dilekçesi okunmuştur, ‘halk ozanları başbakanları sevmek zorunda değildir, davacı değilim’ diye. Bugün AşıkMahzuni Şerif yaşasa yine aynı türküleri, aynı şiirleri yazardı ancak eminim ki bugünkü iktidar, bugünkü Cumhurbaşkanı böyle hoşgörülü davranmazdı.”
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, TBMM’de yerinden söz alarak yaptığı konuşmada milyonların gönlünde halen yaşamaya devam eden ünlü halk ozanı AşıkMahzuni Şerif’i andı.

CHP’li Ali Öztunç yazdığı sözler, yaktığı türküler ve insana verdiği değerle Anadolu’da milyonların gönlünde taht kuran Kahramanmaraşlı hemşerisi AşıkMahzuni Şerif’i ölümünün 17. yılında Meclis’te yaptığı konuşmada andı ve ünlü ozanın bugünlerimizi de ışık tuttuğunu belirtti.

Öztunç şunları söyledi;

 “AşıkMahzuni Şerif halkın ozanı, Anadolu’nun ozanı, asrımızın da Pir Sultan’ıdır. Benim de hemşerimdir. Geçtiğimiz günlerde 17. ölüm yıl dönümünde kendisini Hacıbektaş’taki mezarının başında andık. AşıkMahzuni Şerif’i iyi anlamak gerekir. AşıkMahzuni Şerif o kadar öngörü sahibiymiş ki yiğidin kuru soğana muhtaç olacağını yıllar önce görmüş. AşıkMahzuni Şerif, zevzekleri, fırıldakları, yıllar önce görmüş ve eserlerine yazmıştır.

 Bakın bir anısı var. Denizlerin idamından sonra AşıkMahzuni Şerif ‘Erim erim eriyesin/ Sürüm sürüm sürünesin’ diye türkü yazdığı için cezaevine girmiştir. Mahkemeye çıktığında Nihat Erim’in mahkemedeki dilekçesi okunmuştur, ‘halk ozanları başbakanları sevmek zorunda değildir, davacı değilim’ diye. Bugün AşıkMahzuni Şerif yaşasa yine aynı türküleri, aynı şiirleri yazardı ancak eminim ki bugünkü iktidar, bugünkü Cumhurbaşkanı böyle hoşgörülü davranmazdı.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.