ÖTV indiriminde merak edilenler!

EKONOMİ 21.09.2022 - 10:33, Güncelleme: 21.09.2022 - 10:33
 

ÖTV indiriminde merak edilenler!

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, Milliyet’e konuştu.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, Milliyet’e konuştu.  Ertemel, düşük ÖTV’ye giren modelleri şöyle açıkladı: “Fiat Egea 1.4 benzinli baz model manuel şanzıman ile Hyundai i10 yüzde 70’lik dilimde. 353 bin TL ile 400 bin TL arası araçlar yüzde 70 ki sadece iki model bu baremde, 401 TL ve üstü araçlar yüzde 80’lik dilimde. Geçtiğimiz zaman süresince çeşitli sebeplerden ötürü vatandaşlarımızda böyle bir beklenti ortamı oluşmuştu.  Ancak geldiğimiz noktada, içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar da göz önüne alındığında biz ÖTV indirimi olmayacağı kanaatindeyiz. Matrah güncellemesi halinde bazı otomobiller daha alt yüzdelik dilimde olacağından fiyatlarda mutlaka yüzde 10-15 oranında gerileme olacaktır . Ancak bunun yanında sıfır araçtaki tedarik zorluğu ve yaşadığımız global krizlerin etkisiyle her geçen gün artan üretim maliyetleri neticesinde fiyatların tekrar yukarı yönlü ivmeleneceğini düşünüyoruz. Bu sebeple otomobil satın almayı planlayan vatandaşlarımızın bu planlarını ertelememelerini ve otomobil alımlarını gerçekleştirmelerini tavsiye ediyoruz.”  
İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, Milliyet’e konuştu.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, Milliyet’e konuştu. 

Ertemel, düşük ÖTV’ye giren modelleri şöyle açıkladı: “Fiat Egea 1.4 benzinli baz model manuel şanzıman ile Hyundai i10 yüzde 70’lik dilimde. 353 bin TL ile 400 bin TL arası araçlar yüzde 70 ki sadece iki model bu baremde, 401 TL ve üstü araçlar yüzde 80’lik dilimde. Geçtiğimiz zaman süresince çeşitli sebeplerden ötürü vatandaşlarımızda böyle bir beklenti ortamı oluşmuştu. 

Ancak geldiğimiz noktada, içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar da göz önüne alındığında biz ÖTV indirimi olmayacağı kanaatindeyiz. Matrah güncellemesi halinde bazı otomobiller daha alt yüzdelik dilimde olacağından fiyatlarda mutlaka yüzde 10-15 oranında gerileme olacaktır .

Ancak bunun yanında sıfır araçtaki tedarik zorluğu ve yaşadığımız global krizlerin etkisiyle her geçen gün artan üretim maliyetleri neticesinde fiyatların tekrar yukarı yönlü ivmeleneceğini düşünüyoruz. Bu sebeple otomobil satın almayı planlayan vatandaşlarımızın bu planlarını ertelememelerini ve otomobil alımlarını gerçekleştirmelerini tavsiye ediyoruz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.