Orhan, Yerli üretime güvenmeliyiz!

EKONOMİ 30.11.2020 - 09:42, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Orhan, Yerli üretime güvenmeliyiz!

Kabzımallar ve Komisyoncular Odası Başkanı Halit Orhan, Pandemi sürecinde meyve ve sebze tedariki konusunda hiçbir sorun yaşanmadığını ve ürünlerin fahiş oranda artmadığı kaydetti.

“Yerli üretimimiz çok güçlü”   Pandemi döneminde herhangi bir üründe sıkıntı yaşanmamasını yerli üretimin güçlü olmasına bağlayan Başkan Orhan, “Bu süreçte ürünlerimizde bir kısıtlama olmadı. Ürünlerimiz mevsiminde üretildi. Ürünler açısından her şey olumluydu. Bu olumlu hava vatandaşlarımıza da yansıdı. 11. Ayın sonundayız ama hala tarla ürünleri halimize gelmektedir. Bunun nedeni havaların iyi gitmesinden dolayı oluyor. Yerli üretimimizin güçlü olmasından dolayı oluyor.”dedi.      “Kendi kendine yetebilen bir ülkeyiz”   Pandemi’den sonra tarımın artık ülkeler için ön planlarda olacağını kaydeden Halit Orhan şunları söyledi: “Artık sezon itibarıyla narenciye ( portakal, limon, mandalina gibi )  sezonuna giriyoruz. Pandemi sürenciden vatandaşlarımıza bol bol c vitamini tüketmelerini istiyoruz. Hal’imize her şey taze ve dalında geliyor. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla alıp tüketebilirler. Ürünler için şuan itibarıyla stok sorunu bulunmuyor, bu konuda bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Pandemi sürecinde yerli üretimde her hangi bir şekilde sorun yaşanmadı.     Bu süreçte yerli üretim vatandaşlarımıza yetti. Ve yerli üretim bu süreçte daha fazla arttı. Sebze ve meyve için pandemiyi bahane edecek bir sorun olmadı. Biz toptancı esnaflarımız ürünlerimiz stok yapma şansımız yok. Bir ürünlerimizi çok cüzi bir miktarda satmamız gerekiyor. Halimizde örtü altı ürünler ( sera ürünleri ) gelmeye başladı. Ürünlerimizde dikkat çeken bir problem yok. Pandemi sonrasında bambaşka bir dünya olacak. Bu dünya’da tarım ön planda olacak. Şu süreçte görüldüğü üzere yerli üretim çok önemli. Tarıma çok önem verilemesi gerekiyor. Üretimin sürmesi katkı sunmalıyız.”
Kabzımallar ve Komisyoncular Odası Başkanı Halit Orhan, Pandemi sürecinde meyve ve sebze tedariki konusunda hiçbir sorun yaşanmadığını ve ürünlerin fahiş oranda artmadığı kaydetti.

“Yerli üretimimiz çok güçlü”

 

Pandemi döneminde herhangi bir üründe sıkıntı yaşanmamasını yerli üretimin güçlü olmasına bağlayan Başkan Orhan, “Bu süreçte ürünlerimizde bir kısıtlama olmadı. Ürünlerimiz mevsiminde üretildi. Ürünler açısından her şey olumluydu. Bu olumlu hava vatandaşlarımıza da yansıdı. 11. Ayın sonundayız ama hala tarla ürünleri halimize gelmektedir. Bunun nedeni havaların iyi gitmesinden dolayı oluyor. Yerli üretimimizin güçlü olmasından dolayı oluyor.”dedi.

 

 

 “Kendi kendine yetebilen bir ülkeyiz”

 

Pandemi’den sonra tarımın artık ülkeler için ön planlarda olacağını kaydeden Halit Orhan şunları söyledi: “Artık sezon itibarıyla narenciye ( portakal, limon, mandalina gibi )  sezonuna giriyoruz. Pandemi sürenciden vatandaşlarımıza bol bol c vitamini tüketmelerini istiyoruz. Hal’imize her şey taze ve dalında geliyor. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla alıp tüketebilirler. Ürünler için şuan itibarıyla stok sorunu bulunmuyor, bu konuda bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Pandemi sürecinde yerli üretimde her hangi bir şekilde sorun yaşanmadı.

 

 

Bu süreçte yerli üretim vatandaşlarımıza yetti. Ve yerli üretim bu süreçte daha fazla arttı. Sebze ve meyve için pandemiyi bahane edecek bir sorun olmadı. Biz toptancı esnaflarımız ürünlerimiz stok yapma şansımız yok. Bir ürünlerimizi çok cüzi bir miktarda satmamız gerekiyor. Halimizde örtü altı ürünler ( sera ürünleri ) gelmeye başladı. Ürünlerimizde dikkat çeken bir problem yok. Pandemi sonrasında bambaşka bir dünya olacak. Bu dünya’da tarım ön planda olacak. Şu süreçte görüldüğü üzere yerli üretim çok önemli. Tarıma çok önem verilemesi gerekiyor. Üretimin sürmesi katkı sunmalıyız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.