Orhan, Kim haksız kazanç sağlıyorsa ortaya çıkartılmalıdır!

EKONOMİ 08.02.2021 - 21:45, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:35
 

Orhan, Kim haksız kazanç sağlıyorsa ortaya çıkartılmalıdır!

Kahramanmaraş kabzımallar ve komisyoncular odası başkanı Halit Orhan, “üretimden tüketime her kim haksız kazanç sağlıyorsa bunun ortaya çıkartılması gerekiyor.”dedi.

“Üretim odaklı olunmalı” Üretim odaklı planlamaya gidilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Orhan şunları söyledi, “Ürünleri fahiş fiyata arttıran kişiler var mı, bunun iyi şekilde araştırılması gerekiyor. Üretimden tüketime kadar ne yapılabilir, bunun üzerinde durulması gerekiyor.  Üretim odaklı olmayız, planlamaya gitmeliyiz. En azından halkın temel ihtiyaçlarının da planlamaya gitmeliyiz. Üreticimiz gerçekten ürününden şüphe duymamalı. En azından emeğinin karşılığını alacağını bilmelidir. Bölgesel markalaşmaya gitmeliyiz. İzleme masaları kurulmalı. Yani bu tedarik zincirini aşama aşama izleyip eğer fahiş fiyata sebep olan varsa buna bizim grubumuzda dahil. Hak etmeden kazanan kim varsa bunun tespit edilmesi gerekiyor.” “Semt pazarlarına sahip çıkmalıyız” Uluslararası marketlerin her geçen gün piyasayı ele geçirdiğine değinen Halit Orhan, “Artık piyasadaki bilgi kirliliğine son verelim. Çünkü üreticimiz birilerinin haksız kazanç sağladığından dert yanıyor. Bu güvensizlik hissi yaratıyor. Uluslararası büyük marketler piyasada çok haksız rekabet sağlıyorlar. Bunlar günden güne perakende sektörünü ele geçirmekteler. Manav gibi yerlerin canlandırılması lazım, mahalle semt pazarların korunması gerekiyor. HAL’lerimiz günden güne kan kaybediyor. Bu HAL’lerin modernize edilmesi gerekiyor.”diye konuştu.   
Kahramanmaraş kabzımallar ve komisyoncular odası başkanı Halit Orhan, “üretimden tüketime her kim haksız kazanç sağlıyorsa bunun ortaya çıkartılması gerekiyor.”dedi.

“Üretim odaklı olunmalı”


Üretim odaklı planlamaya gidilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Orhan şunları söyledi, “Ürünleri fahiş fiyata arttıran kişiler var mı, bunun iyi şekilde araştırılması gerekiyor. Üretimden tüketime kadar ne yapılabilir, bunun üzerinde durulması gerekiyor.  Üretim odaklı olmayız, planlamaya gitmeliyiz. En azından halkın temel ihtiyaçlarının da planlamaya gitmeliyiz. Üreticimiz gerçekten ürününden şüphe duymamalı. En azından emeğinin karşılığını alacağını bilmelidir. Bölgesel markalaşmaya gitmeliyiz. İzleme masaları kurulmalı. Yani bu tedarik zincirini aşama aşama izleyip eğer fahiş fiyata sebep olan varsa buna bizim grubumuzda dahil. Hak etmeden kazanan kim varsa bunun tespit edilmesi gerekiyor.”


“Semt pazarlarına sahip çıkmalıyız”


Uluslararası marketlerin her geçen gün piyasayı ele geçirdiğine değinen Halit Orhan, “Artık piyasadaki bilgi kirliliğine son verelim. Çünkü üreticimiz birilerinin haksız kazanç sağladığından dert yanıyor. Bu güvensizlik hissi yaratıyor. Uluslararası büyük marketler piyasada çok haksız rekabet sağlıyorlar. Bunlar günden güne perakende sektörünü ele geçirmekteler. Manav gibi yerlerin canlandırılması lazım, mahalle semt pazarların korunması gerekiyor. HAL’lerimiz günden güne kan kaybediyor. Bu HAL’lerin modernize edilmesi gerekiyor.”diye konuştu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.