Orhan, Bizler stokçu esnaflar değiliz!

EKONOMİ 12.02.2020 - 16:31, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Orhan, Bizler stokçu esnaflar değiliz!

Kahramanmaraş Kabzımallar ve Komisyoncular Odası Başkanı Halit Orhan, yeni sezonun meyve ve sebze açısından umut verici olduğunu söyledi.

“2019 yılı zorlu geçti”   2019 yılının çok zorlu geçtiğini kaydeden Başkan Orhan, “Bu sezon geçmiş yıllarda yaşadığımız sıkıntıları yaşamadık. Bu yıl şuana kadar don olayı olmadı. Meyve ve sebzelerimiz bu yıl çok kaliteli. Geçene yıl hal esnafı olarak bir takım olaylar yaşamıştık. 2019 yılı esnaf ve üretici açısından biraz sıkıntılı geçti. Ama herkesler gördü ki; haller sultan pazarıdır. Bizler stokçu esnaflar değiliz. Bizlerin günü birlik ürünler satması gerekiyor. Bir ürünü 2 gün satmadığınız zaman zarar ediyorsunuz. Bizler çok cüzi karlarla ürün satıyoruz.  Biz vatandaşlarımıza nasıl ucuz ve kaliteli ürün verebiliriz onu düşünüyoruz. Biz hal esnafı olarak çiftçiyle halk arasında olan köprü vazifesi görüyoruz. Bizler denge unsuruyuz.”diye konuştu.   “Çevre illere ürün satıyoruz”   Kahramanmaraş’ta yetişen ürünlerin şehre yettiğine değinen Halit Orhan şunları söyledi: “Şehrimizde arz talep konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadık. Ürünlerin ekimi konusunda bazen sıkıntılar yaşanıyor. Bu işler ise arz talebe göre belirleniyor. Ürün fazla geldiği zaman ürün fiyatı düşüyor az geldiğinde ise tam tersi ürün fiyatı yükseliyor. Bilindiği üzere ülkemiz çok sıkıntılı sürçlerden geçiyor. Bizler dimdik ayakta durmaya çalışıyoruz. Bizler her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız. 2020 yılında 2019 yılında yaşadığımız sorunları yaşamayacağımızı ümit ediyoruz. Şehrimize yaz mevsiminde artık kendi ürünlerimiz şehrimize yetiyor. Artık bizlerin gurur duyduğu seralarımız var. Şehrimizde yaygın olarak 2012 yılında başlandı. Her geçen yıl bu üretim artıyor. Ve ürün çeşitliği ise sürekli artıyor. Biz artık çevre illerimize domates satıyoruz. Bizim yetiştirdiğimiz ürünler daha kaliteli daha canlı ve pazarlaması daha kolay. Çiftçilerimiz artık çok daha bilinçli.”   “Görevimizin başında dimdik ayaktayız”   Kahramanmaraş’ın düşman işgalinde kurtuluşunun 100. Yılı hakkında da konuşan Kabzımallar ve Komisyoncular Odası Başkanı Halit Orhan, “Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılını kutluyoruz. Bu gerçek anlamda gurur ve onur verici bir olay. Bu her şehre nasip olacak bir şey değil. O günler aklımıza geldiğinde bizleri bir heyecan basıyor. Bir şehir halkının bir bütün olarak düşmana geçit vermemesi destansı bir olay. Bu kahramanlık olayı her şehre nasip olmaz. Bizim gençlerimize çocuklarımıza bu 12 Şubat ruhunu aşılamamız lazım. Bu ruhu gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor. Ecdadımızın ruhu şad olsun. Gönülleri rahat olsun biz o kahramanların torunları olarak görevimizin başında dimdik ayakta bekliyoruz.” İfadelerine yer verdi.  
Kahramanmaraş Kabzımallar ve Komisyoncular Odası Başkanı Halit Orhan, yeni sezonun meyve ve sebze açısından umut verici olduğunu söyledi.

“2019 yılı zorlu geçti”

 

2019 yılının çok zorlu geçtiğini kaydeden Başkan Orhan, “Bu sezon geçmiş yıllarda yaşadığımız sıkıntıları yaşamadık. Bu yıl şuana kadar don olayı olmadı. Meyve ve sebzelerimiz bu yıl çok kaliteli. Geçene yıl hal esnafı olarak bir takım olaylar yaşamıştık. 2019 yılı esnaf ve üretici açısından biraz sıkıntılı geçti. Ama herkesler gördü ki; haller sultan pazarıdır. Bizler stokçu esnaflar değiliz. Bizlerin günü birlik ürünler satması gerekiyor. Bir ürünü 2 gün satmadığınız zaman zarar ediyorsunuz. Bizler çok cüzi karlarla ürün satıyoruz.  Biz vatandaşlarımıza nasıl ucuz ve kaliteli ürün verebiliriz onu düşünüyoruz. Biz hal esnafı olarak çiftçiyle halk arasında olan köprü vazifesi görüyoruz. Bizler denge unsuruyuz.”diye konuştu.

 

“Çevre illere ürün satıyoruz”

 

Kahramanmaraş’ta yetişen ürünlerin şehre yettiğine değinen Halit Orhan şunları söyledi: “Şehrimizde arz talep konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadık. Ürünlerin ekimi konusunda bazen sıkıntılar yaşanıyor. Bu işler ise arz talebe göre belirleniyor. Ürün fazla geldiği zaman ürün fiyatı düşüyor az geldiğinde ise tam tersi ürün fiyatı yükseliyor. Bilindiği üzere ülkemiz çok sıkıntılı sürçlerden geçiyor. Bizler dimdik ayakta durmaya çalışıyoruz. Bizler her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız. 2020 yılında 2019 yılında yaşadığımız sorunları yaşamayacağımızı ümit ediyoruz. Şehrimize yaz mevsiminde artık kendi ürünlerimiz şehrimize yetiyor. Artık bizlerin gurur duyduğu seralarımız var. Şehrimizde yaygın olarak 2012 yılında başlandı. Her geçen yıl bu üretim artıyor. Ve ürün çeşitliği ise sürekli artıyor. Biz artık çevre illerimize domates satıyoruz. Bizim yetiştirdiğimiz ürünler daha kaliteli daha canlı ve pazarlaması daha kolay. Çiftçilerimiz artık çok daha bilinçli.”

 

“Görevimizin başında dimdik ayaktayız”

 

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinde kurtuluşunun 100. Yılı hakkında da konuşan Kabzımallar ve Komisyoncular Odası Başkanı Halit Orhan, “Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılını kutluyoruz. Bu gerçek anlamda gurur ve onur verici bir olay. Bu her şehre nasip olacak bir şey değil. O günler aklımıza geldiğinde bizleri bir heyecan basıyor. Bir şehir halkının bir bütün olarak düşmana geçit vermemesi destansı bir olay. Bu kahramanlık olayı her şehre nasip olmaz. Bizim gençlerimize çocuklarımıza bu 12 Şubat ruhunu aşılamamız lazım. Bu ruhu gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor. Ecdadımızın ruhu şad olsun. Gönülleri rahat olsun biz o kahramanların torunları olarak görevimizin başında dimdik ayakta bekliyoruz.” İfadelerine yer verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.