Orçan, Kurdaki dalgalanma gayrimenkul sektöründe tedirginlik yaratıyor!

EKONOMİ 21.12.2021 - 22:15, Güncelleme: 21.12.2021 - 22:15
 

Orçan, Kurdaki dalgalanma gayrimenkul sektöründe tedirginlik yaratıyor!

doğru fiyat.net Kahramanmaraş temsilcisi İsmail Orçan, Döviz kurlarındaki dalgalanmaların gayrimenkul sektöründe tedirginlik yaratığını söyledi.

Gayrimenkul uzmanı İsmail Orçan, Gerek kurdaki dalgalanma, gerek malzemelerde yaşanan fiyat artışının sektöre büyük bir yara açabileceğini, sektörde konut fiyatlarının da düşmeyip tam tersine yükseleceğini kaydetti. “Müteahhitler iş bırakmak zorunda kalabilir” Gayrimenkul sektörünün zor günlerden geçtiğini kaydeden Orçan şunları söyledi: “Döviz kurlarında yaşanan hızlı artışlar reel sektörde şirketler için olumsuz etki yaratıyor. Döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle sektörde tedirginlik artıyor. Kur artışı sektörde büyük zorluklar yaşatıyor. Böyle giderse 2022 de birçok müteahhit işi bırakmak zorunda kalacak. Malzemelerde KDV indirimine gidilmediği takdirde konut fiyatlarının yeni yılda %100’lere kadar artabilir. Umarım bu olumsuz gidişatın önüne geçilir aksi halde yeni yılda konut fiyatlarındaki artışlar kaçınılmaz olacaktır.”  
doğru fiyat.net Kahramanmaraş temsilcisi İsmail Orçan, Döviz kurlarındaki dalgalanmaların gayrimenkul sektöründe tedirginlik yaratığını söyledi.

Gayrimenkul uzmanı İsmail Orçan, Gerek kurdaki dalgalanma, gerek malzemelerde yaşanan fiyat artışının sektöre büyük bir yara açabileceğini, sektörde konut fiyatlarının da düşmeyip tam tersine yükseleceğini kaydetti.

“Müteahhitler iş bırakmak zorunda kalabilir”

Gayrimenkul sektörünün zor günlerden geçtiğini kaydeden Orçan şunları söyledi: “Döviz kurlarında yaşanan hızlı artışlar reel sektörde şirketler için olumsuz etki yaratıyor. Döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle sektörde tedirginlik artıyor. Kur artışı sektörde büyük zorluklar yaşatıyor.

Böyle giderse 2022 de birçok müteahhit işi bırakmak zorunda kalacak. Malzemelerde KDV indirimine gidilmediği takdirde konut fiyatlarının yeni yılda %100’lere kadar artabilir. Umarım bu olumsuz gidişatın önüne geçilir aksi halde yeni yılda konut fiyatlarındaki artışlar kaçınılmaz olacaktır.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.