Orçan, Gayrimenkul’deki kara bulutların dağılmasını bekliyoruz!

EKONOMİ 25.01.2022 - 20:55, Güncelleme: 25.01.2022 - 21:00
 

Orçan, Gayrimenkul’deki kara bulutların dağılmasını bekliyoruz!

Doğru fiyat.net Kahramanmaraş il temsilcisi gayrimenkul uzmanı İsmail Orçan, 2022 yılında gayrimenkul sektörünün üzerindeki kara bulutların dağılmasını beklediklerini söyledi.

2021 yılının gayrimenkul sektörü açısından çok zorlu geçtiğini kaydeden Orçan, “2021 yılı itibarıyla insanların alım gücünün düştüğünü görüyoruz. Fiyatlar tavan yaptı ama insanların alım gücüde kalmadı.”dedi. “Umutlar yeniden yeşerecek” 2022 yılında gayrimenkul’deki fiyatların daha durağan geçeceğine değinen gayrimenkul uzmanı İsmail Orçan konuşmasını şöyle sürdürdü: “2021 yılında gayrimenkul fiyatlarının gerçekten çok yükseldiğini görüyoruz. Çünkü inşaat malzemelerindeki artış direkt olarak konut fiyatlarına yansımaktadır. Tabi ki pandeminin etkileriyle ve kurdaki dalgalarla birlikte enflasyon rakamları yüksek çıkıyor. Buda A’dan Z’ye tüm ürünlere etki ediyor. Gayrimenkuldeki fiyat artışının maksimum sevide olduğunu görüyoruz. 2021 yılı itibarıyla insanların alım gücünün düştüğünü görüyoruz. Fiyatlar tavan yaptı ama insanların alım gücüde kalmadı. İnsanlar artık geçmiş yıllarda olduğu gibi istediği fiyatlara ev, araba alamadığını görüyoruz. Son bir yıl içerisindeki gayrimenkul fiyatları arasında uçurum var. Ben 2022 yılında fiyatların biraz durağan geçeceğini düşünüyorum. 2022 yılından umutluyuz. 2021 yılındaki karamsar tablonun gideceğini umutların yeniden yeşereceğini düşünüyoruz. Yani kara bulutlarının dağılmasını bekliyoruz.”
Doğru fiyat.net Kahramanmaraş il temsilcisi gayrimenkul uzmanı İsmail Orçan, 2022 yılında gayrimenkul sektörünün üzerindeki kara bulutların dağılmasını beklediklerini söyledi.

2021 yılının gayrimenkul sektörü açısından çok zorlu geçtiğini kaydeden Orçan, “2021 yılı itibarıyla insanların alım gücünün düştüğünü görüyoruz. Fiyatlar tavan yaptı ama insanların alım gücüde kalmadı.”dedi.

“Umutlar yeniden yeşerecek”

2022 yılında gayrimenkul’deki fiyatların daha durağan geçeceğine değinen gayrimenkul uzmanı İsmail Orçan konuşmasını şöyle sürdürdü: “2021 yılında gayrimenkul fiyatlarının gerçekten çok yükseldiğini görüyoruz. Çünkü inşaat malzemelerindeki artış direkt olarak konut fiyatlarına yansımaktadır. Tabi ki pandeminin etkileriyle ve kurdaki dalgalarla birlikte enflasyon rakamları yüksek çıkıyor. Buda A’dan Z’ye tüm ürünlere etki ediyor.

Gayrimenkuldeki fiyat artışının maksimum sevide olduğunu görüyoruz. 2021 yılı itibarıyla insanların alım gücünün düştüğünü görüyoruz. Fiyatlar tavan yaptı ama insanların alım gücüde kalmadı. İnsanlar artık geçmiş yıllarda olduğu gibi istediği fiyatlara ev, araba alamadığını görüyoruz. Son bir yıl içerisindeki gayrimenkul fiyatları arasında uçurum var. Ben 2022 yılında fiyatların biraz durağan geçeceğini düşünüyorum. 2022 yılından umutluyuz. 2021 yılındaki karamsar tablonun gideceğini umutların yeniden yeşereceğini düşünüyoruz. Yani kara bulutlarının dağılmasını bekliyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.