Onikişubat Belediyesi bu organizasyonla Türkiye’de ikinci oldu!

YEREL HABERLER 06.11.2022 - 17:00, Güncelleme: 06.11.2022 - 17:00
 

Onikişubat Belediyesi bu organizasyonla Türkiye’de ikinci oldu!

EXPO’yu Kahramanmaraş’a kazandıran Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve ekibi, büyük bir azim ve kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor.

EXPO Projesi’ni kent kamuoyuna açıkladığı ilk günden bu yana bir taraftan proje alanındaki hummalı çalışmaları takip eden Başkan Mahçiçek, diğer taraftan da EXPO’yu 7’den 70’e kent halkına aşılamak için tanıtımlara devam ediyor. Başkan Mahçiçek, son olarak ise kentteki Sivil Toplum Kuruluşları’nın yer aldığı Kahramanmaraş Platformu üyelerine EXPO 2023 sunumu yaptı. EXPO 2023 Rekreasyon Alanı’nda bulunan Arasta Çarşısı’nda gerçekleştirilen kahvaltı programına, Kahramanmaraş Platformu Dönem Sözcüsü Süleyman Erayman ile platform üyesi 50 sivil toplum kuruluşunun başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Başkan Mahçiçek, “Onikişubat Belediyesi, Türkiye’de bu organizasyonu alan ikinci belediye oldu, hem bir ilçe belediyesi olarak aldık. Biz bir buçuk sene lobi faaliyetleri yaptık, böylesine uluslararası çalışmaları almak hiç de kolay değil.”dedi. İşte Hanefi Mahçiçek’in o açıklaması:   “EXPO projemizin içinde bir Uğurböceği ve Kelebek Bahçesi var. Türkiye’de Kelebek Bahçesi bir tek Konya’da var, bir senede 400 bin kişi gelmiş. Hatay’da bir şehir müzesi var, bir senede 251 bin kişi gelmiş. Şanlıurfa’daki müzeye bir senede 260 bin kişi gelmiş, Gaziantep’te bir Zeugma Müzesi var oraya da 367 bin kişi gelmiş. Bizim müzemize ise bir yıl da 6 bin 200 kişi gelmiş.  Nitelikli, şehrimizi öne çıkartacak, güzelliklerimizi anlatacak bir binamız yok maalesef, işin doğrusu bu. Bu projeye neden ihtiyaç duyduk? Bakın Kahramanmaraş’ın her şeyi var diyoruz, çok mükemmel bir tabiatı var, edebiyatın da başkenti. Ayrıca Kurtuluş Savaşı’nın da başladığı şehirdir, yani bir istiklal şehridir. Kahramanmaraş’ın sanayisi de var. 500’ün fabrika var şehrimizde. Türkiye’deki iplik üretiminin 3’te 1’ini, çelik eşyanın yüzde 64’ünü, dokumanın yüzde 17’sini, enerjinin yüzde 12’sini de Kahramanmaraş üretir. Türkiye ölçeğinde çok ciddi üretimleri var Kahramanmaraş’ın ama kim bilir Kahramanmaraş’ı, kimse bilmez. Akdeniz Bölgesinde olduğunu bile bu ülkenin yüzde 99’u bilmez. Öyleyse bütün bu zenginliklere sahibiz ama önemli bir eksiğimiz var. O da tanıtım eksikliği. Biliyor musunuz Onikişubat Belediyesi, Türkiye’de bu organizasyonu alan ikinci belediye oldu, hem bir ilçe belediyesi olarak aldık. Biz bir buçuk sene lobi faaliyetleri yaptık, böylesine uluslararası çalışmaları almak hiç de kolay değil. 2018 yılında müracaat ettik, biz bu EXPO’yu yaparız dedik. İtalya’da yapılan toplantıda 62 ülkenin oy birliğiyle şehrimize kazandırdık. Bir tane bile ülke karşı çıkmadı. Şuana kadar ise 30’dan fazla ülke katılacağını bize bildirdi.”  
EXPO’yu Kahramanmaraş’a kazandıran Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve ekibi, büyük bir azim ve kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor.

EXPO Projesi’ni kent kamuoyuna açıkladığı ilk günden bu yana bir taraftan proje alanındaki hummalı çalışmaları takip eden Başkan Mahçiçek, diğer taraftan da EXPO’yu 7’den 70’e kent halkına aşılamak için tanıtımlara devam ediyor. Başkan Mahçiçek, son olarak ise kentteki Sivil Toplum Kuruluşları’nın yer aldığı Kahramanmaraş Platformu üyelerine EXPO 2023 sunumu yaptı.

EXPO 2023 Rekreasyon Alanı’nda bulunan Arasta Çarşısı’nda gerçekleştirilen kahvaltı programına, Kahramanmaraş Platformu Dönem Sözcüsü Süleyman Erayman ile platform üyesi 50 sivil toplum kuruluşunun başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Başkan Mahçiçek, “Onikişubat Belediyesi, Türkiye’de bu organizasyonu alan ikinci belediye oldu, hem bir ilçe belediyesi olarak aldık. Biz bir buçuk sene lobi faaliyetleri yaptık, böylesine uluslararası çalışmaları almak hiç de kolay değil.”dedi.

İşte Hanefi Mahçiçek’in o açıklaması: 

 “EXPO projemizin içinde bir Uğurböceği ve Kelebek Bahçesi var. Türkiye’de Kelebek Bahçesi bir tek Konya’da var, bir senede 400 bin kişi gelmiş. Hatay’da bir şehir müzesi var, bir senede 251 bin kişi gelmiş. Şanlıurfa’daki müzeye bir senede 260 bin kişi gelmiş, Gaziantep’te bir Zeugma Müzesi var oraya da 367 bin kişi gelmiş. Bizim müzemize ise bir yıl da 6 bin 200 kişi gelmiş. 
Nitelikli, şehrimizi öne çıkartacak, güzelliklerimizi anlatacak bir binamız yok maalesef, işin doğrusu bu.

Bu projeye neden ihtiyaç duyduk? Bakın Kahramanmaraş’ın her şeyi var diyoruz, çok mükemmel bir tabiatı var, edebiyatın da başkenti. Ayrıca Kurtuluş Savaşı’nın da başladığı şehirdir, yani bir istiklal şehridir. Kahramanmaraş’ın sanayisi de var. 500’ün fabrika var şehrimizde. Türkiye’deki iplik üretiminin 3’te 1’ini, çelik eşyanın yüzde 64’ünü, dokumanın yüzde 17’sini, enerjinin yüzde 12’sini de Kahramanmaraş üretir. Türkiye ölçeğinde çok ciddi üretimleri var Kahramanmaraş’ın ama kim bilir Kahramanmaraş’ı, kimse bilmez. Akdeniz Bölgesinde olduğunu bile bu ülkenin yüzde 99’u bilmez. Öyleyse bütün bu zenginliklere sahibiz ama önemli bir eksiğimiz var.

O da tanıtım eksikliği. Biliyor musunuz Onikişubat Belediyesi, Türkiye’de bu organizasyonu alan ikinci belediye oldu, hem bir ilçe belediyesi olarak aldık. Biz bir buçuk sene lobi faaliyetleri yaptık, böylesine uluslararası çalışmaları almak hiç de kolay değil. 2018 yılında müracaat ettik, biz bu EXPO’yu yaparız dedik. İtalya’da yapılan toplantıda 62 ülkenin oy birliğiyle şehrimize kazandırdık. Bir tane bile ülke karşı çıkmadı. Şuana kadar ise 30’dan fazla ülke katılacağını bize bildirdi.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.