Öksüz, “Özel Sektörün Önü Açılmalı”

EKONOMİ 17.01.2019 - 09:37, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Öksüz, “Özel Sektörün Önü Açılmalı”

KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle basın mensuplarıyla buluştu.

Programda konuşan Öksüz, özel sektörün önünün açılması gerektiğini söyledi. “Özel sektörünün vergi yükü yüksek” Özel sektörün vergi yükünün yüksek olduğuna dikkat çeken Hanefi Öksüz, şunları söyledi, “2018 yılı ülkemiz ekonomisi bakımından büyük çalkantılarla geçti. Tabii Türk ve Kahramanmaraş sanayisi de bundan çok etkilendi. Sanayici olarak bizlerinde hataları olabilir ama ekonomiyi yönetenlerinde hataları vardır. Tabii şu anda ekonomi sadece kendi kurallarıyla dünyada yönetilmiyor. Ekonomi artık dünyada da siyasetle iç içe. Biz özellikle ihracata yönelik üretimler yapan büyük yatırımlar yapmalıyız. Sanayileşmeye o kadar önem vermeliyiz ki bu sanayi tesislerini sahibi olanların serveti olarak görmemeliyiz. Bütün toplum bunun bir ucundan tutması lazım. Zaten şu işletme kar ettiği zaman yüzde 60 vergi veriyor. O halde bizim para kazanan, ihracat yapan istihdam yapan daha fazla sanayilere ihtiyacımız var. Önce yüzde 22 kurumlar vergisi sonra bu parayı ortağa dağıttın zaman stopajla birlikte yüzde 60’a geliyor. Devlet olarak sanayiciye sermaye vermiyorsun, zarara da karışmıyorsun, emekte vermiyorsun ama kar ettiği zaman paramı getir diyorsun. O halde yapılacak tek iş var; özel sektörün önünü açmak.”
KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle basın mensuplarıyla buluştu.

Programda konuşan Öksüz, özel sektörün önünün açılması gerektiğini söyledi.

“Özel sektörünün vergi yükü yüksek”

Özel sektörün vergi yükünün yüksek olduğuna dikkat çeken Hanefi Öksüz, şunları söyledi, “2018 yılı ülkemiz ekonomisi bakımından büyük çalkantılarla geçti. Tabii Türk ve Kahramanmaraş sanayisi de bundan çok etkilendi. Sanayici olarak bizlerinde hataları olabilir ama ekonomiyi yönetenlerinde hataları vardır. Tabii şu anda ekonomi sadece kendi kurallarıyla dünyada yönetilmiyor. Ekonomi artık dünyada da siyasetle iç içe. Biz özellikle ihracata yönelik üretimler yapan büyük yatırımlar yapmalıyız. Sanayileşmeye o kadar önem vermeliyiz ki bu sanayi tesislerini sahibi olanların serveti olarak görmemeliyiz.

Bütün toplum bunun bir ucundan tutması lazım. Zaten şu işletme kar ettiği zaman yüzde 60 vergi veriyor. O halde bizim para kazanan, ihracat yapan istihdam yapan daha fazla sanayilere ihtiyacımız var. Önce yüzde 22 kurumlar vergisi sonra bu parayı ortağa dağıttın zaman stopajla birlikte yüzde 60’a geliyor. Devlet olarak sanayiciye sermaye vermiyorsun, zarara da karışmıyorsun, emekte vermiyorsun ama kar ettiği zaman paramı getir diyorsun. O halde yapılacak tek iş var; özel sektörün önünü açmak.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.