Okay, hiç bir millete nasip olmamış cesaret örneğidir!

YEREL HABERLER 27.11.2022 - 21:49, Güncelleme: 27.11.2022 - 21:49
 

Okay, hiç bir millete nasip olmamış cesaret örneğidir!

Okay, “Bayrak olayı, tarihte bir millete nasip olmamış cesaret örneği, milletin bağımsızlık mücadelesinin ateşlendiği destandır” dedi.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş Kalesi'nde 103 yıl önce Fransız bayrağının indirilerek, yerine Türk bayrağının çekilmesi olayının yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Okay mesajında, milli mücadele ruhuna vurgu yaptı. Bayrak olayını hatırlatan Başkan Okay, milli mücadelenin en önemli olaylarından biri olduğunu ifade etti.  Maraş’ta Bayrak Olayı Maraş Kalesi'nde dalgalananşanlı Türk bayrağı, 28 Kasım 1919 Cuma günü indirilerek yerine Fransız bayrağı asıldı. Avukat Mehmet Ali Bey, bu duruma tepki amacıyla "Alemiİslama Hitap" beyannamesini yazdı ve şehrin muhtelif yerlerinde dağıttı. Ulu Cami'de cuma namazı için büyük bir kalabalık toplandı. Ezan okunduktan sonra dışarıdaki halk, "Bayraksız namaz kılınmaz" diye bağırarak tepki gösterdi. Caminin imamı Rıdvan Hoca da "Hürriyet olmayan bir yerde namaz kılınmaz" diyerek beyannamenin doğru olduğunu ifade etti. Bunun üzerine topluca kaleye hücum eden halk, indirilen şanlı Türk bayrağını kale burçlarına yeniden asmış ve cuma namazını da orada kılmıştır. 
Okay, “Bayrak olayı, tarihte bir millete nasip olmamış cesaret örneği, milletin bağımsızlık mücadelesinin ateşlendiği destandır” dedi.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş Kalesi'nde 103 yıl önce Fransız bayrağının indirilerek, yerine Türk bayrağının çekilmesi olayının yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Okay mesajında, milli mücadele ruhuna vurgu yaptı. Bayrak olayını hatırlatan Başkan Okay, milli mücadelenin en önemli olaylarından biri olduğunu ifade etti. 

Maraş’ta Bayrak Olayı

Maraş Kalesi'nde dalgalananşanlı Türk bayrağı, 28 Kasım 1919 Cuma günü indirilerek yerine Fransız bayrağı asıldı. Avukat Mehmet Ali Bey, bu duruma tepki amacıyla "Alemiİslama Hitap" beyannamesini yazdı ve şehrin muhtelif yerlerinde dağıttı.

Ulu Cami'de cuma namazı için büyük bir kalabalık toplandı. Ezan okunduktan sonra dışarıdaki halk, "Bayraksız namaz kılınmaz" diye bağırarak tepki gösterdi. Caminin imamı Rıdvan Hoca da "Hürriyet olmayan bir yerde namaz kılınmaz" diyerek beyannamenin doğru olduğunu ifade etti. Bunun üzerine topluca kaleye hücum eden halk, indirilen şanlı Türk bayrağını kale burçlarına yeniden asmış ve cuma namazını da orada kılmıştır. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.