Öğüt, Her depremi öncü olarak adlandırmamız mümkün değil!

AKTÜEL 16.05.2023 - 21:25, Güncelleme: 16.05.2023 - 21:25
 

Öğüt, Her depremi öncü olarak adlandırmamız mümkün değil!

Öğüt, “Her 5 büyüklüğü ya da 4 üzeri depremleri özelliklede gerilme transferi olan bölgelerde öncü deprem diye adlandırmamız mümkün değil.” dedi.

Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt, deprem bölgeleri için önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…   Öğüt, “Her 5 büyüklüğü ya da 4 üzeri depremleri özelliklede gerilme transferi olan bölgelerde öncü deprem diye adlandırmamız mümkün değil.”dedi. İşte Baturhan Öğüt’ün o açıklaması, “ Sevgili arkadaşlar Kahramanmaraş’ta 9 saat arayla 7,8 ve 7,6 büyüklüğünde biri mega deprem biri büyük deprem olmakla birlikte iki deprem yaşadık ve bu depremlerde Anadolu coğrafyasının %50'si büyük darbe aldı, bu darbe sonucunda toprak ve kayaçlar yerinden oynadı. Bu sebepten dolayı her 5 büyüklüğü ya da 4 üzeri depremleri özelliklede gerilme transferi olan bölgelerde öncü deprem diye adlandırmamız mümkün değil. Her 4 üzeri ya da 5 büyüklüğü üzeri depremi öncü diye adlandırmaya kalsa idik bir sürü 6 üzeri deprem olması gerekti. Bu sebepten dolayı bu iki depremden etkilenmiş ve her artçı ya da bağımsız depremde endişelenen sevgili vatandaşlarımızı endişeli olmamaya sakin olmaya davet ediyor bilimin ışığından ayrılmamayı canı gönülden davet ediyorum ve sizinle aynı duyguyu paylaşıyorum.”  
Öğüt, “Her 5 büyüklüğü ya da 4 üzeri depremleri özelliklede gerilme transferi olan bölgelerde öncü deprem diye adlandırmamız mümkün değil.” dedi.

Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt, deprem bölgeleri için önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…  

Öğüt, “Her 5 büyüklüğü ya da 4 üzeri depremleri özelliklede gerilme transferi olan bölgelerde öncü deprem diye adlandırmamız mümkün değil.”dedi.

İşte Baturhan Öğüt’ün o açıklaması, “

Sevgili arkadaşlar Kahramanmaraş’ta 9 saat arayla 7,8 ve 7,6 büyüklüğünde biri mega deprem biri büyük deprem olmakla birlikte iki deprem yaşadık ve bu depremlerde Anadolu coğrafyasının %50'si büyük darbe aldı, bu darbe sonucunda toprak ve kayaçlar yerinden oynadı.

Bu sebepten dolayı her 5 büyüklüğü ya da 4 üzeri depremleri özelliklede gerilme transferi olan bölgelerde öncü deprem diye adlandırmamız mümkün değil. Her 4 üzeri ya da 5 büyüklüğü üzeri depremi öncü diye adlandırmaya kalsa idik bir sürü 6 üzeri deprem olması gerekti.

Bu sebepten dolayı bu iki depremden etkilenmiş ve her artçı ya da bağımsız depremde endişelenen sevgili vatandaşlarımızı endişeli olmamaya sakin olmaya davet ediyor bilimin ışığından ayrılmamayı canı gönülden davet ediyorum ve sizinle aynı duyguyu paylaşıyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.