Oğluna Elleriyle Sırt Çantası Yapan Baba!

YAŞAM 30.06.2019 - 10:40, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Oğluna Elleriyle Sırt Çantası Yapan Baba!

Elbette her ebeveyn çocuklarına en iyi imkanları sunmak ve en iyi şekilde eğitimini alabilmesini sağlamak ister. Ancak hayat her zaman bu kadar kolay olmuyor...

Birleşmiş Milletler’e göre, yaklaşık 60 milyon ilkokul çağındaki çocuk okulda değil. Yani dünyanın pek çok yerinde çocukları eğitim imkanından mahrum kalıyor. Eğitimin önündeki en büyük engelse yoksulluk. Ülkeler yoksullukla mücadele etse de eğitim neredeyse lüks sayıldığı bölgeler var. Kamboçya’da da yaşam şartları oldukça zor. Orada yaşayan bir baba zor şartlarda okuttuğu çocuğunun eğitim masraflarından tasarruf edebilmek için bir şeyler yapmak istemiş. Çocuğunun okul çantasını satın almak yerine kendi elleriyle ören baba ortaya çok güzel bir çanta çıkarmış Beş yaşındaki NY Keng okulun ilk günü sınıfa girdiğinde öğretmeninin dikkatini taşıdığı okul çantası çekti. Oldukça orijinal görünüyordu. Basit bir okul çantasının fiyatı ortalama 30000 riele (7 ) olduğu bölgede çiftçilik yapan baba parayı bu parayı vermek yerine tasarruf etmek istemişti. Bulduğu yaratıcı çözüm oldukça dikkat çekiciydi. Öğretmen okul çantasını internette paylaştı. Fedakar baba kısa zamanda viral oldu.  
Elbette her ebeveyn çocuklarına en iyi imkanları sunmak ve en iyi şekilde eğitimini alabilmesini sağlamak ister. Ancak hayat her zaman bu kadar kolay olmuyor...

Birleşmiş Milletler’e göre, yaklaşık 60 milyon ilkokul çağındaki çocuk okulda değil. Yani dünyanın pek çok yerinde çocukları eğitim imkanından mahrum kalıyor.
Eğitimin önündeki en büyük engelse yoksulluk. Ülkeler yoksullukla mücadele etse de eğitim neredeyse lüks sayıldığı bölgeler var.
Kamboçya’da da yaşam şartları oldukça zor. Orada yaşayan bir baba zor şartlarda okuttuğu çocuğunun eğitim masraflarından tasarruf edebilmek için bir şeyler yapmak istemiş.
Çocuğunun okul çantasını satın almak yerine kendi elleriyle ören baba ortaya çok güzel bir çanta çıkarmış
Beş yaşındaki NY Keng okulun ilk günü sınıfa girdiğinde öğretmeninin dikkatini taşıdığı okul çantası çekti. Oldukça orijinal görünüyordu.
Basit bir okul çantasının fiyatı ortalama 30000 riele (7 ) olduğu bölgede çiftçilik yapan baba parayı bu parayı vermek yerine tasarruf etmek istemişti.
Bulduğu yaratıcı çözüm oldukça dikkat çekiciydi. Öğretmen okul çantasını internette paylaştı. Fedakar baba kısa zamanda viral oldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.